Rıdvan Can

'Olağanüstü' değil, 'sönük' bir kongre…

Rıdvan Can

Cumartesi günü yapılan olağanüstü kongre ile Van Büyükşehir Belediyespor’un mevcut başkanı Servet Yenitürk ile devam edilmesi kararlaştırılırken, yönetim kurulu üyeleri ise tümüyle değişti.

Evet değerli okurlar, sizlerin de bildiği üzere yıllardır Van Büyükşehir Belediyespor'u takip eden biri olarak ilk kez bir kongrenin heyecansız katılım, düşük ve sönük geçtiğine şahit oldum.

Açıkçası ben çok geniş katılımlı bir kongre bekliyordum.

Van Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gördüğüm o manzara ilin tek profesyonel futbol takımına olan ilgisizliğin ve sahipsizliğin bir göstergesiydi. 

Her şeye rağmen Servet Yenitürk başkanlığında yeni bir yönetim oluştu. İster kabul edelim ister etmeyelim. Takımın 2018-2019 sezonunda başında olacaklar. Ne olursa olsun bu takım şehrin takımıdır. Halkın takımı geçmişi bir kenara bırakıp yeni sezon öncesi buradan herkese çağrıda bulunuyorum:

Van Büyükşehir Belediyespor bu şehrin ortak değeridir, markasıdır ve herkesin sahip çıkması gerekir.

Olağanüstü kongre ile seçilen yeni yönetim kurulu üyelerinin, önceki yönetim kurulu üyelerinde farklı olmasını diliyorum.

Van Büyükşehir Belediyespor'un son yıllarda neden başarısız olduğunu ve nedenlerini defalarca yazdık, dile getirdik. Fakat bizler gerçekleri dile getirirken bir takım kişiler tarafından hep yanlış anlaşıldık. Tabii ki bizler görevimizi yapmaya devam edeceğiz. Van Büyükşehir Belediyespor'un artık adına yakışan üst liglerde oynamasını istiyor ve şehrin tek profesyonel takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor'un adına yakışır bir kulüp haline gelmesi bir üst lig için "Doğru Tercihler Yapılsın" istiyoruz. Van B.Belediyespor'un artık hedefi şampiyonluğa ve bir üst lige çıkmak olmalı ve buna göre takım kurulmalı. Altyapıdan A takımına kadar atılacak her adımın doğru atılması ve doğru tercihlerin yapılması gerektiğini yinelemekte fayda görüyorum. Artık kulüp yönetiminin takıma gerçek anlamda sahip çıkıp, ilin tanıtımında bir marka olan Van B.Belediye Vanspor'u 2'nci lige çıkarmalarını istiyor ve bu sorumluluklarının bilincinde hareket etmelerini bekliyoruz.

HERKESİ TAKIMA SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUM!

Yeni sezonda ilimizi temsil edecek Van’ın profesyonel ligdeki tek temsilcisi Van Büyükşehir Belediyespor’un 2018-2019 futbol sezonunda performansının artırılması için iş adamlarını, sivil toplum örgütlerini ve spor kamuoyunu birliğe ve ortak akıl etrafında birleşmeye davet ediyorum. ''Her fırsatta her konuda fikir üreten açılışlarda boy gösteren iş adamları, sivil toplum örgütleri ve her seçim dönemi milletvekilliği için aday adayı olanların Van Büyükşehir Belediyespor içinde ortak proje adına fikir üretmeli, katkı sağlamalıdır. Bu anlamda başta Valimiz ve Büyükşehir Belediye başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu, olmak üzere milletvekillerimiz ve tüm resmi, özel kurumların desteklerinin takıma yansımasını beklemekteyiz.

TARAFTARIN SESİNE KULAK VERİN

Yıllardır Van Büyükşehir Belediyespor’un yanında olan Kara-kobra taraftarlarının sayın Murat Zorluoğlu ve Van Büyükşehir Belediyepor başkan Servet Yenitürk’ten bir istekleri var. (LOKAL İSTİYORUZ) Karda-kışta iyi günde kötü günde her zaman takımının yanında olan tribünlerde 12.nci adam görevini yapan kara-kobra taraftarları kahve köşelerinde değil, kendi yerlerinde olmak istiyorlar bu konuda Sayın Zorluoğlu ve Yenitürk taraftarın bu isteğini umarım dikkate alırlar. 

Yazarın Diğer Yazıları