Rıdvan Can

Hasret Bitiyor

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor TFF 2'nci Ligde, Van Yolspor ise Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluk mücadelesi vereceği 2019-2020 futbol sezonuna yakın bir zamanda merhaba diyeceğiz. Hepimizin ortak paydası ve yaşamımıza renk katan en önemli unsurlardan biri olan futbolun yeni sezonuna, yeni umutlarla ve yeni heyecanlarla, futbolumuzun marka değerini yükseltecek, güzelliğini ve seyir zevkini taçlandıracak, saha içinde ve tribünlerde gösterilecek saygı, sevgi, fair play, hoşgörü ve sağduyu olgusuyla oynanacak güzel bir futbol sezonu geçirmek en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, yeni sezonun hayırlı olmasını diler, başta profesyonel ligdeki temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor olmak üzere bu yıl ilk kez Bölgesel Amatör ligde ilimizi temsil edecek olan Van Yolspor ve Amatör spor kulüplerimize, sporcularımıza, taraftarlara, medya kuruluşlarına ve tüm futbol emekçilerine sağlıklı, başarılı bir sezon geçirmelerini dilerim. Her sezon olduğu gibi Vansesi Gazetesi olarak bu sezon da elimizden geldiğince temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor başta olmak üzere ilimizin kanayan yarası Van amatör sporlara yer vermeye haftalık yorumlarımızla sizlerle olmaya gayret göstereceğiz.

 

Yeni sezonda heyecanımız ikiye katlanıyor.  TFF 2'nci ligde Van Büyükşehir Beldiyespor'u Belgesel Amatör Ligde ise Van Yolspor'un heyecanına tanık olacağız. Bu uzun maratonda bazen sevinecek bazen üzüleceğiz. Van Büyükşehir Belediyespor teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ile Van Yolspor Teknik direktör Aydın Oyman ile geçen sezon şampiyonluk sevincini yaşadı. Van B. Belediyespor ve Van Yolspor aynı teknik adamlarla yeni sezonda da yola çıkıyor. İki takımın ve iki teknik adamın da hedefi şampiyonluk ve Van futboluna katkı sunmak.

 

GRUP GÜZEL

Herkesçe merak edilen ve taraftarların sabırsızlıkla beklediği Van Büyükşehir Belediyespor'un hangi gruba düşeceği ve hangi rakiplerle karşılaşacağıydı. Beklenen kura çekimi yapıldı. Kırmızı grupta mücadele edeceğiz. Grupta Türk futbolunun önemli ve köklü kulüplerinin olduğunu öncelikle belirtmek isterim. Geçen sezon aynı grupta şampiyonluk sevinci yaşadığımız kardeş kulüp Kırşehir ile yeni sezonda kıyasıya bir şampiyonluk yarışı içinde olacağız. Sakaryaspor Türk futbolunun köklü kulüplerinden geçen sezon iddialı kadrosuyla play-Off final maçında 1'nci lig kapısından döndü. Sakarya seyirci potansiyeli olan bir futbol şehri. Fakat bu sezon yeni bir yapılanma içindeler. Yeni bir kulüp başkanı ile lige başlayacaklar. Kâğıt üzerinde güçlü fakat parasal anlamda sıkıntıları var. Bu da ligdeki konumları saha içi performanslarına yansır mı lig maçlarında göreceğiz. Karabükspor ve Elazığ takımları ise yaşanan ekonomik krizin içinde olan takımların başında geliyor. Grubun diğer takımlarını değerlendirecek olursak, temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor kadar şanslı olmadıklarını söyleyebilirim. Fakat bu değerlendirmede rakiplerin kötü olduğu anlamına gelmez. Fakat Van B.Belediyespor olarak çok iyi bir grupta yer aldığımızı söyleyebilirim. Açık konuşayım temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk başkanlığında maddi anlamda güçlü bir yönetim oluşturulsa inanın bu lig sandığımız kadar zor olmayacak.

 

BASIN AÇIKLAMASINDA İKİ ÖNEMLİ KONU VARDI

Kulüp Başkanı Servet Yenitürk yaptığı basın açıklamasında en dikkat çekici iki konuyu dile getirdi. Yönetime alınacak isimlerden 100-150 bin TL bir katkı isteyeceklerini söyledi. Bu yardımı yapmadıkları takdirde yönetimde yer almayacakları ve diğer konu ise Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir hoca ile devam kararı olduğunu açıkladı. Bence de para vermeyecekse yönetimde olmanın ne anlamı var. Diğer konu ise Teknik direktör Hasan Erkin Şimşir hoca ile tekrar anlaşılması. Yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen ve bu hedef doğrultusunda teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ile devam kararı hiç kuşkusuz sezonun en önemli transferidir.

 

KONGRE 27 TEMMUZ'DA

Bütün taraftarlar gibi bende yeni sezonda gerçek anlamda Van Büyükşehir Beldiyespor'u sahiplenecek bir yönetim kadrosunu merak edenlerdenim.  Bu merakımızın cevabını 27 Temmuz'da alacağımızı umuyorum. Yapılacak kongre takımın geleceği açısından son derece önemli. Bu anlamda temsilcimiz Van B. Belediyespor kulübü için güzel bir kongre olur ve bunun yanında taraftarın ve Van halkının benimseyeceği Servet Yenitürk başkanlığında bir yönetim kadrosu oluşturulur.  Yeter ki doğru adımlar atılsın, doğru isimlerle yola çıkılsın. Bu dediklerimiz gerçekleştirildiği takdirde başarı kaçınılmaz olur.

 

TOP VANLI İŞ ADAMLARINDA

Van Türkiye'nin gizli zenginlerini barındıran büyükşehirlerden biridir. Van'da ve Van dışında yatırımları olan Vanlı işadamlarını bu şehrin tek profesyonel kulübü Van B. Beldiyespor'un yönetiminde görmeyi arzuluyoruz.  Ben bu vesile ile Vanlı firma olmadıkları halde Van'ın sporuna verdikleri destekleri ve en önemlisi geçen sezon temsilcimiz Van Büyükşehir Beldiyespor'un mücadele ettiği TFF 3'ncü ligde takıma forma sponsoru olarak 500 bin TL maddi destekte bulunan Türkerler VEDAŞ'a teşekkür ediyorum. Van Büyükşehir Beldiyespor'a yeni sezonda başarılar diliyor 27 Temmuz'da oluşacak yeni yönetiminde hayırlı olmasını diliyorum. 

Yazarın Diğer Yazıları