Rıdvan Can

Averajı +8 yaptık…

Rıdvan Can

Futbol sürprizlerle dolu bir oyun… Dünyada devasa bir sektör haline gelen futbolun bu yaygınlığının en önemli etkenlerinden biri, sürpriz sonuçlara gebe olmasıdır. Bazen yüzde yüz kazanırız dediğiniz maçta, hüsrana uğrayabiliyorsunuz.

Tam tersi mağlubiyet beklediğiniz bir maçta, takımınız sürpriz bir galibiyetle size bayram havası yaşatabiliyor.

Bazen de bir-iki farklı kazanılacağını düşündüğünüz maçta 12 gol olabiliyor; bu gollerin 10 tanesini bizim takım atmışsa, değmeyin keyfimize…

Sezona bir hedef koyarsınız şampiyonluk, Play-off veya ligde kalma mücadelesi verirsiniz. İşte Van Büyükşehir Belediyespor'un da hedeflerinden biri Play-off...

Bazen gol averajı çok büyük önem arz edebiliyor. Kayseri Erciyes maçı öncesi 0 olan averajımız, Kayseri Erciyespor’u 10-2 yenmemizle birlikte, +8’e yükselmiş oldu.

Gol averajı teknik direktör Feyyaz Uçar ve öğrencileri kadar taraftarı da sevindirdi. Bu önemli üç puan ve farklı galibiyet çok anlamlı oldu.

Evet, temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda çok önemli bir galibiyete imza attı. Ligin son iki deplasman maçında 1 beraberlik 1 galibiyet elde ederek iç sahadaki puan kayıplarını deplasmanlarda telafi etmeye devam ediyor.

Ankara Demir ve Kayseri Erciyes gibi iki önemli deplasmandan alınan 4 puan hedef anlamında ileriki haftalar için önemli.

Ancak asıl sorun iç sahadaki puan kayıplarının önüne geçmek olmalı diye düşünüyorum. Hafta sonu saha ve seyircimiz karşısında oynayacağımız Yeşil Bursa ligde kalma mücadelesi veren takımlardan biri çok kritik maç olacak haftayı sahasında aldığı 2-1'lik mağlubiyetle kapattı moral motivasyon yönünden çöküş içindeler bunu çok iyi kullanmalı Feyyaz hoca tıpkı Erciyes karşısında nasıl 90 dakika boyunca mücadele edildiyse aynı anlayışla Yeşil Bursa karşısında da aynı anlayışla oynanmalı. Kesinlikle Erciyesspor'a karşı alınan 10 gollük galibiyet rehavete yol açmamalı ve rakip yaralı ligde kalma adına her türlü mücadeleyi verecektir. Hedef şampiyonluk ve Play-Off ise her maça iyi hazırlanılmalı. Farklı kazanılan Erciyes galibiyetinin ardından Cumartesi günü Yeşil Bursa karşısında hem güzel futbolla hem de skor anlamında galip gelerek, iç saha sendromuna son vererek artık iç saha da da kazanmak istiyoruz.

Kayseri Erciyespor karşısında alınan farklı galibiyetin benzerini, en son 1985 yılında Vanspor, Ceyhanspor karşısında 8-2'lik galibiyetle almıştık. Van Büyükşehir Belediyespor Van’ın geçmişteki farklı galibiyetini Kayseri deplasmanında egale ederek, rakibini 10-2'lik skorla geçerek, 1985 yılından bu yana en farklı galibiyetini de almış oldu.

Farklı galibiyetlerin ardından yaşanan acı mağlubiyetlerin örneklerini geçmişte çok yaşadık ve şahit olduk farklı galibiyetlerin ardından rehavete kapılıp mağlubiyetler yaşadık bu anlamda çok dikkat edilmeli rakibin puan sıralamasında alt sıralarda olması yabana atılacak küçümsenecek bir takım olmadığı unutulmamalı. Onların ligde kalma bizim ise Play-Off ve şampiyonluk hedefimiz var. Son haftalarda, hatta sezon boyunca kötü futbol puan kayıpları yaşatan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor, Erciyes'de adeta gol yağdırdı.

Hafta sonu yine ligde kalma mücadelesi veren takımlardan Yeşil Bursa'yı konuk edeceğiz. Bu maçtan 3 puanla ayrılabilirsek Play-Off için çok daha etkili bir noktaya gelebiliriz.

Kayseri Erciyesspor maçındaki performansın benzerini iç sahada daha da geliştirip sahaya yansıtabilirsek 3 puanı almamak için hiçbir sebep yok.

Cumartesi günü Van Atatürk Şehir Stadı’nda Yeşil Bursa maçımız var. Tüm taraftarları ekibimizi desteklemeye davet ediyoruz.

Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları