Rıdvan Can

Büyükşehir'e yakışmayan beraberlik

Rıdvan Can

Puan tablosuna baktığımızda zor, temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor açısından ise kolay bir rakip olarak görünen Başkent temsilcisi ilçe takımı Altındağ Belediyespor karşısında aldığı bir puan Büyükşehir'e yakışmadı.

 

Geçen hafta deplasmanda alınan Kırşehir mağlubiyetine rağmen ortaya konulan güzel futbol, mağlubiyetin önüne geçmişti. Altındağ maçı öncesinde ise futbolcuların kulüp başkanı için sosyal medya üzerinden yayınladıkları doğum günü videosu ve bazı futbolcuların saçlarını sarıya boyamaları yeni saç modelleri ile Altındağ maçına nasıl motive olduklarını gördük. Altındağ karşısında farklı galip gelecek umuduyla tribünlere akın eden taraftarlar maç sonrası hüsran yaşadı. Altındağ karşısında alınacak bir galibiyet bizleri yine hedefe ortak edecekti. Maç öncesi herkes gibi bizlerde Altındağ karşısında galibiyet bekliyorduk. Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı.

 

Müthiş bir taraftar desteği altında maça iyi başlayan taraf temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor maçın 90 dakikalık bölümde oyun üstünlüğüne rağmen gol yollarında Kırşehir maçında olduğu gibi Altındağ karşısında yine beceriksizliğinin kurbanı oldu. Lider Kırşehirspor'un puan kaybettiği haftada zirve mücadelesi veren rakiplerimizden Esenler Erok, Kızılcabölük ve Çatalca'nın galip geldiği haftada Van Büyükşehir Belediyespor'un Altındağ karşısında iki puan bırakmasının ardından puan sıralamasında 7'nci sıraya geriledi. Sentetik suni çim sahaya alışık olan çim sahaya ise yabancı bir ilçe takımı Altındağ karşısında hem seyirci hem saha avantajını kullanamadık. Yaklaşık 7-8 bin taraftarın desteğine rağmen karşılaşmadan 0-0'lık skorla ayrılan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor gelinen 23'ncü hafta sonunda yolgeçen hanına dönen iç sahasında kaybettiği puanlara birde Altındağ maçını ekleyerek, uzaklaştığı şampiyonluk hedefinin yanında Play-Off potasının da dışına çıktı.

 

Şimdi soruyorum; Van Büyükşehir Belediyespor'un büyük futbolcularına ve teknik heyetine. Sizler bu ligin üstünde paralara oynuyor, bu ligin üstünde bir takımsınız. Ligde mücadele ettiğiniz takımlara bakın ilçe takımları Esenler Erokspor, Altındağ, Kızılcabölük, Çatalca kadar olamadınız. Sizler Altındağ'ı yenemeyeceksiniz de kimi yeneceksiniz? Yedek kulübemizin değeri bile Altındağ Belediyespor maliyetindeyken, bu takım neden bu durumda? Tamam, iyi futbol oynuyor bunu kabul ediyoruz. Bu tür maçlarda iyi futbolu sonuca yansıtmadıkça sabaha kadar geri pas yap, uzun top at, kanatlardan ortalar aç, toplar direklerden dönsün, sonuç o iki direğin arasından topu geçirmedikten sonra skor tabelasına gol yazdırtmadıkça boş. Kusura bakmayın beyler böyle şampiyon olunmaz. Futbolda bir gerçek var oda futbolun meyvesinin gol olduğu gerçeğidir. Siz ne kadar iyi futbol sergileseniz de taraftarlar tatmin olmuyor maalesef.

 

Son olarak teknik direktör Hasan Erkin Şimşir'in Altındağ karşısında sakatlığı nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kalan maç eksiği ve formsuz olan Çağrı Tekin'in ilk on birde nasıl yer aldığını anlamış değilim. Gol umudumuz diye alınan Kemerspor karşısında boş kaleye tek golü olan büyük umutlarla alınan Batuhan Er'in kötü performansına rağmen nasıl tahammül ettiniz. Umut Koray Öz gibi bir yetenek varken neden değerlendirilmiyor anlamış değilim. Maalesef kötü oyuncu değişikliği ve oyunu iyi okuyamayan Şimşir hoca ve tribünde oyuncu değişikliği talimatı veren Feyyaz hoca bu takımın geldiği bu durumdan sizler sorumlusunuz. Bu takımın peşinden koşan gönül veren taraftarlar bunu hak etmiyor. Bu takımı nasıl bu duruma getirdiyseniz düzlüğe çıkarmak için elinizden gelen tüm gayreti göstermek durumundasınız.

 

Hafta sonu deplasmanda oynanacak Kızılcabölük maçını play-off şansımızın devam etmesi için kazanmaktan başka çaremiz yok. İç sahada kaybettiğimiz maçlara bir göz attığımızda bizimle şampiyonluk ve play-off yarışı içinde olan takımlara puan kaybetmişiz. Sayenizde Van deplasmanı yolgeçen hanına döndü. Gelen puan alıyor. Hedefe giden yol iç sahadan geçer. Bu sorumluluğunuzun bilincine varın artık. Her şeye rağmen Kızılcabölük deplasmanında başarılar diliyorum. Umarım teknik heyet ve yönetim son haftada kaybedilen puanların muhasebesini iyi yapar.

Yazarın Diğer Yazıları