Rıdvan Can

Karaloğlu'na açık mektup

Rıdvan Can

Sayın Valim,
2011 yılının Ekim ve Kasım aylarında meydana gelen deprem afeti sonrası şehrin ve insanlarımızın hayatında birçok şey değişti.  Depremde eğitim kurumlarının,  spor alanlarının,  konutların zarar gören yapıların başında geldiği herkesin malumudur. Şimdi Van yeniden ayağa kalkıyor. İmar planı yeniden düzenleniyor. Yeni imar planını bütün Vanlılar merakla bekliyor.  Öte taraftan ağır hasar gören DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlükleri Edremit sırtlarında kendilerine tahsisi edilen arazilere taşınacaklar.  Bu kurumlar geçmişte olduğu gibi gelecekte de yerleştikleri yeni alanlarını hızla yeşillendirip ihya edecekler.
Olimpiyat madalyası kazanan bu kentin çocuklarının,  gençleri ise yeniden yapılanan ilimizde spor tesis istiyor.   Koskoca kentte sadece amatörler için 2-3 semt sahası var. Anlayacağınız bu şehirde çocukların ve gençlerin spor yapacak, futbol oynayacak, stres atacak, yeteneklerini geliştirecek sahalara, tesislere çok ihtiyacı var. 
Sayın Valim,
DSİ Bölge Müdürlüğünün kent merkezi girişinde bulunan 200 dönüm arazisi üzerine 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybedenleri anmak, yaşananları anlatmak amacıyla 'Deprem Müzesi ve Kültür Kompleksi' yapmak üzere yerinde bir çalışma başlattınız.  Vansesi gazetemiz de ilimize soluk aldıracak,  modern bir görünüm kazandıracak çabayı "  ALKIŞLANACAK PROJE " başlığıyla manşetinden verdi.  Bu proje ve haberin hakkı da buydu. Ayrıca Deprem Müzesi ile birlikte 200 dönüm arazi üzerinde bir de Tematik Park'ta yapılması öngörülüyor. Buraya ailesiyle gelen vatandaşlarımız için de dinlenebilecekleri ve ihtiyaçlarını giderebilecekleri restoran, cafe, tenis kortları olacak.  Müze aynı zamanda bir Afet Eğitim Merkezi haline getirilecek. Ayrıca Afetle ilgili her türlü dokümanın olacağı bir kütüphanede müzede yer alacak. Proje her yönüyle heyecan vermektedir. 
Sayın Valim
DSİ Bölge Müdürlüğü'nün ait 200 dönümlük arazisi içinde DSİ bilgi, birikimi ve imkanlarıyla yapılan, mükemmel çim saha, yanında kondisyon merkez, kafeterya ve ayrıca bir konferans salonu olan çok güzel tesis bulunmaktadır. Drenajı yapılmış,  doğal çim zemine sahip olan saha ve tesislerin bugün 400-500 bin liraya yapılabileceği belirtiliyor. 'Deprem Müzesi ve Kültür Kompleksi' projesini taçlandırmak,  zenginleştirmek, Van çocuklarına, Van gençlerine eser kazandırmak adına mevcut DSİ çim saha ve tesislerinin korunmasını,  ciddi bir kurum tarafından işletilmesini,  hatta yanına ulusal boyutta futbol kamp tesisi eklenmesini istiyoruz. 200 dönümlük arazide çim sahayı, tesisleri içine alan küçük bir alanın bu amaçla değerlendirilmesi öngörülen projeye de güç katacaktır. Ekonomik,  sosyal,  toplumsal katkı amaçlı bu tesisin talimatlarınızla gerçekleşeceğine inanıyoruz. Van futbolu ve gençleri sizden sevinecek müjdeli haber  bekliyor.

Yazarın Diğer Yazıları