Rıdvan Can

SPOR CAMİASI YASTA

Rıdvan Can

Van Amatör Spor camiası kısa arayla iki güzide değerini kaybetti.  Amatör sporun iki emektar ismi antrenör Vahit Göngür’ü trafik kazası sonucu, bir süre öncede Van ASKF Sekreterliği yapan Çetin Atacan’ı kaybetmişti. Kaybettiğimiz değerlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine başsağlığı diliyorum.

Van spor kamuoyunun yakından tanıdığı ve çok sevdiği antrenörlerinden Vahit Güngör'ü trafik kazasında, Van Amatör Futbol Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Van futbolunun emektarlarından Çetin Atacan'ı ise kalp krizinden kaybetti. Özellikle futbol oynadığım dönemlerde üzerimde büyük emekleri olan  Van'ın spor camiasının sevilen insanlarını fazlasıyla hissedeceğimiz iki güzel insanı kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Üstad Yaşar Kemal'in dediği gibi  “O iyi insanlar, o güzel atlara binip gittiler.” Vahit Güngör ve Çetin Atacan, bu iki güzel insanla hem komşu olmaktan ve hem de spor camiasında uzun yıllar birlikte olmaktan her zaman gurur duymuşumdur. Kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum. Van Amatör Spor Camiasının Başı sağolsun. 

Maçlar oynanacak mı? Oynanmayacak mı?

Süper Lig ve 1'nci ligi geçen hafta başlatan Türkiye Futbol Federasyonu 2'nci ve 3’ncü lig maçlarını oynatıp oynatmayacağı merak konusu.

"Gözler 25 Haziran’da"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir 11 Haziran'da TFF 2 ve 3.Lig Kulüpler Birliği ile bir toplantı gerçekleştirdi. Riva’da yapılan toplantı 2 saat sürmüş ve toplantı sonunda liglerle ilgili kesin kararın 25 Haziran’da verileceğini açıklamıştı. TFF'nin açıklamasının ardından kulüpler kararı beklemeye başladı.

"Kulüplerin yüzde 91’i maçların oynanmamasından yana" 

TFF 2 ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği ayını zamanda Kırklareli Spor Kulübü Başkanı Volkan Can, yaklaşık bir ay önce TFF 2 ve 3. Ligdeki tüm Kulüplerin görüşünü almış ve Kulüplerin 91’i liglerin oynanmamasından yana görüş bildirmişti. Kulüpler Birliği yetkilileri TFF’den, 'Gruplarında lider olanlar üst lige çıksın, Play-Off maçları oynatılsın ve küme düşme kaldırılsın' şeklinde talepte bulunmuştu.

"Aynı düşüncedeyim"

Temsilcimiz Vanspor'un da play-off mücadelesi verdiği TFF 2'nci lig kırmızı grupta

kalan 6 müsabakanın tamamını oynamaları pek mümkün görünmeyen bu alt ligler için 2. Lig, 3. Lig ve BAL'de mücadele eden takımların sezonu bu şekilde tamamlamalılar.  TFF'nin Süper Lig ve 1. Lig dışındaki statü gereği alt liglerde şampiyonluğu garantilemiş ve lider pozisyonda bulunan takımları direkt bir üst lige play-off potasında yer alan takımların kendi aralarında mücadele etmesi sağlamalıdır. Bu anlamda TFF’nin karar vermesi kulüpler açısından iyi olacağını düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları