Rıdvan Can

Adım Adım Play-Off'a

Rıdvan Can

Son haftaların formda takımı Van Büyükşehir Belediyespor çıkışını sürdürüyor. 31'nci haftada ligde kalma mücadelesi veren Adıyamanspor'u farklı mağlup eden temsilcimiz aldığı bu galibiyetle Play-Off'a bir adım daha yaklaştı.

 

Ligin son haftalarına girilirken, Van Büyükşehir Belediyespor son üç maçta aldığı farklı galibiyetlerle 51 puanla 3'ncü sırada yer alıyor.

 

Adıyamanspor maçının ne kadar stresli ve zor geçeceğini az çok tahmin etmiştik.  Van Büyükşehir Belediyespor'un Play-Off, Adıyamanspor'un ise ligdeki durumu göz önüne alındığında bu maçın iki takım açısından zorluk derecesi belliydi.

 

Maça iki takım gözüyle baktığımızda Van Büyükşehir Belediyespor'un rakibine oranla daha kaliteli ve tecrübeli olduğunu dolayısıyla Adıyamanspor maçını rahat kazanabileceğini tahmin ediyordum. Nitekim de öylede oldu. Rahat bir galibiyet aldı diyebilirim.

 

Hafta sonu Sultanbeyli deplasmanından üç puanla döndüğümüz takdirde Play-off biletimizi cebimize koyacağız ve ligin 33'ncü haftasında sahamızda oynayacağımız Elaziz Belediyespor maçına daha farklı moral ve motivasyonla çıkmış olacağız.

 

Kısaca sezon sonuna geldik. Sezon başında koyduğumuz hedef önce şampiyonluktu. Olmazsa Play-Off'ta şampiyon olmaktır. Bu kez Play-Off şansını yakaladık.

 

Play-off hedefi olan takımlara baktığımızda bu takımlar arasında Esenler Erokspor'dan sonra en rahat takım biziz. Bu şansı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Çünkü Play-Off yıllardır hasretini çektiğimiz bir üst lig için önemli bir fırsattır.

 

Gerek taraftar potansiyeli gerekse şehir olarak bu takımın yeri üst ligler olmalıdır.

 

İnanın Van kenetlenirse başarı kendiliğinden gelir ve bunu başarabilecek güç ise, birlik, beraberlik ve destekle olur. Desteğin, birliğin olmadığı yerde başarıda olmaz. İnşallah Van Büyükşehir Belediyespor sahipsiz kalmaz ve beklediği, özlediği hedefe bir an evvel kavuşur.

 

Van'ın Van Büyükşehir Belediyespor'dan başka bir takımının olmadığının iyi bilinmesi gerekir. Vanspor'un birinci lige Play-Off'tan çıktığı dönemi hatırlayın ve şimdi o fırsat ayağımıza bir kez daha geldi. O dönemlerde olduğu gibi yapılacak kampanyalar ve desteklerle bu takım hak ettiği yere gelebilir. Bunun için bir olalım birlik olalım bu takımı hep beraber üst lige çıkaralım. Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimize Play-Off yolunda başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları