Rıdvan Can

Yeni yönetim nasıl olmalı

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor'un kaderini belirleyecek 2018-2019 futbol sezonunda takımı sahiplenecek yeni yönetim 30 Haziran Cumartesi günü şekillenecek. Bu yazımda kimin seçileceğinden çok Van'ın tek profesyonel kulübünde nasıl bir yönetim olması konusunu ele aldım.

 

KONGRE ÜYELERİ

Eş dost yönlendirmesi veya kendine yakın kişilerin iş başına gelmesini düşünerek değil de iyi araştırıp Van Büyükşehir Belediyespor'a gerçekten fayda sağlayacak kişileri görev başına getirme çabasında olunmalı. Evet, seçimlerde çok iyi adaylar bugüne kadar belki boy göstermedi ama bazı dönemlerde yapılan yanlış tercihler çok büyük zararlara neden oldu.

 

İLERİ GELENLER

Siyasilerden, iş dünyasının ileri gelenleri, kuruluşları ile eski başkan ve yöneticilerinden bahsediliyor... Peki, bu ileri gelenlerden ne bekleniyor? Van Büyükşehir Belediyespor'a sunduğu hizmetlere katılıp maddi manevi destek olmaları, çevreleri ve lobileriyle kulübün gücünü htirmeleri, kulübün zor zamanlarında veya uğradığı haksızlıklarda bir araya gelerek ellerini taşın altına gerçekten koymaları, görevdeki yönetim kuruluna destek vermeleri, bu iş adamlarından ortak bir havuz yapılmalı, herkes o havuza para aktarmalı. Öncelikle bir yönetici mecburiyetten değil, gönülden kulübe maddi ve manevi destekte bulunmalı. Bahsettiğimiz takım, Türkiye'nin nüfus bakımından büyük şehirlerinden ve süper lig görmüş takımıdır. Bundan dolayı bu takım öncelikle yönetimde gönüllere yerleşmeli ve yüceltilmelidir.

 

YÖNETİCİ KULÜBÜN TEMSİLCİSİDİR

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü yönetiminde görev alacakların sevilen, sayılan ve geniş kitlelere ulaşabilecek insanlardan oluşmalı. Yöneticinin kamu kuruluşları, diğer özel kurumlar ile arası iyi olmalıdır. Sonuçta bir yönetici kulübün temsilcisidir.

 

Geçen sezon devre arası mevcut yönetimle ilgili eleştirilerimi şöyle dile getirmiştim; Siyasi güç, para, karizma, çevre, medyatik olma, makam sahibi olma bunlardan hangisi Van Büyükşehir Belediyespor'un başarılı olmasına ve taraftarın, şehir halkının yüzünü güldürmeye yetti hiç biri…! Şeffaflığına inanılmayan kongreler, seçimler, yetersiz yöneticiler, çaresizlikler, saçma sapan transferler ve her sezon olduğu gibi savrulan halkın paraları. Ve sonuç, altından kalkılamaz hale gelen sportif başarısızlık ve dibe vuruş.

 

Maalesef bunların hepsi gerçek. Geçtiğimiz sezon devre arasında gelen yönetimle çok umutlanmıştık, Vanlı iş adamlarından oluşan yönetim kurulundan mevcut başkan işadamı Servet Yenitürk, haricinde hiçbir yönetimin kulübe zerre katkısı olmadı. Maçtan maça Vali Zorluoğlu, eğer maça giderse birkaç yönetici protokolde yerini alıyordu. Sadece maçları izlemekle yetinen yöneticiler istemiyoruz artık.  Demem o ki, Van Büyükşehir Belediyespor'un geleceği konusunda sağlam adımlar atılması lazım. Hafta sonu yapılacak olan kongrede 2018-2019 sezonu şampiyonluk yolunda kulübe katkı sunacak olan yönetime ve Van Büyükşehir Belediyespor'a şampiyonluk yolunda başarılar diliyorum.

 

Kalın sağlıcakla.

Yazarın Diğer Yazıları