Rıdvan Can

Mağlubiyete rağmen avantajlı döndük

Rıdvan Can

Ziraat Türkiye Kupası 5'nci tür kuraları çekildiğinde her taraftar gibi bizlerde Temsilcimiz Vanspor'a kim çıkacak diye merakla bekliyorduk. Tabii ki gönüllerden geçen Türk futbolunun 4 büyük kulübünden birinin çıkması ve yıllar sonra Van'a büyük bir futbol kulübünün gelmesiydi. Ama nasipte Kasımpaşa çıktı. Süper lig takımlarından Kasımpaşa kadrosunda Quaresma gibi bir dünya yıldızını barındırıyordu. Bu Van ve Vanspor açısından heyecan verici bir durumdu. Çünkü Quaresma'lı Kasımpaşa Van taraftarıyla buluşacaktı. Evet, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kasımpaşa ile eşleşen Vanspor'un İstanbul'da Kasımpaşa ile oynayacağı ilk maç öncesi skor ne olur tahmini yapan birçok taraftar Vanspor ilk maçta farklı mağlup olur diyenler belki de çoğunluktaydı. Fakat Vanspor her zaman büyük takımlara karşı iyi motive olmuş iyi mücadele etmiştir. Kasımpaşa maçı da bu maçlardan biriydi.

 

Bizler Van'dan dört basın mensubu arkadaşla birlikte uzun bir aradan sonra bu sezon ilk kez deplasmanda Vanspor'u izleme imkanı bulduk. Maç sabahı erkenden otelden ayrılarak maçın oynanacağı Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumunun yolunu tuttuk. Stadyuma ulaştığımızda Stadyum önünde İstanbul Kara Kobra Taraftarlar Grubu Başkanı Murat Atmaca Başkanlığında bizi gruplar halinde ellerinde meşalelerle 400'e yakın Vanlı futbolsever karşıladı. Öyle bir taraftar grubu vardı, bir ara acaba Recep Tayyip Erdoğan Stadı değil de,  Van Atatürk Şehir Stadyumu'ndamıyız dedim. Maç başladı. Taraftarın büyük desteği altında maça iyi başlayan temsilcimiz Vanspor daha ilk dakikalarda Kasımpaşa kalesini Serdar Cansu ve Batuhan Er ile abluka altına aldı. Maçta 18'nci dakikada Batuhan Er sol çaprazdan kaleye sert ve düzgün vuruşunda takımını 1-0 öne geçirdi. Kasımpaşa kalesinde gördüğü gölün ardından erken toparlandı 30 ve 44'ncü dakikalarda savunmanın hatasından bulduğu gollerle ilk yarıyı 2-1'lik skorla kapatıp soyunma odasına girdi.

 

İkinci yarıya temsilcimiz Vanspor maça ilk yarıya nazaran daha iyi başladı. Batuhan Er'in rakip ceza sahasına topla girdiğinde düşürülmesini maçın hakemi penaltı olarak değerlendirmedi.

 

Skorun 3-2 lehimize olacağı bir maçta 2-1'lik skorla mağlubiyetle ayrıldık. Her şeye rağmen deplasmanda atılan bir golün avantaj sayıldığı kupa maçında Van'a avantajlı skorla döndük. Van'da oynayacağımız rövanş maçı mücadelesi üst düzeyde çekişmeli geçecek. Her şeye rağmen Vanspor'un süper lig takımı karşısında ortaya koyduğu güzel futbol taraftarını mutlu etti.

 

Maç sonrası İstanbul'da yaşayan Vanlı futbolseverlerle yaptığımız fikir teatisinde mağlubiyete rağmen rövanşta Van'da galip geleceklerini ve sonuçtan memnun olduklarını ifade ettiler.

 

Rakibimiz süper lig takımlarından Kasımpaşa'ydı. Elazığspor mağlubiyeti sonrası yorgun gelinen İstanbul deplasmanında zor bir maç olacağını biliyorduk. Belki birçok taraftar Vanspor'un farklı mağlup olacağını düşünüyordu. Belki haklıydılar. Çünkü rakip süper lig takımlarından Kasımpaşa'ydı. Neresinden bakarsanız bakın zor bir müsabaka olacaktı.

 

Vanspor deplasmanda aldığı mağlubiyete rağmen rövanş için avantajlı durumdadır. Evet, Kasımpaşa maçı izlenimlerim bu kadar. Hafta sonu sahamızda seyircimiz karşısında oynayacağımız ligin en zor ve kritik maçlarından zirve mücadelesi veren rakibimiz Tuzlaspor maçına dönelim. Tuzlaspor hafta içi deplasmanda son şampiyon Galatasaray'ı yenerek, büyük bir moralle Van'a gelecek. Maçı TV'den izledim. Çok iyi bir takım ve iyi savunma yapan orta sahadan hızlı çıkan ve özellikle ileri uçta çok süratli oyunculara sahipler. Her an sonuca etki edecek önemli bir rakip olduklarını söyleyebiliriz. Elazığ ve Kasımpaşa mağlubiyetlerini unutup yarın Van Atatürk Şehir Stadyumunda binlerce taraftarımızın karşısında Tuzlaspor'u yenerek, ilk yarının son maçında deplasmanda oynayacağımız Kırşehir maçına ve hemen ardından Türkiye Ziraat kupası rövanş maçında konuk edeceğimiz Kasımpaşa maçına moralli çıkmalıyız. Teknik direktör Taner Taşkın ve ekibini Kasımpaşaspor karşısında canla başla mücadele eden tüm futbolcu kardeşlerimi kutluyor, Tuzlaspor maçında başarılar dilerim.

 

TEŞEKKÜRLER

İstanbul'da Vanlı iş adamı Kurtuluş Akay'ın sahibi olduğu genel müdürlüğünü İrem Tinli Angün'ün, genel koordinatörlüğünü hemşehrimiz Şule Gökırmak'ın yaptığı Ümraniye'de bulunan Mercure Otel'de iki gün boyunca en güzel şekilde ağırlandık. Öncelikle bizlerle yakından ilgilenen Genel Müdür İrem Tinli Angün, Genel koordinatör Şule Gökırmak, İstanbul Van Vakfı Almanya temsilcisi Sabahattin Dağdeviren, Van Federasyonu Başkanı Fevzi Donat, Federasyon üyesi Lokman Heykel'e ve Vanlı hemşehrimiz Kasımpaşa Taraftarlar Derneği Başkanı Paşalı Bülent'in maç öncesi 100 adet bilet alarak Vanlı taraftarlara verdiği destek için kendisine sonsuz teşekkür ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları