Rıdvan Can

İkinci yarı başlıyor

Rıdvan Can

Ligin ikinci yarısında başta temsilcimiz Vanspor'lu futbolcular olmak üzere tüm takım futbolcularının sakatlanmadan ve fair-play'a yakışır bir lig geçirmelerini dilerim.

 

Vanspor, 2019-2020 futbol sezonu devre arası hazırlık kamp çalışmalarını Vanlı iş adamı Fettah Tamince'nin Antalya'da bulunan Rixos Oteli'nde sürdürüyor. Öncelikle takımın devre arası kamp masraflarını karşılayarak Vanspor'a önemli destek sunan Vanlı iş adamı Fettah Tamince'ye teşekkür ediyorum.

 

TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Vanspor ligin ilk yarısını 30 puanla liderin 6 puan gerisinde tamamlamıştı. Ligin ilk yarısının son maçını Kırşehir galibiyetiyle kapatan Vanspor ligin ikinci yarısına deplasmanda Bandırmaspor maçıyla başlıyor. Teknik Direktör Taner Taşkın yönetiminde iki etaptan oluşan kamp dönemini verimli geçiren Vanspor, kampın sonuna geldi. Antalya kampında taktik ağırlıklı çalışmalarıyla güç depolayan Vanspor, Bandırmaspor maçı hazırlıklarına başladı. İkinci yarının ilk maçını deplasmanda şampiyonluk mücadelesi veren Bandırmaspor ile oynayacağız. Bu maç her iki takım açısından da son derece önemli ve zor bir müsabaka olacak. Hatırlarsanız ligin ilk yarısında Van'da oynanan maçta karşılıklı gollerle geçen maç 2-2 berabere tamamlanmıştı. Tabii ki gönlümüzden geçen Vanspor'un bu zor deplasmandan üç puanla dönmesidir.

 

VANSPOR NASIL HAZIRLANDI?

Ne yazık ki, takımın Antalya kampını izleme imkanımız olmadığı için takımın nasıl hazırlandığını ve hazırlık maçlarında nasıl oynadığını, transferlerin nasıl bir performans sergilediğini bilmiyoruz.

Sadece kulübün sosyal medya sayfasından yapılan paylaşımlarda o futbolcu gitti, bu futbolcu geldi paylaşımlarıyla Vanspor'dan haberdar olduk.

 

HAZIRLIK MAÇLARINDA GALİBİYET YOK

Vanspor'un kamp programı kapsamında oynadığı 3 hazırlık maçında aldığı başarısız sonuçlar açıkçası kimseyi memnun etmedi.

Bandırmaspor maçı öncesi son hazırlık maçını Samsunspor ile yapan Vanspor sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Diğer maçlarda ise Nevşehir'e 1-0, Sarıyer'e 2-0 kaybeden temsilcimiz Vanspor, Antalya kampını galibiyet yüzü görmeden tamamladı. Yukarıda belirttiğim gibi takımı izleme imkanımız olmadı. Fakat hazırlık maçlarında alınan sonuçlara göre bir değerlendirme yapacak olursak acaba Vanspor lige hazır mı, değil mi? sorusu akıllara geliyor. Bu sorunun cevabını temsilcimiz Vanspor'un Cumartesi günü deplasmanda Bandırmaspor karşısında ortaya koyacağı futbol ve alacağı sonuçla görmüş olacağız.

 

6 FUTBOLCU GİTTİ 5 FUTBOLCU GELDİ

Ara transfer döneminde önemli olan iyi bir hazırlık dönemi geçirmek ve takıma katkı sunacak iyi transferler yapmaktır. Ara transfer döneminde hiç bir takım iyi futbolcusunu bırakmaz. Ligde hedefi olan takımların transferlerde hata yapma lüksü yoktur. Ara transfer döneminde yapılan transferler çok riskli olduğu kadar uyum süreci ve kalitesi de önemlidir. Umarım Vanspor kulübü transferlerde doğru tercih yapmıştır. Yoksa gelenler gidenleri aratır duruma düşer. Temennim Vanspor bu duruma düşmez. Vanspor kulübü transferler konusunda Teknik Direktör Taner Taşkın ve kulübün scout ekibi tarafından izlenen, takıma faydalı olabileceğine inanılan 2'nci lig takımlarından Samsunspor'dan Cenk Kaplan ile Nuri Terliksiz, Şanlıurfaspor'dan kaleci Yasin Davuş, Tuzlaspor'dan Tarık Mayhoş ve Trabzon Hekimoğluspor'dan eski futbolcumuz Maksut Taşkıran transferleri ile gücüne güç kattı.

 

DESTEK GECESİ!

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in öncülüğünde yarın akşam saat 19.00'da Elite World Otel'de bir destek gecesi düzenlenecek. Vali Bilmez öncülüğünde gerçekleştirilecek olan geceye belediye başkanları, iş adamları, STK temsilcileri ve kurum amirlerinin yanı sıra çok sayıda Vanspor taraftarının katılması bekleniyor. Bu destek gecesi ile ilgili fikrimi siz değerli Vansesi Gazetesi okurları ile paylaşmak istiyorum. 18 yıllık futbol hayatımda Vanspor forması giyen eski bir futbolcu, şimdi ise bir spor yazarı olarak Vanspor için geçmişte yapılan birçok destek gecesine katılarak, o gecelere şahitlik etmiş biriyim. Bunu açık ve net söyleyebilirim ki, Vanspor için destek kampanyası kapsamında yapılan bu tür etkinlikleri her zaman doğru bulmuşumdur. Fakat geceye gelenlerin yüzde 70'ini samimi bulmadığımı öncelikle belirtmek isterim. Hatırlarsanız dönemin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, giderayak Hilton Otel'inde organize edilen destek gecesi düzenlemişti. Gerek Van'dan gerekse il dışından birçok Vanlı iş adamı o geceye katılmıştı. Benim bildiğim Van TSO hariç o gecede Vanspor'a destek sözü verenlerin kaçı sözünü yerine getirdi. O gecenin ardından destek veren varsa neden isimleri açıklanmadı? Kimse kusura bakmasın; bu zamana kadar organize edilen destek geceleri fiyaskoyla sonuçlandı. O yüzden ben şahsım adına kimseyi samimi bulmuyorum. Bu geceyi organize eden Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in iyi niyetinden şüphem yok. Memleketin tek profesyonel takımı için elinden gelen fedakarlığı yapan Vali Bilmez'in Amatör spora da desteklerini de bekliyoruz. Umarım bu gecede destek sözü verenler takıma sahip çıkar ve verdikleri sözün arkasında durur umuduyla Vanspor'a 17 haftalık zorlu lig maratonunda başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları