Rıdvan Can

Gözler Vali Zorluoğlu'nda

Rıdvan Can

Temsilcimiz B.B.Vanspor, ilk devredeki kötü gidişine, 7 Ocak Pazar günü yapacağı olağanüstü kongre ile son vermek istiyor.

Bilindiği gibi takımımız ligin ilk devresini beklentilerin altında tamamlayarak taraftarını hayal kırıklığına uğrattı. Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Abdullah Çalım başkanlığındaki yönetim, takımın deplasmanda gösterdiği başarılı performansı, maalesef iç sahada gösteremedi. Ligin ilk devresi son karşılaşmalarında deplasmanda da kötü sonuçlar alarak devreyi hüsranla kapadı.

Sezona Erdoğan Yılmaz teknik sorumluluğunda başlayan B.B.Vanspor, Erdoğan Yılmaz'dan bekleneni alamayınca ligin 8'nci haftasında iki haftalık olarak düşünülen altyapı koordinatörlüğünü yapan Nevzat Şipal takımın başına getirildi ve o haftadan itibaren takımın başında kaldı. Başarı anlamında takımda değişen bir şey olmadı yani Erdoğan Yılmaz ve Nevzat Şipal

İki teknik adam da bekleneni veremedi.

Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen Kırmızı-Siyahlılar ligin son iki maçındaki, Pazar ve1461 Trabzon maçlarında aldığı farklı mağlubiyetlerin ardından kulüp yöneticilerinden spor il müdürü Nevzat İnanç, Ramazan Kıvanç ve Enver Azbay istifalarını Vali Murat Zorluoğlu'na sundular.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Murat Zorluoğlu ise kulüp başkanı Abdullah Çalım başta olmak üzere kulüp yöneticileri ile yaptığı toplantıda kongre kararı alarak yeni yönetimin belirlenmesini istedi.

Buraya kadar durum böyle şimdi alınan kongre kararının ardından gözler Vali Zorluoğlu'nda çevrildi.

Van Büyükşehir Belediyespor'un geleceği açısından son derece önemli kongrede kimler yönetimde olacak sezon başında iyi futbolculardan kurulu olmasına rağmen başarısız bir devre geçiren mevcut yönetim olacak mı? Buna Vali Zorluoğlu karar verecek.

7 Ocak'ta herkes gibi bizlerde merakla bekliyoruz. Yapılacak kongrede kulüp Başkanı Abdullah Çalım tekrar başkan olacak mı? Teknik direktör Nevzat Şipal takımın başında kalacak mı?

Vali Zorluoğlu aldığı bu kongre kararı ile olaya bizzat el koydu.

Bunu neden söylüyorum çünkü gelecek olan kulüp yönetimini ve teknik heyeti Sayın Zorluoğlu belirleyecek. Gerek yönetim, gerek teknik heyet konusunda yaşanabilecek olumsuzlukta ibre sayın valimize çevrilecektir.

Öngörü sahibi sayın valimizin takımı başarıya götürecek şeffaf ve iş bilen bir yönetim kadrosu oluşturacağına güvenimiz tamdır.

Gelelim Van Büyükşehir Belediyespor'un devre arası en önemli sorunlarından biri olan transfer konusuna…

İç transfer ne olacak?

Dış transferde takıma kimler dâhil olacak?

Mevcut teknik direktör Nevzat Şipal'le mi devam edilecek.

Bütün sorular cevap bekliyor. Bence transfer de olur, takımda kurulur, bunlar çok önemli değil.

Önemli olan Van Büyükşehir Belediyespor'un işi bilen yöneticilerden oluşması ligin ilk devresinde alınan kötü sonuçlar yönetim arasında başlayan kopukluklar devre arasında kongre kararı almaya yetti.

Bizden söylemesi.

Bu noktada yönetimden bahsetmek gündeme gelmiştir.

Sezonun ilk devresi bitti, haftaya Van Büyükşehir Belediyespor olağan kongresini yapacaktır.

Yapılacak olan kongrede Van Büyükşehir Belediyespor'un geleceği belirlenecektir.

Van Büyükşehir Belediyespor'da sezon başından bu yana Kulüp Başkanlığını Abdullah Çalım başkanlığında kulüp yöneticileri ile birlikte tesislerde yaptığı güzel icraatları ve sezon başı kurdukları iyi futbolcu kadrosunu inkâr etmek nankörlük olur. 

Bu bakımdan kongrenin bambaşka olacağını tüm camia merakla beklemektedir. Eğer, takımı daha üst liglere taşımak istiyorsak ve Vanspor efsanesinin geri dönmesini istiyorsak altını ısrarla büyük harflerle çizmek istiyorum.

 "GÜÇLÜ YÖNETİM" şart

Yönetimi güçlü, kadrosu güçlü, ekonomik sıkıntısı olmayan bir Van Büyükşehir Belediyespor oluşturulursa işte o zaman büyük taraftar topluluğunun verdiği güçle özlenen "EFSANE" yeniden küllerinden doğacaktır.

7 Ocak günü yapılacak kongrede "GÜÇLÜ YÖNETİMİN" temeli atılırsa başarı kendiliğinden gelir.

Yazarın Diğer Yazıları