Rıdvan Can

Centilmenlik ön planda olmalı

Rıdvan Can

Vanspor, Sakaryaspor'u ağırlıyor. Üç puandan ziyade önceliğimiz Van'a, Vanlıya yakışır seyir zevki güzel bir müsabaka olsun. Ligin ilk yarısında Sakarya'da oynanan maçta Vanspor'a yapılan kötü tezahüratları ve çirkin saldırıyı unutup Sakaryaspor'u Vanlıya yakışır şekilde ağırlamalıyız.

Play-Off yolunda iddiamızı sürdürebilmek anlamında pazar günü Van Atatürk Şehir Stadyumunda Sakarya ile zorlu bir 90 dakikaya çıkacak olan temsilcimiz Vanspor'un kazanmaktan başka çaresi yok. İki takım açısından da zor ve önemli bir müsabaka olacak. Sakaryaspor'un en zor deplasmanlarından biri Vanspor. Aramızda 7 puanlık fark bulunuyor. Vanspor'un bu maçı kazanıp aradaki puan farkını 4'e indirip Çarşamba günü ertelenen ve Van'da oynanacak olan Ergene Velimeşe maçına daha moralli çıkması ve o maçı da kazanıp play-off yolunda rakiplerinin kaybetmesini bekleyecek.

Öncelikle Sakaryaspor'u yenmeliyiz. Çünkü üç puan haricinde alınacak her sonuç Vanspor açısından hüsran olacak.

Deyim yerindeyse Sakarya karşısına ya tamam yada devam maçına çıkılacak.

Artık söz futbolcularda, takımı nasıl bu duruma getirdilerse bu takımı yine yukarıya taşıyacak bu futbolculardır.

Bu taraftar sizden artık bahane değil, üç puan istiyor seyir zevki güzel bir maç olmasını istiyor.

TARAFTARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Pazar günü oynanacak olan zorlu Sakarya maçı öncesi Vanspor'u desteklemeye gelecek olan büyük Vanspor taraftarına önemli görev düşüyor. Sakarya'da oynanan maçtaki olayları unutup Van'a ve Vanlıya yakışır şekilde tribünlerde Vanspor'u fair-play çerçevesinde centilmence desteklemeli bu maçta kesinlikle tahriklere kapılmamalıdır. Sakaryaspor'lu futbolcuların olası saha içi tahriklerine kapılmamaları ve 90 dakika boyunca en güzel şekilde Vanspor’u desteklemelerini bekliyoruz.

Play-off mücadelesinde önemli bir maça çıkacak olan temsilcimiz Vanspor'a canı gönülden başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları