Rıdvan Can

Yazıklar olsun

Rıdvan Can

Bir futbol şehri Türk futbolunun köklü kulübü bünyesinde Türk futboluna sayısız yıldız futbolcu yetiştiren Sakaryaspor hafta sonu evinde ağırladığı Vanspor'a karşı fair play'a yakışmayan çirkin saldırıyı nefretle kınıyorum. Türk futbolunu bu hale getirenlere de yazıklar olsun diyorum.

 

HERŞEYE RAĞMEN KAZANMALIYDIK

Ligin 11'nci haftasında Türk futbolunun köklü ligin ise en vasat ve kötü takımlarından Sakaryaspor ile karşılaşan Vanspor rahat kazanacağı maçı 4-2 kaybetti.

Saha içi performansını her hafta farklı yorumlarla değerlendirdiğimiz Vanspor'un Sakarya karşısında mutlaka puan alacağını düşünüyordum. Haftalardır puan kaybı yaşayan ligde bir türlü istikrarı yakalayamayan Vanspor'un hafta içi kupada aldığı galibiyetle yüzü gülmüş, taraftarıyla barışmış bu moral ve motivasyon ile Sakarya karşısına çıkmıştı.

Maç tahmin ettiğimiz gibi Vanspor'un oyun üstünlüğü ile başladı. Maça hızlı başlayan Vanspor 2-0 öne geçti.

 

İlk yarının sonlarına doğru Yakup Demir'in gördüğü kırmızı kart ile rakibi karşısında 10 kişi kalan Vanspor kalesinde golü gördü ve soyunma odasına 2-1'lik skorla girdi.

Maçın ikinci yarısı iki takım açısından zor geçeceği bir maçtı. Vanspor'un ilk yarı sergilediği iyi futbolu ve skor avantajı ile maçın ikinci yarısında oyun üstünlüğü ile  rakibe oyununu kabul ettirmede büyük güçlük çekerek, inanılmaz gol pozisyonları verdi.

Sakaryaspor'un psikolojik baskı altına aldığı Vanspor karşısında özellikle tecrübeli ismi Abdülaziz'in etkili oyunu karşısında kırmızı-siyahlılar savunmada maalesef skoru koruyamadı.

Sakaryaspor'un art arda gelen golleriyle büyük konsantrasyon kaybı yaşayan Vanspor'da sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Burçak Özkanca'yı çok aradı. Maçın kırılma anı ise Yakup Demir'in gördüğü kırmızı kart etkili oldu ve tüm planları alt üst etti. Sakarya karşısında savunma hatası ve bireysel hatalar neticesinde kalemizde gördüğümüz basit gollerle puan kayıpları yaşadığımız maçlardan biri olarak tarihe geçti.

 

TARAFTAR YİNE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI

Maça İstanbul'da bulunan Gölkentli ve Kara-Kobra taraftarları ile Van'dan Sakarya'ya giden taraftarlarımız yine üzerine düşeni yaptı. Ben öncelikle takımı yalnız bırakmayan taraftarlarımızı gönülden kutluyorum.

Deplasmanda olmasına rağmen 500'e yakın taraftarın büyük desteğini arkasına alarak maça başlayan temsilcimiz Vanspor erken bulduğu gollerle daha maçın başında Sakarya maçını çok rahat ve farklı kazanacağımızı düşünmüştük. Yine bireysel hatalar kenar yönetiminin hatalı oyuncu değişiklikleri ve lüzumsuz yere görülen kırmızı kart takımın mağlubiyetinin başlıca nedenleri diyebiliriz.

 

EYÜP KARŞISINDA BAŞARILAR DİLİYORUM

Hafta sonu saha ve seyircimiz karşısında Eyüpspor'u konuk edeceğiz. Eyüpspor kendi evinde haftayı mağlubiyetle kapattı ve 8 puanla ligin 15'nci sırasında yer alıyor.

Hafta sonu Van Atatürk Şehir Stadyumunda iki takım da kazanmak için sahada olacak.

Temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

 

HASAN HOCAYA TEŞEKKÜRLER

Öte yandan Vanspor'da teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ile yollar ayrıldı. Hasan hoca ve ekibine bugüne kadar verdikleri emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki futbol hayatında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları