Rıdvan Can

Van bir ilki yaşayacak

Rıdvan Can

Van Masterler Derneği olarak son yılların en büyük spor organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz.

Sevgili Vansesi Gazetesi okurları ve değerli Vanspor sevdalıları uzun yıllardır bu köşede her hafta Salı günleri sizlerle oluyor Van Büyükşehir Belediyespor başta olmak üzere ilin spor alanındaki yazılarımla sizlerle oluyorum.

Bu haftaki yazımda memleketimizin genel anlamda tanıtımı gerek spor turizmi gerekse Van için önemli bir organizasyonu siz değerli okuyucularımla paylaşacağım.

Van için çok önemli bir organizasyon düzenleniyor. Üyesi olduğum Van Masterler Derneği olarak özellikle Vanspor'da birlikte futbol oynadığım, uzun yıllar Vanspor ve Van Büyükşehir Belediyespor'da ve farklı takımlarda forma giymiş ve takım kaptanlığı yapan Kaptan Zeki Yılmaz'ın büyük girişimleri sonucu Van Masterler Derneği adına Van'da bir ilki gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz.

Van için ne yapıyoruz ona gelelim; Milli takım başta olmak üzere Türk futbolunun köklü kulüplerinde uzun yıllar forma giyen birbirinden önemli futbolcu ve teknik adamları Van'da ağırlayacağız.

İlimiz adına oldukça önemli olduğunu anlatmaya gerek yok. Türkiye Masterler Futbol turnuvası için her yıl geleneksel olarak Antalya'da düzenlenen bu organizasyona Van'ı temsilen katılıyoruz. Nisan ayı turnuvasında Antalyaspor, Ankaraspor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray karmasından oluşan UST Grup takımları ile yaptığımız görüşmede böyle bir turnuvayı Van'da yapabilir miyiz?  Dediğimizde neden olmasın dediler. Öncelikle bu üç takım başkanları ve futbolcuları inanılmaz mutlu olduklarını ifade ederek, "Van'a seve seve geliriz" dediklerinde bizlerde aldığımız bu olumlu cevap karşısında Van'a döner dönmez Van Masterler Dernek başkanımız Zeki Yılmaz başkanlığında çalışmalara başladık. Yaklaşık iki aylık bir çalışma döneminin ardından yapmış olduğumuz görüşmeler ve bizlerin çağrısına cevap veren başta Van Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri, STK temsilcileri ve iş adamları katkıları ile bu önemli organizasyonu yapmamızda önemli pay sahibi oldular.

Van'ın özellikle spor organizasyonlarına da ev sahipliği yapacak düzeyde bir şehir olduğunu artık herkesin bilmesi gerekir.  Özellikle rakıma bağlı olarak oksijen kalitesi ve sporcu kondisyonuna büyük etkisi var. Van bu avantajı iyi değerlendirerek, şehrimizin artı yönlerini gelen teknik adamlara ve futbolculara yerinde anlatarak, bu futbolcuların dikkatlerini Van'a çekmeliyiz. Van'ın tanıtımı için elimizden geldiğince misafirlerimizi en güzel şekilde ağırlamalıyız. Bu yüzden her kesimden destek bekliyoruz. Bu organizasyon gelecek yıllarda ilimizin spor merkezi olmasına katkı sağlayacaktır. Spor yöneticileri, teknik adamlar, antrenörler, tur operatörleri, turnuva organizatörleri ve spor turizmi ile uğraşan yöneticileri bölgeye getirerek yerinden yapılacak tanıtımlar vasıtasıyla kulüp yöneticilerini ilimizde kamp yapmaya teşvik edecektir. Daha sonra spor oyunları organizasyonları, ulusal ve uluslararası turnuvalarda ülkemizin, ilimizin ve bölgemizin tanıtımı ile insanları bu bölgeye çekecektir.

Bu duygu düşüncelerle 20-22 Haziran'da 17.00- 18.00 saatleri arasında Van Atatürk Şehir Stadyumunda oynanacak maçlarımıza tüm Van halkını bekliyoruz.

Tüm spor severler bu önemli turnuvayı ücretsiz izleme imkanı bulabilecektir.

Van için emek veren herkese sevgiler.

Yazarın Diğer Yazıları