Rıdvan Can

Bergama'ya Dikkat

Rıdvan Can

Geçen hafta sahasında Ofspor ile golsüz berabere kalan Van Büyükşehir Belediyespor ligin 10'ncu haftasında karşılaştığı Pazarspor deplasmanında da berabere kalarak haftayı bir puanla kapattı.

Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda aldığı başarılı sonuçlarla iç saha maçlarında kaybettiği puanları telafi etmeye çalışıyor. Son iki haftada sahasında aldığı iki puan şampiyonluk mücadelesi veren bir takım için iyi mi kesinlikle değil, bir kere şampiyonluk mücadelesi veren bir takım kendi evinde puan kaybetmemeli.

Ligde 10. haftayı geride bıraktık. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor geriye dönüp baktığımızda 10 haftada nasıl bir performans sergiledi. Ona bakalım.

Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktör Feyyaz Uçar yönetiminde çıktığı 10 karşılaşmada Karşıyakaspor ile 0-0 berabere kalırken, Kemerspor'u deplasmanda 2-0 yendi. Evinde Alibeyköyspor'u 2-1 mağlup eden temsilcimiz, deplasmanda Erokspor'a 2-0 mağlup oldu. Kendi sahasında Kırşehir ile 2-2 berabere kalan Van Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Altındağ Belediyespor karşısında 3-0 galip geldi. Yine sahasında Kızılcabölükspor ile 3-3 berabere kalan temsilcimiz, deplasmanda Osmaniyespor'u 5-1 yendi. Ofspor ile içeride 0-0, deplasmanda Pazarspor ile 1-1 berabere kaldı.

İçeride ve dışarıda 10 haftalık periyotta temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un iç sahada kaybettiği puanlarla kötü, deplasmanda kazandığı puanlarla iyi olduğu gerçeğini gösteriyor.

Ligde haftanın sürpriz sonucu deplasmanda ligin güçlü takımlarından Y.Orduspor'u yenen Adıyamanspor'dan geldi. 

Şampiyonluk yarışının hız kazandığı haftada liderlik koltuğu el değiştirdi. Sahasında Adıyaman'a kaybeden Y.Ordu liderliği Kızılcabölükspor'a kaptırdı. Ligin flaş takımlarından Kırşehirspor ise yükselişini sürdürüyor.  Gözünü zirveye diken Kırşehirspor evinde Darıcaspor'u yenerek, zirve inadını sürdürdü.

Geçen hafta alınan sonuçların ardından başta temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor olmak üzere Kızılcabölük, Kırşehir, Y.Ordu ve Düzcesporun şampiyonluk mücadelesi ligin son haftasına kadar devam ederek nefesleri kesecek.

İnanın çok uzun zamandır bu kadar rekabetçi bir lig yaşandığını hatırlamıyorum. Birbirlerine yakın puanlarla çok sayıda şampiyonluk adayı takım var. Puan kayıplarının ve kazançlarının arka arkaya olduğu bir sezon yaşıyoruz maalesef bu ligde mücadele eden takımlar her takımdan puan alabiliyor.

Puan sıralamasına baktığımızda şampiyonluk yarışı Van Büyükşehir Belediyespor, Kızılcabölük, Y. Ordu, Kırşehir ve Düzcespor arasında geçeceğe benziyor.

Pazarspor maçını unutup hafta sonu sahamızda oynayacağımız Bergama maçına odaklanmalıyız.  Sahamızda mutlak kazanmamız gereken bir maça çıkıyoruz. Rakip, ligin son sırasındaki Bergama Belediyespor 9 puanla 15'nci sırada yer alıyor. Karşımızda ligde aldığı başarısız sonuçlarla yaralı bir takım olacak. Yazımın başında da belirttiğim gibi bizim için çok önemli maç. Zor geçebilir. Rakip kesinlikle kolay teslim olmayacak ve son dakikaya kadar savunma ağırlıklı bir futbol ortaya koyacak ve bir puan mücadelesi verecektir. Önemli olan, sahaya iyi yayılıp rakibin alan daraltmasına, takım olarak savunma yapıp takım olarak hücum yapmasına engel olmak. Böyle olunca tüm dengeleri bozulacaktır. Biz de bunu yapabilecek bir ekibe sahibiz.

Ben her şeye rağmen Van Büyükşehir Belediyespor'un mevcut kadro kalitesiyle ve müthiş tribün desteğiyle özellikle yaşadığımız iç saha sendromundan Bergama'yı farklı mağlup ederek, bu haftadan itibaren seri galibiyetler alacağına inanıyorum. Bergamaspor karşısında Feyyaz hoca ve takımımıza başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları