Rıdvan Can

Puan kaybına tahammül yok

Rıdvan Can

Haber başlığımda da belirttiğim gibi zirve mücadelesi veren rakiplerin puan kaybettiği haftada Van Büyükşehir Belediyespor'da kendi sahasında cesurca puan saçmaya devam etti.

Ligin ilk devresinin son haftalarına girilirken, zirve mücadelesi veren takımların puan kaybettiği zirveyi takip eden takımların haftayı galibiyetle kapatmaları özellikle temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor açısından kalan maçların önemini bir kez daha arttırdı. Ligin ilk yarısında kalan 6 maçtan 4'ünü deplasmanda ikisini de içerde oynayacak olan temsilcimiz Kırmızı-siyahlıların artık puan kaybetme gibi bir lüksü kalmadı. Daha doğrusu yazımın başlığında da belirttiğim gibi takımın kredisi kalmadı.

 Tamam; Bir takım kötü gününde olabilir, puan kaybedebilir. Bu futbolun doğasında vardır. Fakat puan kaybederken, takıma sahasında ve seyircisi karşısında ezik ruhsuz ve kötü bir futbol oynama hakkı vermez. Kimse kusura bakmasın bu saatten sonra ne puan kaybına nede bahanelere sığınıp hedeften dönme gibi bir şansımız yok. Allah aşkına Van Büyükşehir Belediyespor'un Tirespor karşısında sahada gezinme dışında herhangi bir üretkenliği oldu mu?

Van Büyükşehir Belediyespor'un puan kaybıyla kapattığı ligin 11.haftasını 17 puanla 7.sırada tamamladı. İç sahada puan kaybı 7'ye çıktı. İşin kötü yanı puan kayıplarının çoğu sahamızda!

Evet, eksik futbolcuların çokluğu ve hakem heyetinin kötü bir müsabaka yönetmesi gibi nedenler konuşulabilir ve tartışılabilir. Tamam, hakem penaltımızı birde golümüzü yedi. Hakem görmeyebilir. Hata yapmış olabilir ve hatta o pozisyonları görmemiş olabilir. Sen ne yaptın 90 dakikalık bölümde rakipten çok pozisyona girdin mi? Bulduğun pozisyonların hangisini değerlendirdin hiç birini…  90'da Onur Bektaş ile yüzde yüzlük golü kaçırdın mı? Kaçırdın.

Peki, bulduğun pozisyonları gole çeviremediysen son vuruşlarda yetersiz kalmışsan burada suçlu kim? Ona bakacaksın. Takımın geneline bakıldığında ne futbol adına nede skor adına hiçbir şey yoktu sahada. Bu kötü futbolun ve kaybettiğin puan kaybını hakeme ve eksik futbolculara yıkmak gibi bir durum söz konusu olamaz. Sen taraftarının desteğini itici gücünü arkana almış sahanda rakibin karşısında ezik bir oyun ortaya koyuyor ve gol pozisyonlarını değerlendiremiyorsan giydiğin o formanın hakkını veremiyorsan kusura bakmayacaksın arkadaş…

Tirespor karşısında Van Büyükşehir Belediyespor'u gerçektende tanıyamadım. Teknik direktör Nevzat Şipal hocanın yaptığı Ömer Çetinbaş, Onur Bektaş hamlesi yanlıştı. Sahanın en iyi adamlarından biri olan Ömer'i oyundan alıp yerine orta saha oyuncusu alınması ne kadar doğru. Gole ihtiyacın olduğu dakikalarda ise elinde tek forvet olan Volkan Pala'yı ise 85'e kadar kulübede tutmak başlı başına bir hataydı. Nevzat hoca maalesef oyunu iyi okuyamadı ve yanlış oyuncu tercihleri hazin sonumuzu hazırlamış oldu.

Birçok maçta eleştirmememiz gereken maçlar oldu bizler iyi niyetimizden dolayı yeni takım dedik. Uyum sorunu var dedik. 3-5 haftaya toparlar takım oturur dedik.  Ama Pazar günkü Tire karşısında ortaya konan futbol artık dayanılmaz hale getirdi. Teknik heyet değişikliğine rağmen ne takımda nede takım oyununda değişen bir şey olmadı. Gerek kulüp yönetimi, gerek teknik heyet gerekse futbolcular elinizi vicdanınıza koyun Tirespor karşısında oynanan futbolu beğendiniz mi?

Hepiniz profesyonel futbolcusunuz. Sahaya amatör ruhla değil, kazanma hırsıyla çıkmalısınız. Çıkın futbolunuzu oynayın. Temsil ettiğiniz şehir, giydiğiniz forma ve sizleri her maçta yalnız bırakmayan taraftarın hakkını verin.  Haftaya deplasmanda Muğlaspor karşısında başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları