Rıdvan Can

Yine hüsran

Rıdvan Can

Futbol 11 kişiyle oynanır. Lakin 12. Adam denen gizli, belki de aşikâr bir güç vardır, o da taraftardır.

 

Türkiye'de üç büyüklerin dışında en iyi taraftara sahip Van Büyükşehir Belediyespor, Pazar günü cezası nedeniyle taraftarından yoksun çıktığı Kızılcabölük karşısında kötü oyunun kurbanı oldu.

 

O muhteşem taraftarının önünde futbol oynamaya alışmış Van Büyükşehir Belediyespor, TFF'nin saçma sapan verdiği ceza yüzünden taraftarından yoksun taraftar desteğini arkasına alamadığı Kızılcabölük maçında bir türlü istediği oyunu sahaya yansıtamayınca rakibe boyun eğdi.

 

Play-off umutları başka bahara mı kaldı.

 

Ligin boyu kısaldıkça ligin üst sıralarında da alt sıralarında da kazan kaynıyor. Şampiyonluk, Play-Off ve ligde kalma mücadelesi veren takımların her haftası stresli geçiyor. Ligde iki hafta önce play-Of'un en güçlü adaylarından biri olduğumuzu konuşurken, geçen hafta deplasmanda Çorum'a bu hafta da kendi sahamızda Kızılcabölük karşısında aldığımız şok mağlubiyetlerle şimdi Play-Off'a kalır mıyız kalmaz mıyız telaşı sardı.

 

Peş peşe yaşanan puan kayıpları rakiplerin de iştahını kabarttı diyebilirim. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor aldığı yenilgilerle Play-Off mücadelesi veren rakiplerine adeta puan hediye etmeye devam ediyor ve kaybederken, ayağına gelen fırsatları da kaçırıyor. Son haftalarda ne oynadığı futbol, futbola benziyor, ne de takım oyununu sahaya yansıtıyor. Sergilenen futbolla aldığımız başarısız sonuçlarla Play-Off'a katılma şansımız artık mucizelere kaldı.

 

Maalesef konuk takım Van Büyükşehir Belediyespor karşısında öylesine dirençli ve mücadeleci bir futbol ortaya koydu ki, tek kelimeyle 90 dakika sahada basmadık yer bırakmadı, savaştı ve hak ettikleri galibiyeti elde ettiler.

 

Bu bakımdan lafı evirip-çevirmeden ve hissi davranmadan sadece gerçekleri yazarak diyorum ki: "Bravo Kızılcabölük 3 puan ananızın ak sütü gibi helal olsun"

 

Ekibimizin Teknik Direktörü Namık Altunsoy, kenardan, "Maçın bitimine kadar hadi" diye yırtınıyor.

 

Yırtınıyor da, dinleyen kim?

 

Bizim oyuncuların kafası neyle meşgul belli değil.

 

Galibiyet adına hiçbir şey yapamayan takıma övgüler mi yağdıralım? Hak edene "hak etmedi mi diyelim?

 

Kızılcabölük geldi, aslanlar gibi futbolunu oynadı, evire-çevire Van Büyükşehir Belediyespor'u evinde çimlere gömdü ve 1-0 yenerek mutlu bir şekilde evine döndü.

 

Cezası nedeniyle stadyuma alınmayan taraftar maçı stadyum etrafında ki, evlerin damlarına çıkarak takımına destek vermeye çalışan Kara Kobra Taraftarlarının maçtan sonraki haline inanın içim yandı. Takımın başarısı için canını dişine takan bu güzel insanları ve binlerce taraftarı bu kadar üzmeye ne hakkınız vardır? Play-Off tehlikeye girdi. Üstteki ve alttaki takımlar kazanıyor, biz kaybediyoruz.

 

Cuma günü deplasmanda ligde kalma mücadelesi veren Kozan Belediyespor ile oynayacağız. Şimdi çık işin içinden bakalım.

 

Van Büyükşehir Belediyespor'un buralara gelmesinde hiç kuşku yok ki, en büyük hisse taraftarındır.

 

İçerde kalan maçlarda muhteşem taraftarıyla bütünleşerek Play Off'ta görmek en büyük dileğimizdir.

Yazarın Diğer Yazıları