Rıdvan Can

Sonuç Rezalet!

Rıdvan Can

Sakarya maçını tek kelimeyle özetlemek gerekirse sonuç rezalet!

Futbol bir sonuç oyunu...

Kendi sahanda fikstür avantajını kullanamıyorsan ve sana sunulan penaltıyı atamıyorsan, ayağına kadar gelen üç puanı kötü futbolla elinin tersiyle itiyorsan ve birçok gol pozisyonunu değerlendiremiyorsan kusura bakma hiç kimseye tepki gösteremeye hakkınız yok…

Gelelim Maça;

Vanspor için Sakaryaspor maçı üç değil, 6 puan değerinde bir maçtı...

Bir galibiyet Vanspor'un Play-off'a daha umutla bakmasına vesile olacaktı. Ne var ki, her şeye rağmen olmadı. Bunun beklide en büyük nedeni seyircinin olmamasıydı. Buda maçın tatsız tuzsuz geçmesinin büyük nedenleri arasındadır. Tabii ki bu Sakaryaspor karşısında alınan mağlubiyet ve sergilenen kötü futbol için bahane değil.

Maçın seyircisiz olmasına rağmen alınan yoğun güvenlik önlemleri altında müsabakaya başlayan Vanspor mutlak kazanması gereken maçta ortaya koyduğu kötü futbol, kaçan penaltı başta olmak üzere sayısız gol fırsatını değerlendiremediği bir maçı daha kaybederek, taraftarını hayal kırıklığına uğrattı.

Play-off yolunda rakibimiz olan Sakaryaspor maçı özellikle Vanspor açısından çok önemliydi. Son haftalarda puan kaybeden Vanspor'un Sakarya karşısında alacağı üç puan play-off yarışında takımımızı iddialı duruma getirecekti.

Vanspor Teknik Direktör Feyyaz Uçar yönetiminde seyircisinden yoksun çıktığı bir maçtan daha büyük bir hayal kırıklığı ile ayrıldı.

Ligde son altı haftaya girilirken, Play-off mücadelesi veren Vanspor'un puansız kapattığı haftada Sakarya ile arasındaki, puan farkı 10, Kırşehir ile puan farkı 6 Uşakspor ile 3'e çıktı. Bu puan tablosuna göre Vanspor'un play-off şansı yüzde 3 dersek yeridir. Evet, futbolda bir söz vardır. Atamayana atarlar. Bu sözü bu sezon bir çok maçta yazdık, konuştuk. Sakarya karşısında da biri penaltıdan olmak üzere sayısız gol pozisyonlarını cömertçe harcayarak, Sakaryaspor'a üç puanı hediye ettik. 'Önümüzdeki sezona bakacağız' demekten başka bir şey yok.

Sakaryaspor mağlubiyetinin moral bozukluğu ile kapattığımız haftanın ardından yarın Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanacak erteleme maçı Ergene Velimeşe karşısında temsilcimiz Vanspor'a başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları