Rıdvan Can

Kaçan üç puan'a yanalım!

Rıdvan Can

B.Vanspor-F.Karagümrük maçı her yönüyle önemliydi ama karşılaşmadan bir kaç gün önce verilen mesajlar alkışa değerdi. özellikle Grup Kara-Kobralar Taraftarları Başkanı Ercan Dülger öncülüğünde Bir grup  taraftarla F.Karagümrük takımının kaldığı otele gidip ziyeret etmeleri ve çiçek vermeleri gerçekten takdire değer son yılların en güzel jestiydi.
Maç saati ise, Kara-Kobra Taraftarları F.Karagümrüksporlu futbolcuları tribüne çağırarak alkışlamaları farklı bir güzellikti. İnanın bu aslında maçtaki 3 puandan çok önemli ve B.Vanspor taraftarının çağın çok ilerisine ulaşmış olduğunun bir göstergesiydi. 
TEBRİKLER KARA-KOBRALAR!
Maça gelirsek: Bu maç, iki takım adına hem çok önemli, hem de çok kritikti. B.Vanspor'un oyunu iki yönüyle oynaması gerekiyordu. Bir yandan savunmada açık vermemek, diğer yandan da az ama etkili ataklarla pozisyon ve gol bulmaktı. fakat ilk 30 dakikalık bölümde oyun üstünlüğü konuk takımdaydı ve nitekim de  İlk yarım saatlik dönemde 1-0 öne geçmeyi başardılar. yenik duruma düşen B.Vanspor ise, golden sonra hücumda etkili olmaya başlayan siyah-kırmızılılar ilk tehlikeli atağı Deniz Sert, ile  yarattı, bunda F.Karagümrük kalecisi gole izin vermedi. Ardından Ali Kurt'un bir şutunu yine kaleci  kornere çelerek önledi. İlk yarının uzatma bölümünde Umut Pusat'ın akıl dolu ara pasını Deniz Sert, çok iyi değerlendirdi ve 45+1'de golü kaydetti skoru 1-1'e getirdi. 
İkinci yarı Deniz ve Aziz kaçırmasa...
karşılaşmanın ilk yarısına nazaran ikinci yarıya kötü başlayan konuk takımdı ve  F.Karagümrükspor'un  hücumda çoğalmak adına büyük risk alarak başladığı ikinci yarının ilk dakikalarında hücumda geniş alan bulan B.Vanspor ikinci gol şansını da yakaladı. 55. dakikada Deniz Sert, Aziz'in verdiği topu kötü kontrol edince çok önemli bir fırsat tepildi. Sonrasında ise Aziz'in pasında topu ceza alanı içinde önünde bulan Deniz, F.Karagümrük savunmasını geçerek topu kalecinin sağından ağlara bıraktı ve skoru 2-1 yaptı.
Kalan bölümde saha içinde yoğun bir mücadele ve boğuşma yaşandı. F.Karagümrük yenik duruma düştüğü dakikalarda ataklarını sıklaştırdı, B.Vanspor bu kez soldan Aziz ile çok önemli bir gol fırsatını kaçırdı.  son dakikalarda yakalanan çok önemli  fırsatları değerlendiremeyen B.Vanspor maçın 88.dakikasında hakemin ceza alanı dışında verdiği faul kararı ile konuk takım serbest vuruştan kazandığı gol ile bir puanı kaptı. 
Maçı yöneten hakeme gelince:
Belli ki B.Vanspor'u hançerlemeye gelmişsin. Birçok pozisyonda eyyam yaptın, kaderi etkileyecek hatalara da imza koydun ve güzel başlayan maçın kaderini etkiledin B.Vanspor'un üç puanını elinden aldın...ne diyelim..

 

Yazarın Diğer Yazıları