Rıdvan Can

Hocanın istifası sorunları çözer mi?

Rıdvan Can

Sezon başından bu yana B.Vanspor'un kadrosunun "yetersiz" olduğunu yazmaktan, anlatmaktan dilimde tüy bitti. Ben bunları, daha ilk haftalardan itibaren ısrarla vurgulamaya başlarken, bir spor sitesinde bazı yorumcular B,Vanspor'u öve öve bitiremiyordu ve beni eleştiri yağmuruna tutuyordu. Fakat gelinin noktada onlarda gerçeği İstanbulspor ve Kırıkhan yenilgileri sonrası fark etmeye başladılar. Kırıkhan bozgunu sonrasında ise nihayet herkes aynı hizaya geldi. 
Bir takım kendisi için bu kadar önemli gösterilen bir maçta bu kadar hedefsiz, düşüncesiz ve maksatsız oynar mı? 1-3-5 değil, sezon başından beri oynadığı çoğu maçlardan beri B.Vanspor hep böyle. Oynanan futbolu belli bir şablona oturtmak, sistemin var olduğunu kabul edip hedefe yönelik hareketlerin kolektif tarzını bu güne kadar B.Vanspor oluşturamadığı da bir gerçek! B.Vanspor'da İ.Tolgay Kerimoğlu'nun istifası her şeyi çözdü mü? Hayır… Sorunlarla dolu 12 haftanın genel değerlendirmesini yapacak olursak kulüpte ekonomik sıkıntıların baş gösterdiği, futbolcuların yetersizliği saha içerisindeki disiplinsiz davranışları gereksiz ve lüzumsuz kart görmeler rakip futbolcuya yumruk atmalar gibi birçok sorunun vardı.  Şimdi hocanın istifası bu sorunları çözmeyecek, aksine daha çok artıracak. Keşke sorun sadece hoca olsaydı.  Hoca gider sorun biterdi.
İlçe takımlarının ilk üçlerde gezindiği haftalarda B.Vanspor'un hızla ligin dibine doğru inmesini nasıl değerlendirmek gerekir bilemiyorum? Sezon başında bu 'mevcut futbolcu kalitesi ile camianın şampiyonluk beklentilerine cevap vermenin mümkün olmadığını açıkça dile getirmiştik.  O dönem söylediklerimiz ve yazdıklarımızı dikkate almayanlar şimdilerde görünen tablo karşısında haklı olduğumuzu anlamışlardır sanırım!
Belediye Vanspor'un gidişat iyi değil. 
Hocanın istifasını getiren maça biraz değinelim.
B.Vanspor'un Kırıkhan karşısında ortaya koyduğu futbol kurtuluşumuz için zaten yeterli değildi. Takımımızın dökülmeyen tarafı yoktur. Her hattı ile tel tel dökülen bir takımdan zaten ancak hezimete uğramak beklenirdi. Nitekim öyle de oldu. 
Aslında takımın gücü bu kadar…. Artık kabullenmemiz lazım. Gerçekten gücümüz maç kazanmaya yetmiyor. Gücümüz yetmedi mi? bir bakıyorsunuz rakip futbolcuya tekme tokat giriyoruz… Kırıkhan karşısında örneğini yaşadığımız gibi At futbolcuya tokat gör kırmızı kartı ve takımını 10 kişi bırak ve mağlubiyetinde etkin rol oyna. O yetmemiş gibi sahaya atla takımın ceza almasına neden ol. Ne güzel beceriyoruz değimli?
 
Bu takım için her şeylerini veren ve vermeye de hazır olan o muhteşem taraftarın sabrının taştığı 3.golü yedikten sonra koro halinde söylediği "yönetim istifa" sözlerinden anlıyorum.
Yönetimin bu seslere kulak vermesi gerektiğinin altını çizmek isterim. Zamanında muhteşem futbolu ve aldığı başarılı sonuçlarla rakiplerine kök söktüren ve Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdırmış Vansporu'muzu şu anda içinde bulunduğu durumda görünce inanın içim acıyor.haftaya zor bir İzmir deplasmanı var umarım inşallah takımımz bu zor deplasmandan puanla döner..başarılar diliyorum..

Yazarın Diğer Yazıları