Rıdvan Can

B.B.Vanspor işi zora soktu

Rıdvan Can

İkinci devreye umutla başlamıştık.

Kulüp yönetimi değişmiş, teknik hoca ülkenin tanınan bir ismi olmuş, bir dönemlerin gol kralı ve yeni oyuncular transfer edilmiş, hatta ilk maçta zorlu Ankara deplasmanından bir puanla dönülmüştü.

İkinci devrenin ikinci maçında, evimizde oynadığımız Kırıkhanspor maçındaki puan kaybı, işleri zora soktu.

Pazar günü oynanan maç bu kışın diyebilirim en soğuk günüydü.

Hava buz gibiydi; lakin taraftarlar tribünleri tıklım tıklım doldurmuştu.

Maç öncesi herkesin aklında mutlak galibiyet vardı; ama olmadı.

Bir puan Kırıkhan için iyi, temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor için kötü oldu.

Gelelim Kırıkhan cephesine.

Bence, rakip takım, Van deplasmanında iyi mücadele etti.

İkinci yarının hemen başında 1-0 geriye düştü, sonra beraberliği sağladı.

65’te 10 kişi kaldı. Beş uzatma dakikası ile birlikte yaklaşık yarım saat10 kişi oynadı ve buna rağmen oyun disiplininden kopmadı. Savunmasını sağlam tutarak kontrataklarla kalemize geldi. Bu beraberlik onlar için deplasmanda galip gelmek kadar önemliydi bunu başardılar. 

Yeni transferlerden Gökhan Çakır ve Tayfun Aydoğan’ın bireysel performansları iyiydi. Gökhan Ünal ise topla fazla buluşturulamadı. Takımın en iyi adamı Mutlu İlengöz'ün ise oyundan çıkarılmasına bir anlam veremedim. Van Büyükşehir Belediyespor'u zor bir karşılaşmanın beklediğini ben hafta içi hem köşe yazımda gündeme getirmiş aynı düşüncelerimi kulüp başkanı Sayın Servet Yenitürk’e ve Teknik direktör Feyyaz Uçar’a dile getirmiştim. Nitekim de dediğim gibi oldu. Her ne kadar taraftar baskısı altında maça konuk takım tutuk başlasa da maç sonunda istediğini aldı. Temsilcimiz ise tam tersi taraftar desteğini arkasına alarak hızlı başladığı maçın sonunda beklenmedik sonuçla ayrılarak rakibine iki puan hediye etti. Peki, neydi bu puan kaybının nedenleri; kaleden başlayalım Ankara Demirspor karşısında kalesini gole kapatan Onur Bilgin, bu maçta kalesinde gol dışında önemli bir pozisyon yaşamadı. Defans hattı kanatlar ve orta sahamızın yaptığı basit hatalar gol yollarında etkili olamamamız sonrasında alınan bu beraberlik şampiyonluk ve Play-Off yolunda taraftarları üzdü. Beraberlikle sonuçlanan bu önemli maçta bir puan Kırıkhan için iyi temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor için kötü oldu. Puan kaybının en büyük sorunu bir kere sahada olan futbolcular üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmedi. Saha içinde takımın abisi yok. Kırıkhan karşısında açık ve net gördük. Ne yazık ki, rahat kazanacağımız bir maçı saha ve seyircimize rağmen bir puanla kapattık.

Kırıkhanspor belki kâğıt üzerinde kolay fakat bana göre sezonun en zor sınavlarından biriydi. Ligin son dört maçına baktığımızda peş peşe yaşanan puan kayıpları önce şampiyonluk şansını 60’a Play-Off şansını ise 80’ne düşürdü.  Kırıkhan maçı dahil diğer üç maçtan puanlar kaybetmemiş olsaydık ne olurdu şansımız diye bakarsak şampiyonluk şansımız 85 Play-Off ise 95 olabilirdi.

Van bu fırsatı değerlendiremedi. Fikstüre baktığımızda zirveye ve Play-Off’a oynayan rakiplerin bir birleriyle oynamalarını Van için bir şans olarak görüyorum.  Hafta sonu deplasmanda Kayseri Erciyes ve bir sonraki hafta evimizde oynayacağımız Yeşil Bursa maçları bizim hedefimiz açısından son derece önemli maçlar bu iki maçtan çıkaracağımız 6 puan bizim ileriki haftalarda şampiyonluk veya Play-Off hedefi için önümüzü daha net görmemizi sağlayacak. Bu yüzden Erciyes ve Yeşil Bursa maçlarını kayıpsız geçmemiz lazım aksi takdirde ligde kâbus görmeye devam ederiz.

Van Büyükşehir Belediyespor'u dondurucu soğuğa rağmen taraftarlar yalnız bırakmadı. Açık tribünlerde her zaman ki gibi Kara-Kobra taraftarları kale arkasında ise Vanspor sevdalıları 90 dakika boyunca Van Büyükşehir Belediyespor’u müthiş destekledi. Bu maçta da üzerine düşeni fazlasıyla yapan başta Kara-Kobra taraftarları olmak üzere tribünleri dolduran tüm taraftarı kutluyorum.  Evet, iki takımın 90 dakikalık bölümde ortaya koyduğu performansla topla oynama yüzdelerine baktığımızda Van Büyükşehir Belediyespor 68, Kırıkhanspor 32 buda bizim topa daha çok sahip olduğumuzu gösteriyor. Galibiyet özlemi 4 maça çıkarken, hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Kayseri Erciyes karşısında umarım galip geliriz sahamızda önemli bir avantajı değerlendiremeyen temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor’a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları