Rıdvan Can

Ankara'da Tarih Yazalım

Rıdvan Can

Her taraftarın ve takımına gönül veren Vanspor sevdalısının hayalidir şampiyonluk yaşamak.

Hedef 2'nci Lig. Bu hedef doğrultusunda acısıyla tatlısıyla bir sezonu geride bıraktık. Gidilen onca deplasman verilen emeğin karşılığı için son 90 dakika.

Son 10 yıldır ligde kalma mücadelesi verdiğimiz sezonları artık geride bıraktık. Şimdi şampiyonluk şarkılarının söylendiği bugünlerde Vanspor armasının peşinden koşan taraftarlar 10 yıl aradan sonra son 90 dakika sonunda gelecek şampiyonluğu sabırsızlıkla bekliyor.

SİYASİLERİMİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

VANSPOR'a gönül vermiş 7'den 70'e herkes takımın etrafında kenetlendi. Van'ın etiketini taşıyan siz seçilmişlerden atanmışlara, iş adamlarından sivil toplum örgütlerine ve toplumun tüm kesimlerine kadar herkesin elini taşın altına koyarak şampiyonluğa giden Van Büyükşehir Belediyespor'un yanında olmalı. Sayın valimizin öncülüğünde belediye başkanları, bürokratlar, iş adamları, STK temsilcileri ve takımın itici gücü taraftarıyla Ankara'da olmalı. Van'a şampiyonluk çok yakışır.

BÜYÜK VANSPOR TARAFTARINA

Ankara'ya karayolu ile gidecek olan kara-kobra ve Gölkentli taraftarlar ve Vanspor sevdalılarına öncelikle kazasız belasız bir yolculuk diliyorum. Erokspor maçında her maç olduğu gibi tribünleri coşturacağınızı ve takımı 90 dakika en güzel şekilde destekleyeceğinizi biliyorum. Evet, Ankara Eryaman'dan şampiyon olarak döneceğimize inanıyorum. Ben inanıyorum zorlu 90 dakika sonunda o kupa Van'a gelecek.

FUTBOLCU KARDEŞLERİM

Bu kritik 90 dakika için elinizden geleni yapın. Yapacağınıza da inanıyorum. Futbol kaliteniz, kumaşınız iyi. Ancak bu final maçları mücadele ister. İşte bu mücadeleyi Van için ve arkanızda olan binlerce taraftar için vermenizi istiyorum.

Bu şehir bu şampiyonluğu hak ediyor.

Bu şehre yaşatacağınız şampiyonluğu gelecekte çocuklarınıza, torunlarınıza anlatacaksınız. Onun için o kupayı Van'a getirin.

Bu şehir bu taraftar inandı!

Sizde inanın!

Üstat şair Nazım Hikmet'in dediği gibi.

"Çocuklar inanın, inanın çocuklar

Güzel günler göreceğiz güneşli günler

Motorları maviliklere süreceğiz

Güzel günler göreceğiz güneşli günler"

Bu inancı, umudu kırmayın...

Tek vücut olun...

Başkentte tarih yazın, sizlere güveniyoruz başaracaksınız.

1-0 olsun bizim olsun. Her vurduğumuz gol olsun. Şampiyonluk bizim olsun..!

90 dakikalık zorlu finalde sizlere can-ı gönülden başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları