Rıdvan Can

Son dakika kabusu

Rıdvan Can

Ligin ikinci yarısı başladı. Vansesi Gazetesi olarak öncelikle başta temsilcimiz Vanspor olmak üzere 17 haftalık zorlu lig maratonunda tüm takımlara başarılar diliyorum. Öncelikle sakatsız ve fair-play'a yakışır bir sezon geçirmelerini temenni ediyorum. Yazımın başlığında belirttiğim gibi ahlar vahlar çektiğimiz bir haftada son dakika kabusu ile haftayı ağır bir mağlubiyetle liderin 9 puan gerisinde kapattık maalesef.

 

MAÇA GELECEK OLURSAK

Vanspor ligin ikinci yarısına iyi başlayamadı. Ligin ilk yarısında Van'da oynanan ve 2-2 beraberlikle sonuçlanan maçın rövanşında Bandırmaspor deplasmanında son dakika golüyle gelen mağlubiyet maalesef moralleri bozdu. Ara transfer döneminde yapılan transferle tüm dikkatleri üzerine çeken Vanspor, Bandırma karşısında oyunun 90 dakikalık bölümünde iyi oyun sergilemesine rağmen bulduğu önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedi.  

 

ATAMAYANA ATARLAR

Futbolda bir söz vardır. Herkes bilir ben yinede buradan bir hatırlatayım;  "Atamayana Atarlar" futbolun kurallarından biride budur.

Bandırma maçı bu maçlardan biriydi. Siz ne kadar mücadele ederseniz edin skor tabelasını değiştirmediğiniz sürece sahada verdiğiniz emeğin karşılığını alamazsınız.

Bu yüzden iyi oynayan değil, gol atan takıma 3 puan veriyorlar.

 

GÜZEL FUTBOL DEVAM ETSİN

Bandırmaspor mağlubiyetine rağmen ortaya konan güzel futbol kalan 16 haftada da devam etmeli, üç puanlı sistemde ligde puan sıralaması her hafta sürpriz sonuçlarla değişebilir. Önemli olan Vanspor'u sezon sonunda hak ettiği yere getirmektir.

 

Evet, Bandırmaspor maçı her oynanan maç gibi geride kaldı. Şimdi önümüze bakalım. Hafta sonu çok kritik bir maça çıkacağız. Ligde kalma mücadelesi veren Niğdespor'u konuk edeceğiz. Niğde tıpkı Vanspor gibi haftayı puansız kapattı. Vanspor zirveden kopmamak Niğdespor ise ligde kalma mücadelesi veriyor. İki takım açısından zor bir müsabaka olarak görünse de ev sahibi avantajını kullanacak olan Vanspor bir adım önde görünüyor. Niğdespor kağıt üzerinde her ne kadar ligin zayıf takımlarından biri olarak görünse de kesinlikle küçümsenmemesi ve ciddiye alınması gerektiğini düşünüyorum.

 

Vanspor'un liderle arasında 9 puan ligin 14'ncü sırasında bulunan Bodrum Belediyespor'la ise 10 puan olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yani üç puan kaybıyla alt sıralarda kendimizi her an bulabiliriz. Bir galibiyetle ise üst sıralarda olabiliriz. Bu yüzden ligde kolay maç yok.

 

Ligin üstü de altıda karışık. Tüm maçlar kritik, alınacak puanlar altın değerinde olacak ve kimsenin maç kaybetme lüksü yok. Hafta sonu Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynayacağımız Niğde maçında temsilcimiz Vanspor'a canı gönülden başarılar diliyorum.

 

DESTEK KAMPANYASINI İLK BAŞLATAN TAKVA OLDU

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, sosyal medya üzerinden "Benim Şehrim Benim Takımım" adıyla başlattığı destek kampanyasıyla Vanspor'a ilk desteği vermişti. Takva, sosyal medya hesabından "Vanspor için başlattığımız destek kampanyamıza ilk bağışı gerçekleştirdik ve herkesi destek kampanyasına katılmaya davet ediyorum" diye ilk paylaşımını yaptı. Bunun üzerine Vanspor'a gönül veren Vanspor taraftarları başta olmak üzere gazeteciler ve iş adamları sosyal medya üzerinden açıklanan banka hesap numaralarına imkanları doğrultusunda destek verdi ve dekontlarını sosyal medya üzerinden paylaşmaya başlayarak, o gün Vanspor'a sahip çıkmışlardı.

 

BİR DESTEKTE VALİ BİLMEZ'DEN GELDİ

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in Vanspor'a destek kampanyası kapsamında Elite World Otel'de Emniyet Müdürü ve Asayiş Kolordu Komutanı başta olmak üzere STK temsilcileri ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleşen gecede Vali Bilmez, Vanspor'a destek isteyerek şehrin takımına sahip çıkılması noktasında çağrıda bulunarak, STK temsilcileri ve Vanlı iş adamlarından destek istedi. Bu destek gecesinde Vanspor'a yaklaşık 600 bin TL gelir sağlandığı belirtildi.

 

BAŞKAN YENİTÜRK AÇIKLAMALI

Gerek sezon başında gerekse devre arası Vanspor'a iddiadan, spor Toto'dan Ziraat Türkiye Kupası'ndan, sponsorlardan, destek gecesinde ve sosyal medya üzerinden bu zamana kadar kulübün hesabına gelen toplam miktarı, transferlere ve teknik heyete transfer ödemeleri vergi, SSK ve diğer harcamaları ile kulübün toplam borcunu açıklamalı ve halkı bu konuda aydınlatmalıdır diye düşünüyorum.

Yazarın Diğer Yazıları