Rıdvan Can

VAN'A YAKIŞAN BİR KONGRE OLSUN

Rıdvan Can

Öncelikle tüm Van halkının ve spor camiasının geçmiş Kurban Bayramını kutluyorum.

Vanspor Futbol Kulübü’nün kaderini belirleyecek 2020-2021 futbol sezonunda takımı sahiplenecek yeni yönetim 8 Ağustos Cumartesi günü (yarın)  yapılacak olan kongreyle şekillenecek. Vanspor'a kimin başkan seçileceğinden çok Van'ın tek profesyonel kulübünde nasıl bir yönetim oluşacak olması önemli.

KONGREYE DOĞRU

Covid-19 salgını nedeniyle TFF'nin aldığı karar doğrultusunda öncelikle futbolcu sağlığı düşünülerek, sezonun tamamlanmasıyla birlikte Vanspor Futbol Kulübü olağanüstü genel kurul kararı alarak kongreye gitti. Mevcut kulüp başkanı Servet Yenitürk'ün kongre kararı alarak, aday olmayacaklarını açıklamasının ardından tek aday iş insanı Murat Çevik, adaylığını açıkladı.

KONGRE VAN TSO'DA

Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılacak olağanüstü genel kurulda yeterli çoğunluk sağlanamaması halinde genel kurul toplantısı 16 Ağustos günü aynı yer ve aynı saatte gerçekleştirilecektir.  

TAKIMA SAHİP ÇIKIN

İlimizin tek profesyonel futbol kulübü'nün yarın yapılacak kongresinde adaylara, delegelere ve Vanspor taraftarına büyük iş düşüyor. Kongereye kısa bir zaman kalaVansporKulüp Başkanı Servet Yenitürk ve kulüp yöneticilerinin bir birleri hakkında gerek basın yoluyla gerekse sosyal medya üzerinden sarf ettikleri kırıcı sözler ve yaşanan gerginlik kimseye fayda sağlamayacağını, tam tersine büyük Vanspor kulübüne zarar verdiğini unutmayalım. Bu yüzden kongre öncesi bu olumsuz havayı üzerimizden kaldırıp Vanspor camiası olarak, Van'daki bütün kesimlerin birlik ve beraberlik içinde her ne olursa olsun bu takıma sahip çıkmaları gerekiyor. Van'daki bütün farklı kesimlerin ortak paydasının Vanspor olduğu bu şehirde yaşadığımızı unutmayalım...

VANSPOR İÇİN BİR ARAYA GELMEK ŞART

Van birçok alanda olduğu gibi sportif alanda da birbiriyle çekişen ve bir türlü uzlaşamayan fukara bir şehir.Yıllardır Vanspor konusunda da böyle bir durum söz konusu maalesef. İşte bu yüzden, yukarda belirttiğim gibi yapılacak olan kongreyle Vanspor camiasının, taraftarının ve Van şehrinin kabul edeceği, güveneceği ve bu güven doğrultusunda kulübe her anlamda düzgün ve şeffaf bir yönetimin oluşturulmasında yarar var. Öncelik adayların Vansporiçin güçlerini birleştirilmesi lazım. Gün birlik beraberlik günüdür. ‘İlle de biz olalım, bizden başka kimse olmasın’ düşüncesi ile hareket etme günü değildir. Tüm takımlar transferlerini yaparak kamp çalışmalarına başlarken, temsilcimiz Vanspor'un başkanı ve daha yönetimi belli değil, o yüzden geç kalınmış her gün Vanspor’un aleyhine işlenmektedir. Evet, borç yükü olan bir kulübü kimse tek başına kurtaramaz. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Vanspor için yine elinden gelen yardımı yapacağına inanıyorum. Kulüp yönetimine aday olanların her türlü kırgınlığı, dargınlığı bir kenara bırakıp Van'ın markası Vanspor için birlikte hareket etmelidir.

Vanspor gerçeğini göz önünde bulundurarak, yarın yapılacak olan kongrenin herkes için hayırlı olmasını diliyor kazananın Van ve Vanspor olması ve Van'ın şanlı tarihine yakışan bir kongre olması dileğiyle…

16 FUTBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ BİTTİ

Vanspor'da16 futbolcunun sözleşmesi sona erdi. Yeni sezon öncesinde kontratları sona eren futbolcular; Batuhan Er, Burçak Özkanca, Barış Gök, Ender Kaya,  Enes İslam İlkin, Maksut Taşkıran, Mehmet Alaeddinoğlu, Mehmet Sıddık İstemi, Oktay Aydın, Salih Şenbaş, Samet Cantürk, Serdar Cansu, Şerif Doğan, Umut Koray Öz, Yakup Demir, Yasin Davuş.

9 FUTBOLCUYLA YOLA DEVAM

Vanspor'da sözleşmeleri biten futbolcuların yanı sıra 9 futbolcunun da sözleşmesi devam ediyor. Aras Aydın, Osman Torun, Nuri Terliksiz, Furkan İnce, Tarık Mayhoş, Sedat Ablak, Cihan Özkaymak ve altyapıdan profesyonel olan genç futbolculardan İsmail, Furkan ve Aras'ın) sözleşmeleri 2021 yılında sona erecek. Öte yandan genç oyuncuların sözleşmeleri devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları