Rıdvan Can

Bayburt'tan mutlu döndük

Rıdvan Can

Hedefi olan takımların ligdeki rakiplerinin güçlü, zayıf konumuna bakmadan deplasmanda aldığı her puanın önemli olduğunun bir kez daha altını çizelim.

Her puanın adeta altın değerinde olduğu maçların oynandığı şu haftalarda Vanspor’un Bayburt Özel İdarespor deplasmanında aldığı üç puan çok önemlidir.

Önceki hafta son dakika golüyle alınan Elazığspor galibiyeti yüzleri güldürmüştü. Bu hafta Bayburt deplasmanında alınan galibiyetle mutluluğumuz iki kat daha arttı. Bu galibiyetle zirve yarışından kopmayarak yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Deplasman her takım için zordur. Bayburt deplasmanı bu karşılaşmalardan biriydi. Bu maçta Vanspor'un başarısını isteyen herkesin de bakış açısı 1-0 olsun bizim olsun yönündeydi. Maçı maalesef izleme imkanımız olmadı o yüzden Vanspor'un nasıl oynadığından çok aldığı üç puana bakmak lazım. Çünkü kritik maçlar oynanıyor. Bu hafta oynanan maçlarda rakiplerinin kazandığı bir haftada Vanspor'un kaybetmesi büyük kayıp olacaktı o yüzden üç puanla dönmemiz hedefimiz açısından kazanç oldu.

Evet, ligin 12'nci haftasını Bayburt Özel İdarespor galibiyetiyle geride bıraktık.  Perşembe günü ligin güçlü ekiplerinden Antalya temsilcisi Serik Belediyespor'u ağırlıyoruz.

Serik Belediyespor'u Ziraat Türkiye kupasında izledim. Çabuk ve hızlı oynayan bir takım, çok dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kupa yorgunu Serik Belediyespor kendi sahasında karşılaştığı Kırklarelispor ile puanları paylaştı. İki puan gerimizde şampiyonluk mücadelesi veren Serik Belediyespor kazanmak için sahaya çıkacak. O yüzden dikkat edilmesi gereken ligin iyi takımlarından biri.

Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar'ın teknik sorumluluğunda ev sahibi avantajıyla çıkacağımız zorlu Serik Belediyespor maçını kazanmaktan başka çaremiz yok. Peş peşe gelen farklı galibiyetlerin anlam kazanması açısından Serik maçıyla bu galibiyet serimizi devam ettirmeliyiz. Bayburt her halükarda zor bir deplasmandı. Kazanmak her şeye rağmen çok güzeldi. Bu galibiyette emeği geçen herkesi tekrar tebrik ediyor Perşembe günü evimizde oynayacağımız Serik maçında temsilcimiz Vanspor'a canı gönülden başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları