Rıdvan Can

Ayakta alkışlıyorum

Rıdvan Can

Salı günü Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda oynanan Türkiye Ziraat Kupası'nda Van Büyükşehir Belediyespor Süper ligin güçlü takımlarından Kayserispor karşısında turu kaybetti ama sahada verdiği mücadeleden dolayı taraftarın gönlünü fethederken, hem güçlü rakibini hem de maçı yöneten hakem üçlüsünü sahada yendi. 

Bunu bir kez daha gördük ki, Van halkı, Vanspor sevdalıları ve en önemlisi Kâra-Kobra taraftarları Vanspor'a iyi geldiğini bir kez daha gördük. Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda hafta içi olmasına rağmen tribünlerde muhteşem bir taraftar topluluğu vardı. Böyle taraftarlar olduğu sürece sahada isteseniz de kötü oynayamazsınız. Ben Kayserispor karşısında 90 dakika susmayan takımın skor anlamında geriye düşmesine rağmen takımını destekleyen maç sonunda ise tribünlere çağırıp alkışlayan taraftarı ve Kara-Kobra taraftarlarını sahada süper lig takımı karşısında verdiği mücadelesinden dolayı Van Büyükşehir Belediyespor futbolcularını teknik heyet ve yöneticileri canı gönülden kutluyorum.

Kayserispor karşısında her şey vardı gol yoktu. Geçen hafta deplasmandan üç puanla dönülmüş moral motivasyon özgüven yerine gelmiş hazır bir takım vardı sahada Erdoğan Yılmaz ve futbolcularının gerçek anlamda ortaya koydukları performans her ne kadar tur gitse de verilen mücadele izleyenleri ileriki haftalar için umutlandırdı diyebilirim.

Maça gelelim: Van Büyükşehir geçen hafta üç puanla kapattığı haftanın ardından tribünleri dolduran Kara Kobra taraftarları ve binlerce taraftarın desteğini arkasına alarak, yüksek bir motivasyonla maça başladı. Rakip süper lig takımlarından Kayserispor olunca doğal olarak maçın favorisi Kayserispor'du. Kadro kalitesi birbirinden oldukça farklı iki takımın mücadelesinden şansı yanında olan Kayserispor kazanırken, ortaya koyduğu ezici futbolla Van büyükşehir Belediyespor ise, taraftarına seyir zevki güzel mükemmel bir futbol izletti.

Van Büyükşehir Belediyespor maçın ilk yarısında kalesinde erken golü görmesine rağmen beklenenden daha fazla dirençli başladı maça. Orta alanı iyi kapatıp, ilerde baskı kurarak rakibinin organize bir şekilde hücuma çıkmasını engelleyerek, Kayserispor karşısında daha derli toplu bir görüntü verdi. Mücadeleci, hırslı, topu kazandığında ayağa oynamaya çalışan bir Vanspor vardı sahada. Kadrosunda dünya kupası gol kralı kalesinde süper ligin en iyi kalecisini ve takım anlamında üst düzey futbolcuları bulunduran bir takıma karşı iyi futbol ortaya koymak elbette oynamak kolay değildi.

Bu maçı kaybetmek elbette ki, Van Büyükşehir Belediyespor açısından bir kayıp olmamalı çünkü iki takım arasında kalite farkı çok açık görüldü. Buna rağmen güçlü takıma karşı ezici bir üstünlüğümüz vardı. bir kez daha temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'un Kayserispor karşısında sergilediği performansını mücadele ruhunu ayakta alkışlarım. Öte yandan cumartesi deplasmanda Yeşil Bursa A.Ş. ile zorlu bir 90 dakikaya çıkacak olan Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları