Rıdvan Can

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a açık mektup

Rıdvan Can

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, öncelikle güneşin şehri olarak nitelendirilen Van'a hoş geldiniz.

 

Elbette şimdi ilimizdeki bazı gazeteciler veya STK Temsilcileri kentin sorunları ile ilgili sizlere bilgi aktaracak.

 

Ben spor yazarı olarak, bu kentin en büyük sorunlarından birinin de spor ile ilgili olduğunu hatırlatmak isteriz.  Bu kentte gençlerin vakit geçireceği sportif tesislerin eksikliğini dile getirmek zorundayız.

 

Bir milyon nüfuslu şehirimizde, modern bir stadyumun olmayışını tarafınıza bildirmek istiyorum.

 

Van'ın marka değeri olan Vanspor başta olmak üzere ilin Van amatör spor kulüplerinin maalesef yıllardır futbol oynayacakları bir statları ve yararlanacakları tesisleri yok. Daha doğrusu Vanspor taraftarları olarak gönül verdikleri Vanspor'u izleyebilecekleri şehir stadyuma sahip değiller.

 

2011 yılında peş peşe yaşanan büyük depremler sonrası Van Atatürk Şehir Stadına yetkililerce ağır hasar raporu verilmesine rağmen aradan geçen yıllara rağmen el atılmayan Van Atatürk Şehir Stadyumu Vanspor sevdalısı olan vefakâr taraftarları için köhne, bakımsız ve sorunlu bile olsa sımsıcak bir yuva haline geldi.

 

Sayın Cumhurbaşkanım ve Sayın Başbakanım Van Atatürk Şehir Stadının geleceğine yön verecek olan tabii ki sizlersiniz bu anlamda bizler samimiyetinize inanıyoruz.  Van Atatürk Şehir Stadyumu artık miadını doldurmuş, betonları dökülmüş kolunlar incelmiş, zemini de bozuk olabilir fakat bu stadyumun başka bir yerde yapılması Van'ın futboluna ve Van halkına haksızlık olacaktır. Bu nacizane fikrim..

 

Ülkeyi yönetenler olarak sizler de iyi niyetlisiniz ve daha iyisini, daha modernini Van halkına sunmak istiyorsunuz. Spor Bakanımız Sayın Akif Çatay Kılıç'ın da Van ziyaretinde Van halkına stadyumun mevcut yerinin doğru bir karar olduğu kanısına bende katılıyorum ve Van Atatürk Şehir Stadyumu belirlenen yerin bugünkü sosyal gerçekler göz önüne alındığında doğru olduğuna inanıyorum.

 

Bakan Kılıç daha önce yaptığı açıklamada mevcut stadyum yerini değerlendireceklerini spor kompleksi yapacaklarını belirtti. Fakat Van'a yapılacak stadyum ile ilgili net bir açıklama yapmadı. Aldığımız duyumlara göre ise ilçelere yapılan 10 binlik kapasiteli stadyumların Van'a yapılacak söylentileri var. Bizler bu sayının kesinlikle artırılması ve en az 30 ile 35 bin kapasiteli bir stadyum istiyoruz.

 

Evet, yıllarca Vanspor ve Van'daki Amatör futbol takımlarına hizmet veren ve mülkiyeti Gençlikspor hizmetlerine ait olan Van Atatürk Şehir Stadı ve stadın arkasında bulunan amatör lig maçlarının bir dönem oynandığı çim saha yaşanan deprem sonrası konteyner kent olarak kullanılması nedeniyle hizmet dışı kalmıştır. Van gibi Büyükşehir unvanı almış bir kentin futbolunu iki amatör sahaya mahkûm edenler şimdi Van Atatürk Şehir Stadının yeri değiştirilsin diyorlar.

 

Sayın Cumhurbaşkanım ve Sayın Başbakanım Van Büyükşehir Belediyesinin asli görevleri arasında şehrin farklı yerlerine gençlerin, çocukların ihtiyacı olan spor alanları, spor sahaları ve spor kompleksleri yapmak değilmidir?  Bugün Van genelinde Vanspor başta olmak üzere amatör spor kulüplerinin sayısı toplam 21'i geçmiyor. Bu takımlarımız yokluklar, ilgisizlik içinde futbol oynamayarak ayakta durmaya çalışmaktadırlar. Vanspor'un halen maçlarını oynadığı ağır hasarlı Atatürk Şehir Stadyumunun yakın bir zamanda yıkılacağı ve yerine park ve AVM yapılacağı söyleniyor. Baktığımızda da ilimizde hemen hemen her köşe başında bir AVM var ve şehrin her tarafına 2+1 ve 1+1 inşaatlar yapılmıştır. Şehir her geçen gün betonlaşmaya mahkûm ediliyor. Buna rağmen Büyükşehir unvanını kazanan ilimizde ne yazık ki, futbol tesis yok. Bir Vanlı olarak ve bir spor yazarı olarak Van Atatürk Şehir Stadyumunun yerinin spor alanı olarak tekrar değerlendirilmesini ve Van halkına tekrar Şehir stadyumu olarak kazandırılmasını istiyorum. Teşekkürler…

Yazarın Diğer Yazıları