Rıdvan Can

Umarım bu sezon farklı olur

Rıdvan Can

2017-2018 Futbol sezonuna kısa bir süre kaldı. Van Büyükşehir Belediyespor'a sakatsız, olaysız bir sezon diliyorum. Yeni yönetim, yeni takım ve şampiyonluğa susamış Vanspor sevdalılarına yeni sezon hayırlı olsun, merhaba yeni sezon.

Lig 26 Ağustos'ta başlıyor. 3'ncü ligde toplam 54 takım Van Büyükşehir Belediyespor'unda olduğu 2'nci Grup'ta ise birbirinden kaliteli 18 takım şampiyonluk Play-Off ve kümede kalma mücadelesi verecek.

Uzun maratonda yeri gelecek sonuncu takım bir anda üst sıralara tırmanacak yeri gelecek şampiyon adayları bir bir dökülecek. Ne olursa olsun kimse de Fair-Play ruhundan ödün vermeden mücadele edecek.

Van Büyükşehir Belediyespor'unda şampiyonluk mücadelesi vereceği 2'inci grupta, beş takım haricinde diğer takımlar kapalı kutu olarak görünüyor. Yaptıkları transferlerden ziyade nasıl bir saha içi performansı sergileyecekleri merak konusu. Büyükşehir Belediyespor'a baktığımızda grubun favorisi olarak göze çarpıyor.

Yapılan transferler, teknik heyet ve kulüp yönetiminin çalışma hırsı bunun bir göstergesidir. Transferler konusunda Kulüp Başkanı Abdullah Çalım ve ekibi yaklaşık iki aylık çalışma sonucu şuana kadar iyi transferler gerçekleştirerek sezonu güzel geçirme noktasında umutlarımızı yeşertti.

SMS ile zor kalıcı destek şart…

Büyükşehir Belediyespor kurumsal yapısını daha da güçlendirecek adımlar atması ve projeler geliştirmesi, geleceğe daha güçlü yürümesine ve karşılaşacağı zorlukları daha kolay aşmasına imkân sağlayacağı ve istikrarlı sportif başarılar elde etmesine neden olacaktır.

Bu nedenle Büyükşehir Belediyespor yönetiminin ilk önceliği kurumsal yapıyı daha da güçlendirmek olmalıdır.

Bunu sağlamanın yolu da yüksek gelirler elde etmekten, büyük bütçeler oluşturmaktan, uzun vadeli planlamadan, yatırımlar ve tesisler yapmaktan, markalaşmadan, geleceğe yönelik projeler geliştirmekten geçiyor.

İstikrar, sistemli, çağdaş, şeffaf ve denetlenebilir bir kulüp yönetimi yapısı, güçlü bir kontrol sistemi, camianın tüm unsurlarında güven ortamının oluşturulması, inanç birliğinin sağlanması gibi konulardaki gelişim de kurumsal yapıya doğrudan etki ediyor. Evet, bu sezon beklentilerin üzerinde, oldukça iddialı bir takım kuruldu. Bu anlamda nokta transferler yapan yönetimi kendi adıma kutluyorum. Yapılan transferler hedef pusulasının yönünü de bir şekilde tayin etti. Büyükşehir Belediyespor ligin üstünde bir takım kurarak Van halkına daha sezon başlamadan şampiyonuz mesajını verdi. Transfer komitesi iyi çalıştı adeta uzay takım kurdu buraya kadar her şey güzel peki bu uzay takımına destek anlamında kim ne verecek. Kulüp yönetimi bu anlamda bir SMS kampanyası başlattı. Bu kampanyayı destekleyenlerden biriyim fakat bu kampanya yeterli olacak mı? Olmaz. Benim bu konuda bir naçizane fikrim ve önerim olacak. Van Büyükşehir Belediyespor'a kampanya başından buyana 500 SMS atıldığını düşünürsek ki, bu kadar olmayacağına göre biz varsayalım, 500 SMS eder 2,5000-TL bu derde deva olacak mı?  Olmaz. Daha farklı daha yollar denenmeli.

Öyle masajla falan olmaz. Van Büyükşehir Belediyesi'nde sağa sola o kadar fuzuli harcamalar yapılıyor ki, bunların çeyreğini kıssa kulübe mükemmel bir gelir elde edilebilir.

1-Van Büyükşehir Belediyesi bazı giderlerden kısıtlama yoluna gidebilir.

2-Parkometre sistemini hizmete koyarak, kulübe destek verilebilir.

3-Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu, ekonomik anlamda katkı sunabilir. 

4-İlçe belediyeleri gereken desteği verebilir.  

5- Tüm belediyeler makam araçlarından tasarruf ederek, takıma destek çıkabilir.

İnanın bunları gerçekleştirmek zor değil.

Büyükşehir Belediyespor çok önemli potansiyele sahip bir kulüptür. Ancak nüfusu 1 milyona aşkın şehrimizde katkı sağlama bilinci eksik. Bu kentte nefes alan, yaşayan herkes ilin takımına gereken desteği vermelidir. Büyükşehir Belediyespor'un sürekli ve kalıcı başarısı Van'a katkı sağlayacaktır. Bakın bu takım ayakta kalmaya alışsın ondan sonra zaten takıma sahip çıkmaya aday yüzlerce kişi çıkacaktır. Ne de olsa kolay işleri seven milletiz.  İşte bu zor dönemde takıma sahip çıkanlara da teşekkür etmek gerekir.

Yazarın Diğer Yazıları