Rıdvan Can

Helal olsun size

Rıdvan Can

Talihsiz Bayburt mağlubiyetinin moralleri bozduğu haftanın ardından Cumartesi günü Van Atatürk Şehir Stadyumunda ligin en iyi takımlarından Kocaelispor'u muhteşem taraftarının önünde geriye düşmesine rağmen maçı bırakmayan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'da galibiyetten ziyade taraftarı ve Van halkını memnun eden tek şey takımın ortaya koyduğu performans ve iyi futboldu. Bu galibiyet şampiyonluk yolunda tribünleri gelecek haftalar adına umutlandırdı.

Ligin ikinci devresinde geride bıraktığımız haftalarda 1 beraberlik, 1 mağlubiyet ve 3 galibiyet alan temsilcimiz 39 puanla şampiyonluk adayları arasında yer alıyor.

Bu başarıda katkısı olan, emeği geçen başta kulüp yönetimi olmak üzere teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.

Şampiyonluk yarışı içinde olan rakiplerine göre düşük bütçeyle kurulan takımın ligin ikinci devresindeki takviyelerle şampiyonluğa yürümesi takdire şayandır. Dediğim gibi Van Büyükşehir Belediyespor'da kısa zamanda önemli mesafeler kat edildi. Bu başarının geldiği noktada büyük Vanspor taraftarı takımını sahiplendi. Şimdi kenetlenme sırası şehirde takımına sahip çıkmalı ve en önemlisi siyaseti kesinlikle futbolla karıştırılmamalı.

Özellikle ligin ikinci yarısında yakalanan başarı ve yükselişe taraftarların tribünlere akın etmesi eski Vanspor ruhunu canlandırdı.

Taraftarımızın soğuk havaya rağmen müthiş desteğini Van Büyükşehir Belediyespor kulüp yönetimi, teknik heyeti ve futbolcular karşılıksız bırakmadı. Cumartesi ligin en güçlü ekipleri arasında gösterilen ve şampiyonluğun en güçlü adayı olan Kocaelispor'u seyir zevki güzel bir futbol ile mağlup etmeyi başardı.

Uzun aradan sonra Van Atatürk Şehir Stadı'nda o hasret kaldığımız coşkulu atmosfere yeniden kavuştuk.

Bu başarının mimarlarından teknik direktör Namık Altunsoy ve Sportif direktör Turgay Karatekin hocayı hakikaten kutluyor ve tebrik ediyorum. Bu başarıyı Van halkına kazandırdıkları için, eski Vanspor ruhunu tekrar geri kazandırdıkları için.

Bu başarının diğer bir parçası ise Grup Kara Kobralar Taraftar Derneği Başkan Ercan Dülger'in öncülüğünde her maç olduğu gibi bu maçta da görevlerini yerine getirerek, bu galibiyette önemli rol oynadılar.

Kocaelispor maçı Vanspor için çok önemliydi. Olası bir puan kaybının şampiyonluk ve Play-Off yolunda önemli bir kayıp olacağının farkında olan taraftarlar, Kocaeli maçına adeta akın ederek, şehir yeniden kenetledi. Van Atatürk Şehir Stadı'nda soğuk havaya rağmen stadı dolduran yaklaşık 10 bin taraftar 90 dakika boyunca takımına sahip çıktı.

Evet, her zaman söylüyoruz futbola siyaset bulaştırmayın…

Kocaelispor maçı sonrası Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Öner Yiğit, Van Büyükşehir Belediyespor'un resmi web sitesinden yaptığı açıklamada takımın siyasetten uzak tutulması yönündeki açıklamasına katılıyorum.

Van'ın tek profesyonel takımı olan Van Büyükşehir Belediyespor'un siyasetle yönetilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Van halkı kenetlendikten sonra her türlü başarıyı elde ederiz.

Düşünün Süper Lig, 1'nci Lig ve diğer liglerde şampiyonluğa veya Play-Off'a oynayan hangi takımın soğuk havaya rağmen yaklaşık 10 bin taraftarıyla tribünleri inletir. Van halkı Kocaelispor maçında çok iyi bir beraberlik örneği sergiledi. İşte bu başarıya katkımız olsun diyorsanız gelin bu takıma sahip çıkın. Bu takım Van Büyükşehir Belediyesi'nin değil Van halkının, Vanspor taraftarlarının takımıdır. Bu takımın gerçek sahibi taraftarlardır. Başarıya aç, başarıyı hayal etmiş taraftarların Kocaelispor maçında Van Atatürk Şehir Stadı'nda tek yumruk, tek yürek olduğunu gördük.

Şehriyle barışık bir kulüp, kulübüyle barışık bir şehir olunca, başarı beraberinde gelir.

Bu arada Kocaelispor maçında sahanın yıldızı olan ve 1 gol atan Serkan Silan'ı tebrik ediyorum. Ayrıca bu karşılaşmada Teknik Direktör Namık Altunsoy devre arası yapılan toplam 8 transferden 3'üne şans verdi.

Forma şansı bulan yeni transferlerden Gökhan Öztürk, M.Şirin Soydan ve Emre Aktaş hakikaten iyi bir performans ortaya koydu. Teknik Direktör Namık Altunsoy ve Sportif Direktör Turgay Karatekin'in bu doğru seçiminden dolayı da tekrar tebrik etmek istiyorum.

Van Büyükşehir Belediyespor, Kocaelispor karşısında aldığı bu galibiyet kesinlikle tesadüf değil. Bu başarısı önümüzdeki haftalarda artarak devam edecektir. Bundan hiç kuşkum yok. Çarşamba günü deplasmanda Kartal karşısında temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları