Rıdvan Can

Vanspor Nasıl Yönetilecek?

Rıdvan Can

Günahıyla, sevabıyla bir yönetim dönemini daha geride bırakıyoruz. Geride kalan son 4 yıla baktığımızda korkunç yönetim hatalarının, başarısızlıkların yaşandığını görüyoruz.  Neticede yapılan harcamalara karşın B.Vanspor geçen süre içinde bir arpa boyu yol alamamıştır.     
Aslında söyleyecek fazla bir şey yok. Her şey gün ışığı gibi ortada her sezon başında gerek futbolcu gerekse hoca transferlerinde adeta rekor kıran B.Vanspor yönetimleri takımın hazin sonunu hazırladılar. Son yönetim ise inanılmaz hatalarla takımı zar zor çıktığı 2.ligden 3.lige düşürme sürecini hızlandırdılar. Doğrusu, çok hızlı bir düşüş oldu.
B.Vanspor'un 3.lige düşmesi nedeniyle Vanspor sevdalılarının yüreği kan ağladı. Futbolda düşmek de, çıkmak da var. Tüm sonuçları kabullenmek zorundayız. Ama küme düşülen maçta rakip Pursaklar ve 30 taraftarı bile olmayan bir belde takımına kendi saha ve seyircisini önünde boyun eğip mağlup oluyorsan diyecek ne olabilir ki, böyle başarısız bir sonucu kabullenemiyor insan. Aslında bile bile lades gibi bir şey oldu. 
Bugün kâğıt üzerinde görevi başkalarına devredecek olan yönetim başarısız karneyle gidiyor.  Bu saatten sonra artık B.Vanspor'la ilgili fazla bir şey yazmak istemiyorum. Sadece şunu diyorum, eden bulur. Profesyonel bir kulüp Amatör zihniyetle, siyasi düşüncelerle yönetilemez. Hele profesyonellikte buna asla yer yok. Sporda yöneticilik sadece para vermekle,  göreve atanmakla olmaz.
Gelelim asıl konumuza. Bugün B.Vanspor için kader günüdür. Ya gelen yönetim bol bol şikâyet edip, mazeret arayacak. Ya da hedef ortaya koyacak, bu hedefe göre kadro kuracak. Kulübü Van da herkesin desteklediği bir yapıya büründürecek.  Bütün taraftarlar gibi bende B.Vanspor'u gerçek anlamda sahiplenecek yönetim kadrosunu merak edenlerdenim.  Bu merakımızın cevabını bugün alcağız umuyorum ki, Belediye Vanspor için parlak, akılcı bir genel kurul olur, bunun yanında Vanlıların benimseyeceği kadro kurulur. 
Belediye Vanspor kapılarını tüm Van'a açmalı,  sporu spor için yapmalıdır.  B.Vanspor artık Belediyenin siyasi gölgesinden de çıkmalıdır. Herkesin desteklediği, başarılarından gurur duyacağı bir takım olmalıdır. 
Yok, aynı düzen, aynı hava devam edecekse, değişen bir şey olmaz. Başarıda gelmez. 
Dediğim gibi B.Vanspor'da kalıcı başarı isteniyorsa artık bir şeyler zamanında değişmeli,  yoksa gelecek sezon geçen geçmişten pek farklı olmaz. Görevi devralacak yeni yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyorum. Vanspor olması gerektiği  yere,  yani ilk aşmada 2. Lige dönmeli. Altyapıya tesisleşmeye önem verilmeli. Vanspor hak ettiği gibi kurum gibi yönetilmeli.

Yazarın Diğer Yazıları