Rıdvan Can

NEŞTERİ VURMA ZAMANI

Rıdvan Can

Hafta içi kupada aldığı ağır mağlubiyetin ardından ligin 16. haftasında deplasmanda ligin zayıf takımlarından Elaziz Belediyespor karşısında mağlubiyetle ayrılan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'da başarısızlığın hesabı sorulmalı ve iş işten geçmeden gereken neşter biran önce vurulmalı. Van Büyükşehir Belediyespor son oynadığı 5 maçta 2 mağlubiyet, 3 beraberlik alırken, attığı 4 gole karşılık kalesinde 6 gol gördü. Kupada alınan ağır mağlubiyet ise göz önündeyken kimse başarıdan bahsetmesin ve bahanelerin arkasına sığınmasın. 

Kupayı geçtik ama Elaziz Belediyespor karşısında hazmedilmesi zor bir mağlubiyet aldık. Haftalardır aynı filmi izliyoruz. Bizlerde her hafta tribünlerde taraftarlarla birlikte sonu hep hüsranla tamamlanan filmi izlemekle yetiniyoruz maalesef. Tartışmasız bu filmin baş aktörleri teknik direktör Feyyaz Uçar ekibi ve futbolculardır. Şampiyonluk hedefiyle çıkılan yolda milyonlar harcanıp ligin üstünde kurulan bir takımın küme düşmeme mücadelesi veren bir semt takımı Elaziz Belediyespor karşısında ezik bir futbolla alınan mağlubiyetin mazereti olamaz.

Bu mağlubiyeti değil, başarısız geçen son 6-7 haftayı yönetime ve Teknik heyete sormak lazım. Evet, kulüp başkanı Servet Yenitürk'ün fedakarlığı inkar edilemez. Takımı tek başına sahiplenmiş ve ağır bir yükün altına girmiş olabilir. Fakat bu başarısızlıkları da görmesi gerekiyor ve gerekeni yapmalı. Çünkü takım her hafta irtifa kaybediyor.

Geçen yazımda da dile getirmiştim. İş işten geçmeden başkan Yenitürk, önemli radikal kararlar almalı. Bu puan kaybına neden olan başta teknik heyet olmak üzere futbolcu ve gerekirse yöneticilere ceza kesilmeli. Yoksa bu düşüşün sonu felaket olur ve bunca emek boşa gider. Bunun için duygusallığa ve yeni bir maceraya gerek yok. O yüzden Başkan Yenitürk, Teknik direktör Feyyaz Uçar'a yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek yollarını ayırmalı. Ardından giydiği formanın ve aldığı paranın hakkını vermeyen futbolculara da aynı tarife uygulanmalı diye düşünüyorum.

Takıma sahip çıkan taraftarlarla birlikte hadi diyelim sezon başında olduğu gibi takımın başarısı için kenetlenelim, birlik ve beraberlik içinde olan bir şehir olalım. Ama ortada başarılı bir tablo yok ki, her hafta umutlanarak tribünlere gelen taraftarların günahı ne?

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü her zaman Van Büyükşehir Belediyesinin desteği ile ayakta kalmıştır. Temsilcimiz artık hak ettiği yerde olmalıdır. Takımı şampiyon yapmak için kolları sıvamış olan kulüp başkanı Servet Yenitürk'e hep birlikte destek olalım. Unutmayın şampiyon olmak için mutlaka birlik ve beraberlik kadar takım ruhu da önemlidir.

İlk devrenin son maçında kendi sahamızda oynayacağımız Düzcespor karşısında temsilcimize başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları