Rıdvan Can

Yazık oldu!

Rıdvan Can

Yazımın başlığında belirttiğim gibi gerçekten oynanan futbol verilen mücadele ve kaçan üç puana yazık oldu! 
Hep diyoruz ya futbolun adaleti yoktur diye. İşte pazar günü Atatürk Stadında B.Vanspor Ankara Demirspor arasında oynanan karşılaşma bunun bir göstergesiydi. Sahada rakibiyle dişe diş bir mücadele ortaya koyan B.Vanspor olmayacak anda kalesinde gördüğü talihsiz gol ile sahadan puansız ayrıldı. Güzel futbolun karşılığını alamayan Siyah-Kırmızılılar taraftarlarına seyir zevki yüksek bir futbol izleterek ileriki haftalar için umut verdi. 
Çünkü B.Vanspor'un play-of yolunda kazanması gereken maçlardan biriydi. Sahanın futbol oynamaya müsait olmayan bozuk zemini B.Vanspor'un baskılı oynanan futbolunu büyük ölçüde etkilediğini de öncelikle belirteyim. Rakip için ise, tam tersi çamur deryasında top kontrolü zorlaşınca, rakip takım Ankara Demirspor organize ataklardan ziyade, ileri vurulan dam-dum toplardan doğacak karambol pozisyonlar ve duran top organizasyonlarından ve en önemlisi 90 dakikalık bölümün yarısını yerde yatarak zaman geçirmekle "medet" umdu. Aldıkları üç puana gelince kurnazlık ön plandaydı her yere düşüşlerinde en az 5-6 dakika oyunu soğutma becerileri üst düzeydeydi.  
Temsilcimiz B.Vanspor ise tam tersine hem rakiple hem de çamur deryasına dönen ağır zeminle mücadele etmek zorunda kaldı. Zeki Yılmaz'ın öğrencileri mağlup olmalarına rağmen ilk yarıda ortaya koydukları futbol ikinci yarı için umut verdi.  Bir ikinci yarı seyrediyorsunuz ki, birinci yarının aksine mükemmel bir takım vardı sahada iki beki ile kanatlardan öne çıkarak, orta sahada müthiş baskı kurdu. Umut Pusat ve Deniz Sert forvet hattında yine etkili bir oyun ortaya koydular. Orta sahada Emrah Şahin ve Maksut'un orta saha hâkimiyetleri ve ikinci yarıda oyuna giren Ali kurt takımın hücum gücüne güç katması öte yandan Kalede Özcan yenilen şansız gole rağmen kalesinde devleşti. Özellikle savunmada haftalar sonra formasına kavuşan Resul ortaya koyduğu mücadele ile Gökhan Sipki, ile tam bir oyum içinde mükemmel oynadılar ve yerinde müdahalelerle spor sevenlerin beğenisini alan isimlerdi. Takımın birçok başarısında büyük paya sahibi olana emektar futbolcusu Ali Kurt ise, ikinci yarıda oyuna girmesiyle takım üst düzey bir futbol sergilediğini belirtmekte fayda var.  Fakat Ali Kurt'un mücadelesi skoru değiştirmeye yetmedi. 
Evet, bazen ne kadar göze hoş gelen futbol oynasan da bunu skora yansıtamayınca sıkıntı yaşıyorsun. Geçen hafta maceralı gittiği İstanbul deplasmanında 10 kişi kalıyor ve karşılaşmadan galip çıkıyor. Bu hafta ise, kendi evinde hem rakiple hem de çamur deryasına dönen saha zeminle mücadele ediyorsun inanılmaz bir oyun hâkimiyetini ele almışsın üst üste pozisyonlar bulmuşsun şansızlıklar yüzde yüzlük pozisyonlar ayaklarda eriyor ve yenilen talihsiz bir gol ile maçı kaybediyorsun.  Dediğim gibi futbolda istesen de istemesen de bunlar olan şeyler. Ankara Demir B.Vanspor karşısında orta sahayı üç adamla savunmayı ise, kaleci dahil 9 adamla kapatıp adeta Çanakkale geçilmezi oynayınca B.Vanspor adına sonuç kaçınılmaz oldu ve takımın mücadelesine yazık oldu.
Evet, B.Vanspor şanssızdı oynadığı futbolun karşılığını alamadı ancak Zeki Hoca'nın oyun anlayışı ve futbolcuların kazanma hırsı bence ileriki haftalar için umut verdi. 
Karşılaşma sonrası Atatürk Stadında öyle bir olay yaşandı ki,  inanın Takdire şayan Taraftar sahada aslanlar gibi mücadele eden ve savaşan takımını yenilgiye rağmen alkışlaması ve Kara-Kobralar grubu önderliğinde yaşanan güzellikler başta ben olmak üzere herkesi tribünlere hayran bıraktı. 
Pazar günü yine kendi sahamızda Play-of yolunda kritik bir Pazarspor maçına çıkacağız bu kritik maç öncesi Başta Teknik Direktör Zeki Yılmaz, olmak üzere tüm futbolcu kardeşlerime başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları