Rıdvan Can

Etimesgut yürüyerek puan aldı

Rıdvan Can

Vanspor hafta sonu seyircisinden yoksun çıktığı Etimesgut karşısında son derece önemli bir maçta sayısız gol pozisyonlarını cömertçe harcayarak, sahadan bir puanla ayrıldı. Vanspor, play-off yolunda puan dağıtmaya devam etti. Sayısızca gol pozisyonlarından da faydalanamayan Vanspor, gol yollarındaki beceriksizliğini bu maçta da gösterdi.

 

Bir önceki yazımın başlığını Etimesgut maçı için 'kazanmalıyız' ve "Etimesgut'un ligde puanının az olmasının zayıf takım olduğu anlamına gelmez" diye yazmış Vanspor'u bu konuda uyarmıştım. Öyle de oldu. 90 dakikalık bölümde rakip Etimesgut, Vanspor karşısında adeta sahada yürüyerek altın değerinde 1 puanı almayı başardı ve Vanspor’a play-off yolunda ağır bir tokat vurdu. Seyirciden yoksun çıkılan bu önemli maçta altın değerinde iki puan daha kaybederek, play-off yolunda ağır yara aldık.

 

Oysaki geçen hafta Sivas deplasmanında alınan bir puana rağmen ortaya konulan güzel futbol bizleri Etimesgut maçı öncesi üç puan için umutlandırmıştı.

 

Böylesi önemli bir haftada herkes gibi bizlerde Vanspor'un rahat kazanacağı düşüncesiyle Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda yerimizi aldık. Vanspor tahmin ettiğimiz gibi maça iyi başladı. Golü de erken bulmasına rağmen yine kalesinde basit gole engel olamadı.

 

Peş peşe bulduğu önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi.  Evet, Vanspor için gerçekten önemli bir haftaydı çünkü Play-off mücadelesi veren takımlardan Sakaryaspor haricinde diğer takımlar puan kaybetmiş Vanspor'un alacağı üç puan böylesi bir haftada adeta deyim yerindeyse altın değerinde bir galibiyet olacaktı.

 

Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı misali üç puan parolasıyla çıktığımız maçta bir puanla haftayı kapatarak, önemli bir avantajı daha kaybetti.

 

Etimesgut maçı geride kaldı.  Şimdi önümüzde oynanmamış iki önemli iç saha maçı var. Hafta sonu Sakaryaspor hafta içi ise Erteleme maçında Ergene Velimeşe maçı var. Vanspor'un bu iki maçı kazanıp rakiplerinin ise puan kaybetmesini bekleyecek.  Vanspor, play-off iddiasını devam ettirmek için bu iki maçta kendi kaderini, kendi belirleyecek.

 

Elbette ki beni en fazla üzen kaçan gol pozisyonları, yenilen gol ve kaybedilen iki puan değil, ruhsuz ve amaçsız bir futbol beni daha çok üzdü. Futbolda gol yemek, puan kaybı yaşamak ve yenilmek olağan şeyler. Ama insanı kahreden, saha avantajına rağmen sahaya yansıyan kötü görüntüdür. Maalesef Etimesgut maçında Mehmet Sıddık İstemi, haricinde hiçbir futbolcu sahada yoktu. Giydikleri formanın hakkını vermediler…

 

SAKARYA MAÇI FİNAL MAÇI

Hafta sonu seyircimiz karşısında ligin güçlü takımlarından Sakaryaspor'u ağırlayacağız. Ligin ilk yarısında Sakarya'da oynanan maçı 4-2 kaybetmiştik. O maçta temsilcimiz Vanspor'a karşı yapılan kötü tezahürat ve saldırılar nedeniyle kafilemiz sıkıntı yaşamıştı. O yüzden Van'da oynanacak maçta taraftarımızın çok dikkat etmesi gereken, tansiyonu yüksek bir maç olacak. O maçta futbolcular sahada taraftar ise tribünde görevlerini en iyi şekilde yapmalı. Ligin ilk yarısında Sakarya'da yaşananları unutup Sakaryaspor camiasını Van'a ve Vanlıya yakışır en güzel şekilde ağırlayalım...

 

KALAN 8 MAÇ:

28. Hafta; Sakaryaspor

ERTELEME MAÇI

(Çarşamba) Ergene Velimeşe.

29. Hafta; Eyüpspor (D)

30. Hafta; Kastamonu

31. Hafta; Bayburtspor (D)

32. Hafta; Elazığspor.

33. Hafta; Tuzlaspor (D)

34. Hafta Kırşehir.

Kalan 5 maçımız içeride, 3 maçımız ise deplasmanda olacak. Play-off yolunda bu karşılaşmalarda alınacak sonuçlar kadar, ikili averajlar da önemli. Çünkü 2 takımın arasında puan eşitliği olması halinde, sezon sonunda bu takımların birbirleriyle oynadığı maçlara bakılacak.

 

İKİLİ AVERAJIN ÖNEMİ...

Bu arada şunu da hatırlatmakta fayda var. Puan eşitliği halinde, genel averaja bakılacak. O yüzden içerde oynayacağımız Sakarya ve Ergene Velimeşe maçlarının önemini anlatmaya gerek yok!

 

TARAFTARLAR TRİBÜNLERİ DOLDURMALI

Hafta sonu ligin en kritik maçlarından birine daha ev sahipliği yapacağız. Bu maçı Sakaryaspor'dan ziyade Vanspor adına 'kader maçı' olarak görüyorum. Çünkü Vanspor açısından play-off umutlarının devamı için kazanmaktan başka çare yok.

Vanspor'a başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları