Rıdvan Can

Yüreğinize sağlık

Rıdvan Can

Vanspor'un ligin ilk yarı değerlendirmesine geçmeden Salı günü Ziraat Türkiye Kupası'nda Süper Lig takımlarından Kasımpaşa ile oynanan rövanş maçında güçlü rakibi karşısında 120 dakika boyunca oyundan kopmadan ortaya koyduğu güzel ve mücadeleci oyunundan dolayı teknik direktör Taner Taşkın ve ekibi başta olmak üzere tüm futbolcuları göstermiş oldukları seyir zevki güzel maçlar ve yaşattıkları mutluluk için hepsini yürekten kutluyorum.

 

Gelelim Vanspor'un ligdeki 17 haftalık performansına:

 

VANSPOR'UN İLK YARI KARNESİ

Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, oluşturduğu yeni yönetim kurulu ile TFF 2019-2020 futbol sezonuna 2'nci Lig kırmızı Grupta teknik direktör Hasan Erkin Şimşir yönetiminde Şampiyonluk parolası ile başladı. Van'da oynanan ligin ilk maçında seyirci cezası nedeniyle taraftarından yoksun çıktığı Bandırmaspor karşısında 2-0 geriye düştüğü maçın son bölümlerinde bulduğu gollerle sahadan 2-2'lik skorla ayrılarak sezona 1 puanla başlayan temsilcimiz Vanspor ligin son haftasında deplasmanda Kırşehir Belediyespor'u 1-0 yenerek, ilk devreyi 30 puanla tamamladı.

 

Ligde çıktığı 17 karşılaşmada 9 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan Vanspor rakip fileleri 28 kez havalandırırken kendi kalesinde 13 gol gördü. Vanspor ligde en farklı skorlarını Bodrumspor ve Velimeşe maçlarında aldı.

 

Sezona Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir  ile başlayan ve ligin 7'nci haftasından sonra alınan kötü sonuçların ardından ligin 11'nci haftasında teknik direktör Hasan Erkin Şimşir’le yollarını ayırdı. Hasan Erkin Şimşir'den boşalan teknik direktörlük görevine Taner Taşkın'ı getiren Vanspor farklı bir havaya girdi.

 

Hasan Erkin Şimşir, yönetiminde ligde 5 galibiyet 3 mağlubiyet ve 3 beraberlik alan Vanspor kupada Balıkesirspor ve Sancaktepe'yi mağlup etmeyi başardı.

 

Ligin 13'ncü haftasında takımın başına geçen Taner Taşkın'la 2 kupa ve 5 lig maçına çıktı. Ligde 4 galibiyet, 1 mağlubiyet alan Vanspor, kupada 1 mağlubiyet 1 de beraberlik aldı.

 

Ligin 17 haftalık maratonunda istatistiklere göz attığımızda, Vanspor iç sahada 14 deplasmanda 16 puan toplayarak, ligin ilk yarısını 30 puanla liderin 6 puan gerisinde tamamladı. Takımın en golcü ismi olarak Batuhan Er'i görüyoruz. Batuhan Er geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezonda performansı ve golleri ile Vanspor'a can suyu olmaya devam ediyor.

 

Evet, ligin ilk yarısını kısaca özetleyecek olursak Vanspor'un çok iyi bir performans sergilediğini söyleyebiliriz. Burada tabii ki en büyük pay başta Kulüp Başkanı Servet Yenitürk sonrasında teknik direktör Taner Taşkın'a aittir. Umarım ligin ikinci yarısını ilk yarıdan daha iyi geçiririz. Çünkü ligin ikinci yarısı daha heyecanlı daha çekişmeli ve telafisi olmayan maçlara sahne olacak. Vanspor'da yapılacak bir iki takviye ve iyi bir kamp dönemi sonrası ligin ikinci yarısında iyi bir takım olacağımızı düşünüyorum.

 

VANSPOR SALI GÜNÜ ANTALYA'DA TOPLANACAK

Kırşehir galibiyetiyle ligin ilk yarısını noktalayan temsilcimiz Vanspor hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası rövanş maçında Süper Lig takımlarından Kasımpaşa'yı konuk etti. 2-2 berabere biten maçın ardından kupaya veda eden temsilcimiz Vanspor'da maç sonrası futbolcular devre arası kampı ve bir haftalık tatil için şehirden ayrıldılar. Bir haftalık iznin ardından Antalya'da toplanacak olan Vanspor ikinci yarı hazırlıklarını teknik direktör Taner Taşkın yönetiminde sürdürecek.

 

Vanspor'un devre arasında yapacağı kamp programı da belli oldu. İkinci yarı hazırlıklarına Salı günü Antalya'da bulunan Rixos Oteli'nde başlayacak olan Kırmızı-Siyahlılar'da kamp programı 31 Aralık'ta son bulacak. Futbolcular 2 günlük iznin ardından 2 Ocak'ta tekrar Antalya'da toplanarak çalışmalarına devam edecek.

Yazarın Diğer Yazıları