Rıdvan Can

Hasret sona eriyor

Rıdvan Can

TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele edecek olan Van Büyükşehir Belediyespor, yeni yönetim ve flaş transferlerle 2017-2018 sezonun ilk haftasında Cumartesi günü Ankara Demirspor'u konuk edecek.

Kırmızı-siyahlı takım gece oynayacağı bu maç ile yeni sezona merhaba diyecek.

Bizler kulüp yönetiminden bu sezon bir üst lige çıkarak, unutulmaz bir dönemi tarih sayfalarına yazdırmalarını bekliyoruz.

Van Büyükşehir Belediyespor´da yaklaşık 3 aya yakın süredir devam eden transfer çalışmaları, bölümler halinde gerçekleşen kamp dönemleri ile yeni sezona hazırlanan Van Büyükşehir Belediyespor bu hafta start alacak lig maratonu Ankara Demirspor maçıyla başlayacak saha içi performansını ve mücadelelerini ve ligi dikkatle izlemeye başlayacağız.

Evet değerli okuyucular, her köşe yazısı yazdığımda sizinle buluşmanın heyecanını bugüne kadar hep yaşadım.  Allah ömür verdiği sürece sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim. Uzun bir dönemden sonra ara verdiğim yazılarımla kaldığımız yerden devam ediyorum. "O sene bu sene derken" tam 7 yılı geride bırakmış olan bir Van Büyükşehir Belediyespor´dan bahsediyoruz. Van´ın farkında olmadığı ama Türk futboluna bir zamanlar damgasını vuran takımı olmanın getirdiği bu özelliği bu sezon bir üst lige çıkarak taçlandırılması Vanspor değerini çok daha kıymetli hale getirecektir. Armamız, Kırmızı-Siyahlı renklerimiz ile bugüne kadar, hem sevindik, hem de üzüldüğümüz dönemler yaşadık. Önemli olan ise dün olduğu gibi bugün-de dimdik ayakta durmasını bilen Vanspor´un varlığıdır. İşte böylesine önemli değeri yaşatma adına bugüne kadar elini taşın altına koyanların kıymetinin bilinmesi gerektiğini söylemek istiyorum. Geçtiğimiz sezon bir üst lige çıkma şansını elinden kaçıran Van Büyükşehir Belediyespor hepimize büyük üzüntü yaşatmıştı. Bir üst lige çok yaklaşmamıza rağmen amacına ulaşılamadığının şu an çok fazla üzerinde durmanın anlamı yok. Kim hata yaptı, hangi futbolcu istenileni sahada yapamadı, yeniden tartışmaya açmanın anlamı yok.

Tarih zamanı geldiğinde her şeyi çok daha net değerlendirip gerekli cevabı verecektir demek en iyisi. 2017-2018 sezonu Cumartesi günü Ankara Demirspor maçı ile başlıyor. Haziran´dan itibaren başlayan yeni süreç yapılan kongre sonrasında Abdullah Çalım başkanlığındaki yönetimin göreve gelmesinin ardından, oluşan transfer komitesi ilk aşamada teknik direktör Erdoğan Yılmaz'ı göreve getirdi. Sonrasında ise gerek teknik direktör Yılmaz'ın gerekse transfer komitesi tarafından bilinen transferler için düğmeye basıldı. Van'da başlayan kamp döneminin ardından Şu ana kadar 20'ye yakın dış 6 iç transferin yapıldığı Vanspor´da meydana gelen kadro yapısının lig için yeterli olup olmadığını maçlar başladıktan sonra çok daha net bir şekilde görmüş olacağız. Erzurum'da yapılan hazırlık maçlarında beklentilerin altında kalan Kırmızı-Siyahlıların sezon açılışında Batman karşısında ortaya koyduğu futbol ve aldığı galibiyet kadro yapısı konusunda yeterli olup olmadığını ilerleyen haftalarda göreceğiz.

Van'da oynanan Batman Petrolspor karşısındaki özel maçta ilk kez izlediğim Van Büyükşehir Belediyespor´u hazır bulmadım. Fakat bu takımın kötü olduğu anlamına gelmez tam anlamıyla hazır bir takım görüntüsü vermedi. Netice olarak Ankara Demirspor karşısında vereceği asıl sınavı beklememiz gerektiğini söylemek istiyorum.  Bu nedenle özellikle ilk 3 hafta, takım için tam bir sınav haftası niteliği taşıyacaktır. Bu maçlardan elde edilecek sonuçlar takımın aynası olacaktır. 

Bu sezon şampiyonluk yolunda önemli transferler yaparak bir üst lige çıkmayı hedefleyen düşünce ile zorlu yolculuğa Ankara Demirspor maçı ile başlayacak olan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor umarım iyi bir sonuçla ilk haftayı kapatır ve devamını getirir.

Van Büyükşehir Belediyespor'a yeni sezonda başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları