Rıdvan Can

YETER ARTIK KENDİNİZE GELİN

Rıdvan Can

Takımının yanında kilometrelerce yol gidip deplasmanlarda destekleyen cebindeki harçlığını takımı için harcayan takımına gönül vermiş bu taraftarları üzmeye hakkınız yok. Süper lig takımlarının hayal bile edemeyeceği bir seyirci potansiyeline sahipsiniz.

İstikrarsızlık göbek adımız olsa gerek! Van Büyükşehir Belediyespor bunu hep yapıyor… Kupadaki muhteşem performans lige yansımıyor. Maalesef üst üste kaybedilen puanlara ilaveten Adıyaman’da sayısız gol pozisyonundan yararlanamayan ve deplasmanda kaybedilen 2 puanla hayal kırıklığı yaşadık. Özellikle iç sahadaki maçlar, bir zamanlar takımın ligdeki gidişine yön verirdi ve takımın geçmişine baktığımızda, evinde kaybetmeyen sezonlar mutlaka şampiyonluklarla sonuçlanmıştır.

Ligin 14. Haftasını bir puanla 4. Sırada tamamladık. Oysa Şampiyonluk mücadelesi veren rakiplerimizden Kırşehir, Kızılcabölük ve Y.Orduspor’un puan kaybettiği haftada Adıyaman’da iki puan bırakan Van Büyükşehir Belediyespor önemli bir fırsatı değerlendiremedi.  

Son haftalarda Çatalca, Y.Ordu maçlarında önemli puanlar kaybeden Van Büyükşehir Belediyespor için Adıyaman maçı dönüm maçıydı. Kara kobra ve Göl kentli taraftarlar Adıyaman’da Van Büyükşehir Belediyespor’u yalnız bırakmadı. Rakiplerin puan saçtığı bir haftada bunu fırsata çeviremeyen temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor Adıyaman karşısında iyi başladığı sayısız gol fırsatını değerlendiremediği klasik maçlardan birini daha geride bıraktı. Maç sonrası Van Büyükşehir Belediyespor’a gönül vermiş taraftarların telefonlarına ve yorumlarına cevap veremez hale geldik. Çarşıda pazarda sokakta her yerde gören “Rıdvan hocam ne olacak bu takımın hali" diye soruyorlar vallahi susmakla yetiniyorum. Takım son haftalarda irtifa kaybediyor. Şampiyonluğa oynayan bir takımın peş peşe puan kaybı yaşaması hayra alamet değil, müdahale edilmediği takdirde sezon sonu ligi nerede tamamlayacağımızı merak edenlerdenim. Böyle devam etmemeli, böyle devam ederse ilerleyen haftalarda işimizin zorlaşacağını söylemek herhalde yanlış olmayacaktır.

GEÇ KALMADAN NEŞTER VURMALI

Başkanım bu durum böyle devam etmemeli ve iş işten geçmeden neşter vurulmalı. Geç kalmadan bu gidişata dur denmeli. Peki, nasıl olacak? İlk yapılması gereken yukarıda da belirttiğim gibi kulüp başkanı olarak yönetim kurulunu toplayıp zaman geçirmeden radikal kararlar almalı ve bu kötü gidişata neden olan sorumlulardan hesap sorulmalıdır. Sizler çok iyi niyetlisiniz. Gecenizi ve gündüzünüzü mesainizi bu takıma harcıyorsunuz. Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Gelinen noktada duygusallığa yer yok. Futbolcusundan teknik heyetine hatta yöneticisine kadar herkes sorgulanmalıdır. Van Büyükşehir Belediyespor herkesten ve her şeyden önemlidir. Gerekli müdahale yapılmadığı takdirde iş işten geçtikten sonra suçlu aramanın bir esprisi kalmaz.

Her şeye rağmen bu şehir bu taraftar ve basın olarak sizden başarı bekliyoruz…!

Yazarın Diğer Yazıları