Rıdvan Can

BEŞİĞİ SALLADIK AMA..?

Rıdvan Can

Öncelikle Trabzon temsilcisi Beşikdüzü takımı taraftarlarını B.Vanspor’a gösterdikleri ilgi ve alakan dolayı buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Tribünlerde görmek istediğimiz türden bir taraftar grubu takımımızı B.Vanspor’u çok güzel ağırlamıştır. Van’a gelecek misafir takımlara karşı B.Vanspor taraftarı olarak aynı ilgi ve alakayı göstermelerini diliyor tribünden küfür yerine alkış alsın diyorum…

 

Beşikdüzü maçı konumumuz itibari ile son derece önemli idi. Son hafta aldığımız Sandıklı galibiyetinin de anlam kazanabilmesi için ligin dibine demir atmış rakibimizden ne koşulda olursa olsun puan yada puanlar almalıydık ve aldık Zeki hoca ve futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.

 

B.Vanspor, son dört haftadır kaybetmiyor ve Trabzon deplasmanından alışagelmiş bir futbol ortaya koyarak belki üç puanı alamadı ama altın değerinde bir puanla Van'a dönmeyi başardı. Zeki hocanın üstün gayretleri neticesinde takım üç puanı hanesine yazdıramaması büyük üzüntü vericiydi.

 

Zeki Yılmaz, öğrencilerini her maç olduğu gibi Beşikdüzü maçına da öyle bir motive etmişti ki, B.Vanspor'un kolay lokma olmadığını herkese göstermişti.

 

Evet, B.Vanspor Trabzon deplasmanında Beşikdüzü karşısında belki de tarihinin en önemli maçlarından birine çıktı. Siyah-Kırmızılılar kazanırsa çok şey kazanacaktı.

 

Bu paragrafda Zeki Yılmaz'a ayırmak lazım. Bu köşeden kendisi ile alakalı yapılan haksız eliştirilerine katılmıyorum ve takımın geldiği noktada kendisine haksızlık yapıldığını düşünüyor ve takımın başarıdaki en büyük payın kendisine ait olduğunu düşünüyorum. Zeki Hocanın takım içerisindeki otorite ve birlikteliği sağlamlaştırdığını görmezden gelemeyiz. taktiksel anlamda müdahalelerini başarılı buluyorum ve takımın form durumunu lig geneline çok doğru biçimde yaydığını görüyoruz. Dediğim gibi başarıda çok büyük pay sahibi Zeki Hoca. Tekrar tebrikler Hoca..

 

Dananın kuyruğunun hafta sonu Diyarbakır maçında kopacağı gündür. B.Vanspor artık önündeki maçlara büyük umutlarla devam etme günüdür.

 

Bu nedenle Diyarbakır maçı B.Vansporun kader maçı sayılır.

 

Fazla heyecana ve gürültüye sebep vermeden, sakin sessiz bir maç olmasını diliyoruz.

 

Bu hafta seyirciye çok görev düşüyor.

 

Ne olursa olsun, maç içerisinde hakemle, oyuncularla dalaşmayı bırakıp doksan dakika takımını destekleme zamanıdır.

 

Zaman, sadece takımını destekleme zamanıdır.

 

Takımına zarar vermeden, misafir takımı incitmeden, tereyağından kıl çeker gibi, Türkiye’ye farkımızı göstererek maçı alma zamanıdır.B.Vanspor seyircisinin büyüklüğünü, vefakârlığını, efendiliğini bütün Türkiye görmeli!

 

Haydi Kara-Kobra, gün kendini gösterme günüdür.

 

Gün Lige damga vurma günüdür. Gün bu takıma ve hocasına sahip çıkma günüdür. Zeki hocaya ve futbolcularına başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları