Rıdvan Can

Acımız Büyük

Rıdvan Can

Hafta sonu deplasmanda oynanan ve 4-0'lık Vanspor'un galibiyetiyle sonuçlanan Kardemir Karabük maçına geçmeden önce komşu illerimiz Elazığ ve Malatya'da meydana gelen yıkıcı depremi derin bir üzüntü ile öğrendik. Ülkemizi yasa boğan depremde öncelikle hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum. Buradan tüm Malatyalı ve Elazığlı kardeşlerimize Elazığspor, Elazığ Belediyespor ve Malatyaspor camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

 

HAFTANIN ŞANSLI TAKIMI VANSPOR

Şampiyonluk yarışı içinde olduğumuz rakiplerimizin puan kaybettiği haftada Vanspor'un deplasmanda zayıf rakibi Kardemir Karabükspor karşısında aldığı galibiyetin ardından Vanspor için bu hafta söylenecek en güzel söz başlıkta belirttiğim gibi "Haftanın Şanslı Takımı Vanspor" diyebiliriz. Şampiyonluk mücadelesi veren rakiplerimizden lider Ankara Demirspor,  Kastamonu, Bandırma ve Kırşehir'in puan kaybettiği bir haftayı iyi değerlendiren Vanspor'un Karabük deplasmanından 4 golle farklı galip gelmesi şampiyonluk yolunda son derece önemliydi. Erken havlu atan ve ligin kalan bölümünde sadece onur mücadelesi veren Kardemir Karabükspor karşısında maçın mutlak favorisi Vanspor'du.

 

Maçı izleme imkanımız olmadığı için iki takımın nasıl bir performans sergilediğini bilemiyoruz. Fakat futbolda bir söz vardır. Hedefe oynuyorsanız önemli olan nasıl oynadığınız değil, önemli olan kazanmaktır. Bu yüzden temsilcimiz Vanspor konuğu olduğu zayıf rakibi karşısında farklı galibiyetle haftayı kayıpsız geçmesi son derece önemlidir. Bu galibiyette emeği geçen herkesi kutluyorum.

 

BATUHAN HAT TRİCK YAPTI

Vanspor'un önemli futbolcuları arasında yer alan son haftaların suskun golcüsü Batuhan Er, Karabük deplasmanında ortaya koyduğu güzel futbol ve kaydettiği üç golle hat trick yaparak galibiyette önemli pay sahibi oldu. Galibiyet kadar Batuhan'ın gol atması da taraftarı sevindirdi. Çünkü son haftalarda gol atamamasının verdiği moral bozukluğu içinde olan Batuhan'ın Karabük karşısında 3 gole imza atması moral ve motivasyonu açısından iyi olduğunu düşünüyorum.

 

ŞİMDİ KENETLENME ZAMANI

Vanspor şampiyonluk yolunda önemli bir viraja girdi. Bu hafta itibariyle zorlu haftalar başlıyor. Gün kenetlenme günüdür. Yönetimiyle, taraftarıyla, basınıyla, bürokratıyla kısacası tüm Van halkı olarak Vanspor'a sahip çıkmalıyız. Çünkü başka Vanspor yok.

 

BODRUM MAÇI ÖNEMLİ

Hafta sonu Vanspor'u önemli ve zor bir maç bekliyor. Ligde kalma mücadelesi veren ve son haftalarda aldığı başarısız sonuçların ardından sıkıntılı günler geçiren Bodrum Belediyespor'u konuk edeceğiz. Vanspor şampiyonluk, Bodrum Belediyespor ise ligde kalma mücadelesi veriyor. Her iki takım açısından zor bir müsabaka olacak. Hafta sonu Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanacak olan zorlu maçta Vanspor'a başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları