Rıdvan Can

İyi futbol kötü skor

Rıdvan Can

2018-2019 Futbol sezonu başta Van Büyükşehir Belediyespor olmak üzere tüm takımlara hayırlı olsun. Başarılar dilerim.

 

Hafta sonu ligin ilk maçında Karşıyaka'yı ağırladık. İki takım arasında geçtiğimiz yıllarda Van'da oynanan Ziraat Türkiye kupasında Karşıyaka'yı o maçta Vanlı futbolcumuz Mazlum Öndil'in golüyle 1-0 yenmiş tur atlamıştık. O maçı hatırlayanlar çok iyi bilir. Karşıyaka o dönem Spor Toto 1'nci Ligin en iyi takımlarındandı.

 

Hafta sonu Van Atatürk Şehir stadyumunda oynanan ligin ilk maçında galip olan taraftardı. Tribünleri görsel şova çeviren başta Kara-Kobra taraftar grubu olmak üzere kale arkası taraftarlarının da güzel desteği maça damgasını vurdu.

 

Evet, sezonun ilk maçları sonucu belli olmayan maçlardır. Çok enteresan bir haftayı geride bıraktık. Grup'ta Adıyaman, Kemer ve Sultanbeyli Belediyespor takımları galip gelirken, Van Büyükşehir Belediyespor dahil diğer takımlar birer puanla haftayı kapattılar.

 

Van Büyükşehir Belediyespor'un ilk resmi maçında nasıl bir performans sergileyeceği merak konusuydu. Sezona çok iddialı transferlerle başlayan hedefini şampiyonluk olarak belirlemesi rakip takımların dikkatini çekti. Hafta sonu oynanan maçta taraftarın desteğini ve gücünü arkasına alarak maça başlayan temsilcimiz Van B.Belediyespor Karşıyaka maçında ideal on biri ile sahadaydı. Açık konuşayım takımı beğendim. Bu takım gol yollarında biraz daha etkili olur son vuruşlarda daha iyi olursa ileriki haftalarda çok can yakacaktır.

 

Belki ilk maç 2 puan kaybı yaşadık ama toplama bir takımda uyum sorunu yaşadığını 3-4 hafta sonra tam anlamıyla hazır bir takım olduğunda gerçek gücünü sahaya yansıtacaktır. Kalecimiz Salih'in hakkını vermek lazım. Kalesinde çok önemli kurtarışlara imza attığını unutmayalım. Karşıyaka takımı da öyle yabana atılacak bir takım değildi. Ligin en genç ve dinamik çok koşan mücadele eden takımlarındandı. Maçtan önce kime sorarsanız maçın favorisi Van B.Belediyespor'du. Bize göre de favori Van'dı ama işte futbol bu…

 

Maçın her anlamda zor geçeceğini biliyorduk ve buna rağmen maçtan Van B.Belediyespor'un farklı galip çıkacağını düşünenler bile vardı. Van B.Belediyespor maça tahmin ettiğimiz gibi hızlı ve atak başladı. İlk 45 dakikayı dikkate aldığımızda daha ilk dakikalarda Karşıyaka karşısında baskı kurdular ve kurdukları baskı sonucu kaptıkları toplarla kontrataklarla gol aradılar. Fakat dikkatimi çeken rakip ceza saha önünde 18 dediğimiz alanda kaleye bir tek şutun çekilmemsi umarım bizim gördüğümüzü Feyyaz hoca ve ekibi de görmüştür sanırım. Evet, sezonun açılış maçında gönül isterdi ki, güzel oyunun karşılığı üç puan olsun ama olmadı. Gol yollarında her sezon yaşadığımız sıkıntıyı daha ilk maçta yine yaşadık. Kendi saha ve taraftarının karşısında şampiyonluğa oynuyorum diyorsan rakiplerine evinde puan vermeyeceksin. Futbolun kuralı var. "İyi oynayana değil, gol atana puan veriliyor" maalesef.

 

Şimdi önümüzde çok zorlu bir Kemer deplasmanı var. Karşıyaka maçı geride kaldı. Kemer'e odaklanmak lazım. Kemer ilk maçında galip geldi. Moral ve motivasyon anlamında çok iyiler. Bu bizim Kemer'den puan almayacağımız anlamına gelmez. Biz çok iyi bir takımız, alternatifli geniş bir kadroya sahibiz. O gün sahaya hangi futbolcu çıkarsa çıksın sırtına giydiği formanın ağırlığını hissederek çıkmalı. Ben Kemer'i rahat geçeceğimizi düşünüyorum. Bu anlamda hafta sonu deplasmanda zorlu bir müsabakaya çıkacak olan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

 

NE STADYUMDAN NEDE PORTATİF TRİBÜNDEN SES VAR…

Bu kentin Büyükşehir olmasının yanında bir de yerel kimliği var ve bu kimliği, yerel değerleri hep ihmal edildi. Ülkenin dört bir yanına modern stadyumlar inşa edilirken, Van'ın stadına ne zaman kavuşacağı bile belli değil. Hatırlarsınız 24 Haziran seçimleri öncesi Van'ı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Nur Tatar spor salonunda Van halkına yaptığı konuşmasında "Van'ın Şehir Stadını yapıyoruz" Dönemin Spor Bakanı Osman Bak'a "Van'ın stadyum sorununu çözün" talimatı vermişti. Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Van Valisi Murat Zorluoğlu, ise basınla bir araya geldiği bir toplantıda stadyum yapılacağı sözünü vermiş hem de Van Atatürk şehir stadyumumun protokol tribünün yıkılacağını ve yeni stadyum yapılmasına kadar geçici 2 bin kişilik portatif tribünün yapılacağı sözü vermişti. Evet, protokol tribünleri yıkıldı yıkım sözü yerine geldi. Şimdi taraftar bize bizde sizlere soruyoruz. Portatif tribün ve yeni stadyumun temeli ne zaman atılacak?

 

Kalın Sağlıcakla

Yazarın Diğer Yazıları