Rıdvan Can

RUHSUZ TAKIM

Rıdvan Can

Takım oyunu kadar ruh da çok önemlidir. Bu iki faktör olmadan maç kazanmak imkansızdır. Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen ve özellikle son iki haftada ortaya koyduğu kötü futbolla eleştirilen temsilcimiz Vanspor için başlıkta belirttiğim gibi "Ruhsuz Takım” demekten kendimizi alamıyoruz.  Vanspor'da ne ruh, ne inanç, ne de kazanma hırsı var.

Kırşehir'de oynanan ve puansız kapattığımız bir haftayı da moral bozukluğuyla geride bıraktık.

Sezon başından beri taraftarına rahat bir maç izletemeyen temsilcimiz Vanspor Kırşehirspor’a da boyun eğdi. Vanspor, kardeş takım Kırşehir karşısında da varlık gösteremedi.

Maçın 57'nci dakikasından itibaren 10 kişi mücadele eden rakibi karşısında böylesine kötü bir futbol Vanspor'a yakışmadı. Bodrumspor ve Kırşehirspor maçları sonrası ortaya çıkan görüntü bizlere ileriki haftalar umut vaadetmiyor. Her hafta söylediğimizi bu hafta da tekrarlıyorum. Bu takım acilen toparlanmalı ve tatil modundan çıkmalı. Başta teknik heyet olmak üzere tüm futbolcular uyarılmalı. Bu konuda gereken yapılmalı. Böyle devam ederse yolun sonu hüsran olacaktır.

KÖTÜ FUTBOLUN NEDENLERİ

1-Saha içi yardımlaşma yok.  Maçı çevirecek sonuca gidecek adam yok.  Hocanın oyuncu değişikliklerinin zamanlaması hatalı ve yanlış.

2- Takım içerisinde futbolcuları yönetecek, kenar yönetimle iletişim kuracak bir abi yok.

3- Kenar yönetim oyuna müdahale edemiyor. Futbolcuların yaptıkları hatalar ikaz edilmiyor ve uyarılmıyor. Kısacası otorite boşluğu var.

4- Savunmada büyük hatalar ve riskli oyun var. Geçen hafta ligin en zayıf takımlarından Bodrumspor karşısında alınan bir puan savunmanın pekte iyi olduğunu göstermiyor. Rakip kolay adam geçiyor buda kolay gol yiyen bir savunma zaafları olduğu anlamına geliyor. Buda gösteriyor ki, geride bıraktığımız maçlarda formasını hakkıyla terleten isim bir elin parmaklarını geçmezken, futbolcularla birlikte teknik heyette ciddi şekilde uyarılmalı yoksa yarın çok geç olabilir. Belki klasik bir söylem olacak ama!

Maalesef akımda ruh yok.

Kupada Sivas Belediyespor ile oynayacağımız maçta temsilcimize başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları