Rıdvan Can

Evdeki hesap dışarıda tutuyor

Rıdvan Can

Evinde peş peşe kaybettiği puanların ardından önce şampiyonluk sonrada Play-Of'tan kopan Van Büyükşehir Belediyespor hafta sonu Play-Of mücadelesi veren Tirespor'u deplasmanda yenerek, play-of yolunda darbe vurdu.

Tirespor galibiyeti elbette küçümsenecek bir galibiyet değil, emeği geçen herkesi kutluyorum. Evinde kaybedip dışarıda kazanmak elbette güzel. Bu galibiyetin ardından geride bıraktığımız haftalarda evimizde Kırıkhan, Bağcılar, Erzincan ve Ordu maçlarında puanlar alınmış olsaydı Tirespor galibiyetinin önemi ve mutluluğu bin kat artmış olacak, bundan sonraki maçlar bizim açımızdan şampiyonluk havasında geçecekti.

Van Büyükşehir Belediyespor'un hedefinden uzaklaşmasında en büyük neden ise iç saha maçlarında aldığı istikrarsız sonuçlar oldu.

Van Büyükşehir Belediyespor iç sahada oynadığı 13 maçtan 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 15 puan toplarken, deplasmanda ise, çıktığı 15 maçtan 7 galibiyet 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 24 puan toplamayı başardı. Kırmızı-Siyahlılar evinde oynadığı son 2 maçı kaybederek şampiyonluk ve play-Off hayalini bir başka bahara bıraktı.

Son haftalarda öyle ilginç ve beklenmeyen puanlar kaybeden Van Büyükşehir Belediyespor, Tirespor karşısında bu aldığı kritik galibiyetle taraftarını şoka soktu. Sezon başında yapılan hesaplar transferler, hocalar ve değişen yönetimler hepsi sezon sonu şampiyonluk veya play-of için yapıldı. "Bir söz var"  "Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı" Van Büyükşehir Belediyespor'da evinde yaptığı hesaplar tutmadı. Neden tutmadı? ona bakalım sezon başından beri evinde çıktığı birkaç maç haricinde taraftarını mutlu edecek sonuçları alamadı. Taraftar desteği fikstür avantajı kayyumların desteği vs. bir türlü evinde istikrarı yakalayamayan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor evinde kaybettiği puanları deplasmanlarda topladı.

Yazarın Diğer Yazıları