Rıdvan Can

Sancılı galibiyet

Rıdvan Can

Hafta sonu Van Atatürk Şehir Stadyumu’nda oynanan Vanspor Kahramanmaraşpor maçını anlatmaya taraftardan başlayalım.


"Yönetim uyuma taraftara sahip çık." Bu sloganı içerdeki taraftar topluluğu dışarıda kalan taraftar için hep bir ağızdan söyledi. Vanspor ligin 5'nci haftasında evinde ağırladığı Kahramanmaraşspor maçını izlemek takımına destek için Van Atatürk Şehir Stadyumuna gelen kombine ve yüzlerce biletli mağduru taraftar stadyum dışında kalarak içeri giremedi. Buda taraftarın tepkisine neden oldu. "YÖNETİM UYUMA TAKIMINA SAHİP ÇIK" seslerinin yankılandığı Van Atatürk Şehir Stadyumunda taraftar yönetimin taraftarına sahip çıkmasını ve göreve çağırdı. Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, taraftarın serzenişine kulak vererek, taraftarın stata irmesini sağladı. Maç sonrası stadyuma giremeyen kombine bileti olduğu halde sıkıntı yaşayan taraftarlar sitemlerini devam ettirdi. Bu sıkıntıların bir daha yaşanmaması için kulüp yönetimi görevini yapmalıdır. Eğer kombine bileti satıyorsan öncelikle o taraftarın yerini belirlenerek sıkıntı yaşamamalı.

 

Hafta sonu 1-0 galibiyetle kapattığımız Kahramanmaraş maçına gelelim:

 

İKİNCİ YARI REHAVETE KAPILDI
Geçen hafta Bodrumspor'u 4-0’lık net skorla yenerek liderlik koltuğuna yerleşen hemen akabinde ise Ziraat Türkiye kupasında Balıkesirspor’u 1-0 yenerek kupada bir üst tura yükselen Vanspor peş peşe çıktığı iki zorlu maçın ardından hafta sonu ligin güçlü takımlarından Kahramanmaraşspor'u konuk etti. Geçen hafta Kahramanmaraş maçı öncesi köşemde uyarmıştım. Peki ne demiştik ona bakalım; Vanspor ligde ve kupa maçlarında sergilediği güzel futbol ve başarılı sonuçlarla bana göre övgüyü fazlasıyla hak ediyor. Ancak bir gerçek var ki, aşırı övgü her zaman rehavet getirir düşüncesi ile bazı konulara dikkat çekmek istiyorum. Onun için Balıkesirspor galibiyetini çok fazla abartmamak lazım. Bunları yazmamdaki sebep Balıkesirspor galibiyeti sonrası özellikle sosyal medya üzerinden Vanspor'u yere göğe sığdıramayan övgülü sözler rehavete ve lig maçlarında Vanspor'un performansı açısından ciddi sıkıntılar doğurabilir demiştik. Öyle de oldu.  

 

Ligdeki çıkışını sürdürmek ve liderlik koltuğunu kaybetmek istemeyen Vanspor’un karşısında alt sıralardan kurtulmak isteyen Kahramanmaraşspor vardı. İki takımda kazanmak için sahaya çıktı. Zemin futbol oynamaya müsait, Kara Kobra ve Gölkentli taraftarlar tribündeki yerini almıştı. Taraftarının müthiş desteği altında maça hızlı başlayan Vanspor baskılı bir oyun ortaya koysa da gole kadar organize olmakta bir hayli zorlandı. Dakikalar 36'yı gösterdiğinde Vanspor aradığı golü Barış Sağır ile buldu. Golün hazırlayıcısı takımın başarılı futbolcularından Burçak Özkanca'ya hakkını teslim edelim. Vanspor'a galibiyeti getiren golün asistini yapan Burçak Özkanca hocasından ve taraftarından tam not aldı.

 

İlk yarıda skor avantajıyla soyunma odasına giden Vanspor'dan ikinci yarı herkes gibi bizlerde farklı futbol bekliyorduk. Çünkü Vanspor’un ilk 45 dakikada ortaya koyduğu futbol, skor avantajı ve taraftarın müthiş desteğini göz önünde bulundurarak, ikinci yarıda farklı kazanacağı beklentisine kapıldık.

 

Maçın ikinci yarısına kötü başlayan Vanspor özellikle orta alanda top tutmakta zorlanan, sürekli top kayıpları yaşayan Vanspor vardı sahada. Pazar günü Van Atatürk Şehir Stadyumunda iki farklı Vanspor izledik dersek yeridir. Rakibi karşısında rehavete kapılan maçın belli bölümlerinde ciddi sorunlar yaşadı. Vanspor kazanmasına kazandı lakin bu hiç kolay olmadı. Kahramanmaraşpor'da bu maçı kazanabilirdi. Özellikle maçın ikinci yarısında maç 1-0 iken rakip takım karşı karşıya kaldığı pozisyonları değerlendirebilmiş olsaydı şu an farklı şeyler konuşuyor olurduk. Kötü günündeyken,  bile tüm olumsuzluklara rağmen kazanmak güzel. Galibiyetten dolayı emeği geçen herkesi kutluyorum. Nice güzel başarılarda hep birlikte olmak dileklerimle hafta sonu deplasmanda oynanacağımız Ergene Velimeşe karşısında başarılar diliyorum.

 

HAKEM KONTROLÜ KAYBETTİ

Maçın orta hakemine de bir parantez açmak gerekirse ikinci yarıda kontrolü kaybettiğini söyleyebiliriz. Maçın içerisinde belli dakikalar var ve bu dakikalarda maçın orta hakemi özellikle Vanspor aleyhine çaldığı düdükleri görmezden gelemeyiz. Yukarda da belirttiğim gibi hakem özellikle ikinci yarı kontrolünü kaybetti ve verdiği vermediği kararlar ile taraftarı çileden çıkardı.

 

GEÇMİŞ OLSUN OSMAN
Bu arada maçta ikili mücadelede sakatlanarak, hastaneye kaldırılan futbolcumuz Osman Torun’un ayağının kırıldığı haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş olduk. Vansesi Gazetesi adına Osman’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah sağlık sıhhat versin. İnşallah en yakın zamanda formasına kavuşur.

Yazarın Diğer Yazıları