Rıdvan Can

Evdeki hesap Elazığ'a uymadı

Rıdvan Can

Elazığspor maçına değinmeden önce Elazığspor deplasmanına giderken şoförünün kullandığı araçla trafik kazası geçiren Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk ve şoförüne geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Rabbim bir daha yaşatmasın…

 

VANSPOR ELAZIĞ'A BOYUN EĞDİ

Elazığ maçı öncesi Van Ticaret ve Sanayi Odası Tarafından başlatılan Vanspor'a destek kampanyasında Van halkı, taraftar, iş adamları, Vanspor sevdalısı olan herkes bu kampanyaya büyük ilgi gösterip kendi imkanı doğrultusunda az veya çok demeden katkı sundu. Şehir havaya girmiş güzel birliktelik sağlanmış bu moral ve motivasyon ile Elazığspor deplasmanına giden Vanspor maalesef kendilerine verilen bu desteğin hakkını yerine getirmeyen bazı futbolcular ligin en zayıf takımı Elazığspor'a boyun eğerek, armasına ve adına yakışmayan ağır bir mağlubiyet alarak sevenlerini üzdü.

 

ELAZIĞSPOR'A ÜÇ PUANI İKRAM ETTİK

Teknik direktör Taner Taşkın'ın takımın başına geçmesiyle birlikte iki hafta üst üste aldığı galibiyetlerle "çıkış" trendinin verdiği moralle maçın favorisi olarak gösterilen Vanspor galibiyet için gittiği Elazığ'da farklı kaybederek, Elazığspor'a üç puanı ikram etti.

 

İKİ TAKIM AÇISINDAN ZOR MAÇTI

İki takım açısından zor bir müsabakaydı. Ev sahibi Elazığspor tecrübeli teknik direktörü Levent Eriş ile lige tutunmaya çalışırken, Vanspor ise Taner Taşkın'la yakaladığı çıkışını sürdürmek istiyordu.  Maçın favorisi Vanspor gösteriliyordu. Ben ise tam tersine Vanspor'un Elazığ deplasmanında puan kaybedeceğini gerek katıldığım spor programında gerekse çevremdeki yakın arkadaşlarıma söylemiştim. Maçın sonucu beni yanıltmadı. Çünkü Vanspor'un kaybedeceği içime doğmuştu. Vanspor, Taner Taşkın yönetiminde Kastamonu ve Bayburt maçlarında ortaya koyduğu güzel futbol ve aldığı başarılı sonuçlarla tekrar çıkışa geçerek, tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış ve tekrar havaya girmişti. Buda Elazığ maçı öncesi Vanspor'lu futbolcular üzerinde rehavete yol açmış özgüven tavan yapmıştı. Özellikle Elazığspor'un puan tablosundaki yeri Vanspor camiası tarafından garanti maç olarak görülmüş ve nasılsa her türlü bu maçı alırız havası yarattı diye düşünüyorum. Maalesef evdeki hesap çarşıya uymadı. Rakibin alt sıralarda olması küçümsenecek bir takım olacağı anlamına gelmez. Kastamonu ve Bayburt maçları nasıl ciddiyetle hazırlandıysa aynı disiplin ve ciddiyet Elazığ maçı içinde olması gerekiyordu. Elazığspor'un tecrübeli teknik direktörü Levent Eriş ise takımını çok iyi hazırlamış maçın önemini ve ciddiyetini çok iyi anlatmıştı. Elazığsporlu futbolcular 90 dakika boyunca oyundan kopmadılar ve oyunun son bölümlerinde yakaladıkları önemli pozisyonlarda biraz becerikli olmuş olsaydılar farklı bir sonuç çıkabilirdi.

Futbolda kuraldır. Hiç bir maç oynanmadan kazanılmıyor. Elazığspor maçı da bu maçlardan biriydi ve maalesef kaybettik.

