Rıdvan Can

Acımız büyük Başkale

Rıdvan Can

Acı üstüne acı yaşadığımız bu dönemlerde önce Bahçesaray'da yaşanan çığ felaketinin acısını hala yaşarken bu kez de Başkale ilçesinden gelen acı haberle yıkıldık. İran'da meydana gelen ve Başkale ilçesinde de hissedilen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar, yaralı kardeşlerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun Başkale.

GALİBİYETE İHTİYACIMIZ VARDI

İki takım açısından sonucu merakla beklenen bir maçtı. Son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından şampiyonluk avantajını kaybeden Vanspor'un play-off iddiasını sürdürmek adına kazanmaktan başka bir çaresi yoktu.

Haftalardır galibiyete hasret kalan ve peş peşe aldığı mağlubiyetlerin ardından moral ve motivasyonu düşen temsilcimiz Vanspor zorlu Ankara Demirspor maçını kazanarak haftayı deyim yerindeyse altın değerinde üç puanla kapattı.

Maçın yorumuna geçmeden önce tecrübeli teknik direktör Taner Taşkın'ın Ankara Demirspor maçı öncesi şok istifasıyla boşalan teknik direktörlük görevine Feyyaz Uçar getirildi. Fakat Taner Taşkın'ın resmi sözleşmesi karşılıklı fesih edilmediği için Feyyaz Uçar bu kritik maçı tribünden takip ederek, yardımcı antrenörlere tribünden talimatıyla maçı tamamladı.

GELELİM MAÇA;

Ankara Demirspor maçı temsilcimiz Vanspor'un play-off yarışının içinde olmak ya da olmamak adına, kırılma maçlarından biriydi ve mutlak galibiyet parolasıyla Ankara Demirspor karşısına taraftarın desteğini arkasına alarak çıkan Vanspor maça baskılı başladı. Özellikle Oktay Aydin ve Mehmet Sıddık ile rakip savunmaya

nefes aldırmadan oynadığı güzel futbolla rakip kalede etkili oldu.

Stoperlerimizden Yakup Demir ve Nuri Terliksiz'in takımı öne itmesi ile orta sahamızın baskılı futbolu ve kanatlarımızın içeri girmesiyle beraber özlenen Vanspor'u, nihayet uzun bir aradan sonra hasret kaldığımız gerçek Vanspor'u bu maçta gördük.

Karşılaşmanın genelinde koşan mücadele eden bir Vanspor vardı sahada. Maçın ilk dakikalarında daha maça ısınmadan şok golle geriye düşen Vanspor'un özellikle maçın ilk yarısında Oktay Aydin ve Mehmet Sıddık ile rakip ceza alanı içinde değerlendiremediğimiz önemli pozisyonlar oldu.

Evet, yukarıda da belirttiğim gibi her iki takım için de hayati önem arz eden maçta iyi oynayan ve üstün olan taraf bizdik.

Genellikle maçların istatistiklerine önem vermem. Bu tip maçlarda topa sahip olma, isabetli pas atma, kaleye şut çekmekten ziyade atacağın bir golün ne kadar önemli olduğuna bakarım. Her şeyden önce Ankara Demirspor maçını güzel bir galibiyetle geride bıraktık.  Hafta sonu yine zorlu bir deplasman bizi bekliyor. Play-off yolunda yara almak istemiyorsak Sivas Belediyespor maçını da kazanarak yolumuza kaldığımız yerden devam etmeliyiz.

Ankara Demirspor maçıyla yakalanan bu olumlu havayı kalan 9 haftada da en iyi şekilde devam ettirmeliyiz. Ankara Demirspor maçıyla özlediğimiz ambiyans keyif verdi. Futbolcular, teknik heyet, yönetim, taraftarlar alınan son derece önemli galibiyetin sevincini maç sonunda birlikte paylaştılar. Bu da şunu gösteriyor, böyle bir galibiyeti çok özlemişiz. Alınan bu güzel galibiyet umarım yeni bir başlangıç olur.

Ankara Demirspor karşında alınan galibiyetten dolayı başta futbolcu kardeşlerim olmak üzere teknik ekibi ve maçın başından sonuna kadar takımlarını destekleyen taraftarımızı kutluyor, nice güzel başarılarda hep birlikte olmak dileklerimle. Haftaya deplasmanda oynanacak olan Sivas Belediyespor karşısında temsilcimiz Vanspor'a canı gönülden başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları