Rıdvan Can

Başımız Sağolsun Bahçesaray

Rıdvan Can

Öncelikle yazıma geçmeden önce geçen hafta Bahçesaray'da meydana gelen çığ felaketiyle Van'ı ve Türkiye'yi yasa boğan 41 canımızı alan ve yüreklerimizi dağlayan çığ felaketinin ardından hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar yaralı kardeşlerimize de Allah'tan acil şifalar diliyorum. Tüm halkımızın başı sağ olsun acımız büyük… Öte yandan hafta sonu Çaldıran sınırında donarak hayatını kaybeden 13 düzensiz göçmenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

 

YÜREĞİMİZ ÇIĞ ALTINDA BAHÇESARAY

41 canımıza mal olan Bahçesaray çığ felaketi nedeniyle maç öncesi ev sahibi Kahramaraşspor ve Vanspor'lu futbolcular sahaya "Yüreğimiz Çığ Altında Bahçesaray" pankartıyla çıkarak, Van'ın acısını paylaştı. Bizlerde acımızı paylaşan Kahramanmaraşspor camiasına ve taraftarına teşekkür ediyoruz.

 

BU OYUNLA PLAY OFF BİLE ZOR

"Bu oyunla Play Off' bile zor" görüyorum. Çünkü temsilcimiz Vanspor'un son iki haftada sahada rakiplere karşı ortaya koyduğu kötü futbolla aldığı ağır mağlubiyetlerine rakiplerine puan saçmaya devam ediyor. O yüzden demek istediğim şudur ki; biz bu kötü oyunumuzu devam ettirdiğimiz sürece; bırakın şampiyonluk hayallerini; Play-Off bile zor…

 

PUANLAR DAĞITILDI

Ankara Demir, Kastamonu ve Kırşehir'in berabere kalarak puan kaybettikleri, Bandırmaspor'un ise Elazığ'ın ligden çekilmesinin ardından oynamadan hükmen üç puan aldığı haftada Vanspor'un, Maraş deplasmanında alacağı 3 puan zirve yolunda önemli bir ivme kazandıracaktı.

 

VANSPOR FIRSAT TEPTİ

Vanspor böyle kritik bir haftada ayağına kadar gelen bir fırsatı daha tepti.  Bu gösteriyor ki, Vanspor'un bu haftadan itibaren lig sonuna kadar oynayacağı her maç final. Artık hiçbir maçın telafisi yok. Teknik direktör Taner Taşkın'ın da takım kurarken yanlış tercih yapma lüksü kalmadı.

 

HAFTANIN ŞANSLI TAKIMI BANDIRMA

22'nci hafta sonunda Bandırma ve Ankara Demir 47 puanla zirveyi paylaşırken, Kastamonu 42 Tuzlaspor 41 Kırşehir 38, temsilcimiz Vanspor ise 36 puanla sıralamada ilçe takımlarının altında olması bu şehrin tek profesyonel takımını yönetenlerin ayıbı olsa gerek…

 

BALON SÖNDÜ

Küme düşen, tamamı genç ve tecrübesiz kadroya sahip Karabük ve Niğde'yi farklı mağlup ederek, havaya giren Vanspor'un, Bodrum Belediyespor karşısında utanç verici rezil bir futbolla alınan 5-1'lik ağır mağlubiyetle o balon söndü. Peş peşe alınan ağır mağlubiyetlerle ligin ilk yarısında aramızda puan farkı bulunan alt sıralarda yer alan takımlardan Sakaryaspor, Velimeşe ve Maraş'la puan farkını bir-iki ye kadar getirerek, kendine ortak etti maalesef.

 

HATALAR VE EKSİKLER NELER?

Vanspor'un bu kadro kalitesi ve şehrin verdiği desteği ile her açıdan ligde açık ara lider olması gerekirdi.

Gelinen noktada öncelikle Bodrum ve Maraş mağlubiyetleri iyi sorgulanmalı.

Şampiyonluğa oynayan bir takım, bu kadar aciz ve kötü bir futbol oynayarak bonkörce puan saçmamalı.

Bu durumu şimdi kim nasıl izah edecek bilemiyorum.

Motivasyon eksikliği mi?

Disiplinsizlik mi?

Şanssızlık mı?

Çöküşün nedeni rehavet mi?

Rakiplerin ciddiye alınmaması mı?

Ne derseniz deyin. Bu sıkıntılar, nasıl ve hangi tedbirler alınarak giderilecek?

Sorun her neyse teşhisi koyup, tedavi sürecine de hemen başlanması gerekiyor. Yarınlar çok geç olabilir.

 

VELİMEŞE'YE DİKKAT

Hafta sonu Tekirdağ temsilcisi Ergene Velimeşe'yi konuk edeceğiz. Dikkat edilmesi gereken bir rakip. İkinci yarıya çok iyi başlayan takımlardan biri.  Vanspor açısından bu maçında kaybedilmesi veya berabere kalınması halinde zorlu bir sürecin başlangıcı olacağını düşünüyorum.

Temsilcimize başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları