Rıdvan Can

Emeğimiz çalındı…

Rıdvan Can

Bir yanda 1914 yılında kurulmuş, yani 103 yaşında ülkenin en köklü takımlarından Altay. Diğer yanda 35 yıllık sadece belediye imkânları ile ayakta kalmaya çalışan Van Büyükşehir Belediyespor…

Nam-ı diğer Vanspor…

İşte bu iki takım şampiyonluk yolunda Pazar günü Van Atatürk şehir stadyumunda kozlarını paylaştı.

Kadrosunda Süper lig futbolcuları barındıran Altay karşısında, temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor 90 dakika boyunca iyi bir mücadele sergilemesine rağmen, hakem Atilla Karaoğlan'ın son dakika da verdiği anlamsız penaltı kararı ile üç puanımızı resmen çalarak Van'a ihanet etti.

 "GENEL ANLAMDA İYİYDİK"

Maça gelince bizim için çok kritik bir müsabakaydı. İlk yarı iyi başladık golü de erken bulduk golün daha sevincini yaşamadan kalemizde golü gördük maçta iki takım da hem skor anlamında hem futbol anlamında iyi bir oyun ortaya koydu.  İkinci yarıda ise galibiyeti yakalamak için iki takımda karşılıklı pozisyonlar yakaladı. Maçın geneline baktığımız zaman iki takımda gol bölgelerinde yerinde müdahalelerle pozisyon vermedi.

"YUH BE KARAOĞLAN"

Sahada üç, kenarda ise bir hakem birde gözlemcinin olduğu toplam beş kişi bir körün bile göreceği pozisyonları göremedi. Maçın ilk dakikalarında iyi bir yönetim gösteren, ancak dakikalar ilerledikçe tribündeki taraftarları çılgına çeviren hakem rezaleti vardı. Oyunun seyrini çaldığı düdüklerle kesen hakem Namık Karaoğlan ve futbolcularla diyalog kuramayan bir hakem triosu oyunu rezil ederek, şampiyonluk yolunda önemli bir maçta üç puanımız resmen elimizden alınarak rakibe hediye edildi. 

"NAMIK HOCANIN SAHAYA GİRMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM"

Doğruya nasıl doğru diyorsak yanlışa da yanlış diyoruz. Altay karşısında 2-1 önde olan bir takımın hocasının rakip futbolcu ve hakemle tartışması sahaya girmesi yanlıştır. Bu anlamda Van Büyükşehir Belediyespor'un Teknik Direktörü Namık Altunsoy'un sahaya girmesini doğru bulmuyor ve kabullenemiyorum. Hakem Namık Karaoğlan ve yönetimi özellikle ikinci yarıda aleyhimize çaldığı düdüklerle zaten art niyetli olduğunu ve bunu da 90'da verdiği kasti penaltı ile gösterdi. Bir teknik direktörün görevi kenarda takımını yönlendirmektir rakip futbolcu ve hakemle tartışmak değildir. Bu yüzden ara başlıkta da belirttiğim gibi Namık hocanın sahaya girmesi yanlıştır.

"ALTAY'LI FUTBOLCULAR HAKEMİ BASKI ALTINA ALDI"

Altay'lı futbolcular, sürekli itiraz ederek, hakemleri baskı altında tuttular ev sahibi Van'ı tahrik ettiler. Resmen şampiyonluk yolunda Van Büyükşehir Belediyespor'un iki puanını resmen çaldılar. Maça gelince... Van Büyükşehir Belediyespor'un üstünlüğü vardı. Taraftarımızın soğuk havaya rağmen müthiş desteği de göz ardı edilemez derecede mükemmeldi.

"TEBRİKLER OKAN'A VE SALİH TUNAR'A"

Bir haftada 3 maç peş peşe oynayan takımımızın ağır zemine rağmen oyundan düşer mi acaba diye düşündüm. Ancak Futbolcularımız hakemin bitiş düdüğüne kadar süper bir mücadele örneği verdi. Hepsine helal olsun diyorum. Burada özellikle kalesinde devleşen kalecimiz Okan'ı tebrik ediyorum. Bir diğer isim ise Salih Tunar, yılların deneyimli futbolcusu İbrahim akın'a adeta top vurdurmadı ceza alanı içinde kritik hamleleri ile önemli işler yaptı.

"FUTBOLUN GERÇEKTEN ADALETİ YOK"

Emeğimizin çalındığı bir haftayı geride bıraktık. Hafta sonu Play Off adaylarından Çorumspor'la deplasmanda karşılaşacak olan temsilcimiz zor bir viraja girdi. İlerleyen haftalarda iyi günlerimizde olacak kötü günlerimizde. Burada bize düşen birlik ve beraberliktir. Kaynaşmamız gerektiğine de inanıyorum.

Futbolun gerçekten adaleti yok.

İyi futbol sergileyen ve oynayan Van kaybetti, hakem Namık Karaoğlan kazandı.!!!

Yazarın Diğer Yazıları