Nuran Demirhan

Van Sevdalıları

Nuran Demirhan

Sevgi her toplumun temel direğidir. Sevgi ve saygı insan hayatında öncelikle aile bireyleri ile başlar. Sevgi ile büyüyen her çocuk topluma faydalı olan kişidir. Saygı ve sevginin olmadığı yerde sağlam bir bağ oluşturulmaz. İnsanlar bu bağ ile hayata tutunur. Bunun en önemli faktörü öz güven duygusudur.

Van sevdalıları dedik Van'a gönül verenler, Van'da doğup büyüyenler.

Hayat şartları nedeniyle Van'dan gidenler, ama hala yürekleri Van için çarpanlar, Memleket hasreti ile yaşamak zorunda kalanlar.

Memleket insanın doğup büyüdüğü ana vatanıdır, Memleket denilince insanın aklına gelen ilk şey havası, suyu, taşı toprağı, gelenek ve göreneğidir.

Van sevdalıları olarak Türkiye'nin hangi ilinde olursak olalım, 2 Nisan 2018 Van'ın kurtuluşunun 100. Yılı kutlamaları ile heyecan ve coşku içindeyiz.

2 Nisan Dünya Vanlılar günü kutlamalarını tüm dünyaya duyuralım, duyuralım ki, herkes Vanlının nerede olursa olsun birlik beraberliğini görsün. Kardeşlik içinde, birlik ve beraberlik içinde her kes elini taşın altına koymalı, koymalı ki memleket sevgisini, özlemini göstermeli. Birçok illerde Van'ın birlik, beraberlik içinde olmadığını, içlerinde fesatlık, hainlik dolu olanların var olduğu söylenir, yazılır çizilir. Böyle bir şeyin olmadığını göstermek günü, 2 Nisan Dünya Vanlılar günüdür. Bırakalım hasetliği, kini, nefreti, eleştiriyi, kim kimden ne fazla yaparsa memleketi için yaptığını göstersin.

Memleketin güzelliği, doğası, havası, suyu yaşayan yüreklerde var olduğu gününün önemini birlik ve beraberlik içinde kutlayalım.

Vansesi Gazetesinin ve çalışanlarının başta İkram Kali olmak üzere duyurularının önemini yayalım her yerde. 2 Nisan Dünya Vanlılar günü herkes nerede olursa olsun Van pastası ile ayran aşı yapıp dağıtsın, yesin, herkes birbirini telefon ile arasın bayramını kutlasın.

Sosyal medya üzerinden aldığımız haberler Özellikle Vanlıların 2 Nisan günü Vana geleceklerini duymak yürekleri Van coşkusu ile dolu olmanın göstergesidir.

Unutmayalım ki aynı toprağın çocuklarıyız, aynı gönüllerde, aynı gelenek ve göreneklerde, baharında, yazında, kışında, Van Gölünün sularında, Van kalesinin horhorun da, Toprak Kalenin bayrağı altında, kehrizin de, semaver çayında, otlu peynirinde, tuzlu balığında hep birlikte büyüyen çocuklarız. Bu Memleket ne acılar gördü, atalarımız, dedelerimiz neler yaşadı, neleri başardı.

Memleket sevdalısı olmak çok kolaydır, bunu yaşatmak, göstermek boynumuzun borcudur.

Birlik, beraberlik günüdür. Çünkü millet sevgisi kadar büyük mükâfat yoktur. Hayatta hiç bir şey millet ve memleket sevgisinden kıymetli olamaz. Çünkü memleket hasreti var damarlarda dolaşan kan bağı var. Bu memleket bizlere Kars'ta Sarıkamış da verilen şehitlerden kaldı.

2 Nisan 2018 pazartesi günü Sloganımız,

'VANLI NEREDE OLURSA OLSUN HER YER VANDIR.'

Yazarın Diğer Yazıları