Rıdvan Can

Play-off'a göz kırptı

Rıdvan Can

Ligin ikinci yarısında aldığı başarısız sonuçların ardından şampiyonluk yarışından kopan Van Büyükşehir Belediyespor küme düşmesi kesinleşen zayıf rakibi Bergama Belediyespor karşısında 5-0 galip gelerek play-off iddiasını sürdürdü.

 

Geçen hafta evinde Pazarspor mağlubiyetinin ardından kulüp içerisinde yaşanan kriz nedeniyle Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün aldığı istifa kararının ardından gelen bu farklı galibiyet ve rakiplerinin puan kaybetmesiyle play-off ibresinin tekrar lehimize dönmesi yüzleri güldürdü.

 

Evet, Van Büyükşehir Belediyespor'un farklı Bergama galibiyeti ve rakiplerin puan kaybetmesi bize yaradı.

 

Kalan haftalarda fikstür avantajı bizden yana. Fikstüre baktığımızda play-off mücadelesi veren takımların birbirleriyle zorlu maçları olduğunu görüyoruz. Kalan 6 haftayı göz önünde bulundursak bizim oynayacağımız maçlar rakiplerin maçlarına göre daha avantajlı görünüyor.

 

Tabi ki bu avantajı lehimize çevirebilirsek..!

 

Van Büyükşehir Belediyespor ayağına gelen play-off avantajını iyi kullanmalı.

 

Bu kez ayağımıza gelen bu fırsatı tepmemeliyiz. Play-off şansımızın devam etmesi açısından evimizde oynayacağımız ligin güçlü ekiplerinden Çatalca maçı çok önemli olacak. Bir puanın bile kayıp sayıldığı haftalara girildi. Pazarspor mağlubiyetini yol kazası olarak kabul edelim ve evimizde kaybettiğimiz son maç olsun. Çatalca maçı ise çıkış maçı olsun düşüncesiyle 1-0 olsun bizim olsun.  Temsilcimize bu maçta başarılar diliyorum.

 

Evet, gelelim yönetim konusuna. Geçen hafta sahamızda aldığımız Pazarspor mağlubiyeti sonrası Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, başkanlık görevinden istifa etti. 5 Nisan'da kongre yapılacak. Peki, Yenitürk'ün takımı bırakması doğru bir karar mıydı? Hayır, Yenitürk, takımı buraya kadar kimseden destek almadan getirdi. En azından sezonu bitirebilirdi.

 

Halen play-off şansımızın devam ettiği ligde Yenitürk'ün verdiği istifa kararını, tekrar gözden geçirmeli diye düşünüyorum. Yoksa bu takıma kimsenin sahip çıkacağı yok. Bergama deplasmanı öncesi gördük. İzmir'e gidemeyen takıma kimse sahip çıkmazken görevi bıraktığı halde Başkan Servet Yenitürk, deplasman masraflarını karşılayarak takımı deplasmana gönderdi. Yoksa bu takım deplasmana gidemeyecekti. Takımın bu durum kimsenin umurunda bile değildi.

 

Bence Servet Yenitürk görevine devam etmeli. Yoksa takım bu süreçte sahipsiz kalabilir. Servet Yenitürk'ten önce onu yanlış yönlendirenlerin görevi bırakması gerekiyor düşüncesindeyim. Umarım takıma sahip çıkacak birileri çıkabilir. Evet, yanlış giden bazı şeyler olabilir ama takımın play-off umutları devam ederken herkesin kenetlenip Çatalca maçında takıma sahip çıkması gerekiyor. Tüm taraftarların stattaki yerini alarak takıma destek çıkmasını bekliyorum. Bizim Van Büyükşehir Belediyespor'dan başka takımımız yok. Bundan dolayı takımımızı sahipsiz bırakmamamız lazım.

 

3 Nisan'da konuk edeceğimiz Çatalcaspor karşısında temsilcimize başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları