Emine Aktaş

En güzel duygu

Emine Aktaş

Bu hayata gelişimizin belki de en büyük amacıydı SEVMEK.

Bu hayat belki de börtü böceği, dağı taşı, yeri göğü, insanı, hayvanı kısacası her şeyi sevince güzelleşecekti. Bir insanı sırf merhametli, iyi, güzel veya alımlı olduğu için sevince değil de, bir insanı tüm yönleriyle, sırf insan olduğu için, YUNUS EMRE'nin dediği gibi ''YARADILANI YARADANDAN ÖTÜRÜ SEVERİZ'' anlayışıyla sevmeliyiz. Belki de böyle güzelleşecekti hayat, uyanınca sabaha günümüz bundan dolayı anlam kazanacaktı, daha verimli olacaktı, dolu dolu geçecekti günümüz.

Amacımızdan şaştığımız için sevemiyoruz, sevmeyi beceremiyoruz, sevemediğimiz gibi sevdiremiyoruz yok olup gitmeye yüz tutmuş güzelliklerimizi, kültürümüzü, değerlerimizi ve çınar ağacı gibi sağlam olan insanlarımızın insanlığını.

Sevince bir insanı ve bu sevgimizi ona söylememe nedenimizi şımaracağına bağlayıp içimize attığımız zaman, filizlenmesine müsaade etmediğimiz sevginin ölümüne neden oluyoruz. Oysa söylerken sevgimizi bizden ve duygularımızdan bir şey eksilmeyeceğini aksine sevgimizden haberdar olan insanın mutluluğuna şahit oluşumuz, bize sıcacık sarılışı ile o sevgi tohumunun yeşerdiğini hissedince hayatımız anlam kazanacak. O iltifattan sonra o gözlerdeki parlaklık, o gözlerdeki ışıltı belki de sevginin nesillere devam etmesi için yol gösterecek.

Bilmeliyiz duyguların en güzelinin sevgi olduğunu. En güzel duygu olan sevginin beraberinde saygıyı, mutluluğu, neşeyi getirdiğini bilmeliyiz.

Bilmeliyiz sevginin daha bilmediğimiz nice güzel duyguya gebe olduğunu, gebe olacağını, gebe olabileceğini.

Nasıl ki bir elma ağaç olmadan yeşeremiyorsa, bir insan da sevgi olmadan yaşayamaz, büyüyemez, filizlenemez kuru bir yaprak misali.

İlkin ALLAH' ı sevmeli…

Peygamberi, kitabı, meleği sevmeli…

Arıyı, böceği, kurdu kuşu, hayvanları sevmeli…

Gülü, papatyayı, menekşeyi, doğayı sevmeli…

Ali'yi, Ayşe'yi, Osman'ı, Mustafa'yı, Fatma'yı, insanı sevmeli…

Saygıyı, hoşgörüyü, mutluluğu, sevgiyi sevmeli insanoğlu…

Yazarın Diğer Yazıları