Rıdvan Can

BÜYÜKŞEHİR'İN İLK YARI KARNESİ KÖTÜ

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk başkanlığında Spor Toto 3'ncü lig 2'nci Grup'ta lige şampiyonluk parolasıyla başlayan Van Büyükşehir Belediyespor 2018-2019 sezonuna o sene bu sene sloganıyla merhaba dedi. Teknik direktör Feyyaz Uçar yönetiminde Ligin ilk maçında İzmir'in köklü takımlarından Karşıyaka'yı ağırladı. Taraftarının müthiş desteğini arkasına alarak sezonun ilk maçında sahasında Karşıya ile golsüz berabere kalan ve ligin ikinci haftasında deplasmanda Kemerspor'u 2-0 mağlup ederek sezonun ilk 3 puanı ile tanışmış oldu.

 

Van Büyükşehir Belediyespor ligin ilk yarısında 17 maçta 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle ilk yarıyı 26 puanla 6. sırada tamamladı. Temsilcimiz Van Büyükşehir Beldiyespor'un puan sıralamasındaki yeri ilk 5 için kimine göre umut verici gibi gözükse de takımın özellikle iç sahada ortaya koyduğu futbol tatmin edici değildi.

 

Ligde ilk yarının son maçında Düzcespor karşısında özellikle ilk 45 dakikada ortaya koyduğu mücadele ve bulduğu 3 golle soyunma odasına skor avantajıyla girmesine rağmen ikinci yarıda 3-0'lık skor avantajını kullanamayarak sahadan 3-2'lik zor bir galibiyetle ayrılarak ligin ilk yarısını tamamladı. Ligin ilk devresine baktığımızda takımlar arasında güç dengesinin eşit olduğunu görüyoruz. Ancak ligde dönem dönem öne çıkan takımlarda oldu. Kırşehir, Y.Ordu ve Kızılcabölük takımları zirve mücadelesi verdiği ligde son haftalarda Van Büyükşehir Belediyespor gibi puan kayıpları yaşarken, ligin son haftalarında sürpriz sonuçlarla çıkışa geçen Altındağ Belediyespor, Sultanbeyli ve Çatalcaspor gibi takımlarda zirveye ortak olurken, temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyesporun iç saha başarısızlığı ön plana çıkarken, deplasmanda oynadığı birçok maçta başarılı sonuçlara imza attı.

 

BU TARAFTARIN HAKKI ÖDENEMEZ

Van taraftarı harika. Her hafta bu stada rağmen tribünleri tıklım tıklım dolduran cefakar taraftarların desteği unutulmamalı. Ama bu hafta onlar adına üzücü bir olay yaşandı. Düzce maçında atılan gollerden sonra tribünleri unutan bir takım vardı. Bunu maç sonunda da gördük. Maç sonu taraftarlar futbolcuları tribünlere davet etti fakat bu davetine karşılık bulamadı.  Beyler kendinize gelin. Kendi başarısızlığınızın faturasını taraftara kesemezsiniz. Sizler gelip geçicisiniz ama bu taraftarlar bu takımın gerçek sahipleridir. Yönetimin biran evvel bu konuya el atması gerekli tedbirleri alması lazım. Kimse kendi başarısızlığının faturasını bir başkasına çıkarmaya çalışmasın. Taraftar her zaman haklıdır. İyi oynamadığın zaman elbette tepki görecek eleştirileceksiniz. Umarım bu tavır bundan sonraki maçlarda devam etmez.

Yazarın Diğer Yazıları