 

AVANTAJLI BİR HAFTAYI PAS GEÇTİK

Vanspor açısından o kadar önemli ve avantajlı bir haftaydı ki, ligin zirvesindeki ilk 4 takım Tuzlaspor, Bandırmaspor, Kırşehir ve Ankara Demirspor kendi sahalarında puan kayıpları yaşadıkları bir haftada zirve mücadelesi veren Vanspor altın tepsiyle üç puanı Elazığspor'a ikram etti. Neresinden bakarsanız bakın Elazığ deplasmanı, gerçekten 6 puan değerinde bir maçtı. Ancak Vanspor ilk yarıda yine savunma hatası nedeniyle kalesinde peş peşe gördüğü 2 gole karşılık her ne kadar Oktay Aydın'ın gölü ile skoru 2-1'e getirse de ikinci yarının başında Yakup Demir'in gördüğü kırmızı kartla Vanspor'un eksik kalması faklı mağlubiyete davetiye çıkardı. Sakaryaspor maçını hatırlayalım. Hemen hemen aynı dakikalarda Yakup Demir yine basit bir kırmızı kartla oyun dışı kaldığı maçı 4-2 kaybetmiştik.

 

Vanspor ikinci yarıda eksik kalmasına rağmen Taner Taşkın'ın oyun hamleleri ve oyuncu değişiklikleri yine doğruydu. Batuhan, Tunç Murat Behram ve Umut Koray Öz ile üçlü forvet oynamasının yanında altyapıdan A takıma geçen sezon başında alınan genç stoper İsmail'in sonradan oyuna alınması yerinde bir değişiklikti. Bu konuda Taner Taşkın hocayı tebrik ediyorum. Artık miladı dolmuş takıma faydası olmayan gördüğü kartlarla takıma zarar veren futbolcuların yerine İsmail gibi altyapıdan gelen futbolcuları takıma kazandırılma vakti gelmiştir. Maça dönecek olursak ikinci yarıda eksik olan Vanspor maçı lehine çevirmek adına önemli pozisyonlar buldu. Maalesef gol yollarında yine beceriksizlik başrol oynadı. Buna birde orta sahada ve savunma da gereksiz pas hataları da eklenince farklı mağlubiyet kaçınılmaz oldu diyebilirim.

 

KASIMPAŞA VE TUZLA MAÇLARINDA BAŞARILAR DİLİYORUM

İlk yarının bitimine iki hafta kaldı. Ligde iki maçımız Ziraat Türkiye kupasında ise önemli bir deplasman maçımız var. Kupa maçını bir tarafa bırakıp ligde kalan iki maçımıza odaklanmalıyız. O yüzden puan kaybına tahammül kalmadı. Hafta sonu şampiyonluk mücadelesi veren ligin güçlü takımlarından Tuzlaspor ile oynayacağız. Bir sonraki hafta deplasmanda yine şampiyonluk mücadelesi veren Kırşehir ile zorlu bir 90 dakika mücadelemiz var. Zirveden kopmak istemiyorsak bu iki maçtan en iyi sonuçla ayrılmalıyız.

 

Çarşamba günü (yarın) İstanbul'da Kasımpaşa ile Türkiye Ziraat Kupası maçına çıkacağız. Yukarıda da belirttiğim gibi bizim için kupa maçı gittiği yere kadar. Lig bizim için olmazsa olmazımızdır. Bu yüzden Elazığ maçını unutup biran evvel Tuzla maçına odaklanmalıyız. Güzel bir maç olacak. Bu maçta taraftar tribünleri doldurmalı ve takımını her maç olduğu gibi bu maçta da yalnız bırakmamalı. Bizlerde temsilcimiz Vanspor'a başta Kasımpaşa olmak üzere Tuzlaspor karşısında başarılar diliyoruz. Öte yandan Elazığ taraftarının maç boyunca Vanspor ve taraftarına yaptığı kötü tezahüratı nefretle kınıyorum.

Yazarın Diğer Yazıları